جمعه 9 آذر 1403

بازار خرید و فروش املاک در پایتخت با «بن‌بست کرونا» مواجه شد / دیوان محاسبات: گم شدن حتی یک دلار ارز پرداختی خارج از تصور است / کرونا سرمایه گذاران خارجی را از چین فراری داد / واکنش بانک مرکزی به گزارش دیوان محاسبات

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع
بازار خرید و فروش املاک در پایتخت با «بن‌بست کرونا» مواجه شد / دیوان محاسبات: گم شدن حتی یک دلار ارز پرداختی خارج از تصور است / کرونا سرمایه گذاران خارجی را از چین فراری داد / واکنش بانک مرکزی به گزارش دیوان محاسبات

این پیمانه تیتر‌هایی همچون کاهش 100 تومانی قیمت دلار و یورو، تاکید روسیه و عربستان برتعهد خود به «توافق تاریخی» کاهش تولید نفت، نرخ تورم آلمان از سطح هدفگذاری شده فاصله گرفت، قیمت گذاری سکه در آخرین روز هفته، تمدید مهلت ثبت نام در سامانه اصناف و صنایع، کاهش قیمت گوشت و راهکار‌های پوتین برای مقابله با اثرات اقتصادی ویروس کرونا را در بر دارد.

تابناک هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون دیوان محاسبات: گم شدن حتی یک دلار ارز پرداختی خارج از تصور است، واکنش بانک مرکزی به گزارش دیوان محاسبات، روسیه و عربستان برتعهد خود به «توافق تاریخی» کاهش تولید نفت تاکید کردند، نرخ تورم آلمان از سطح هدفگذاری شده فاصله گرفت، قیمت گذاری سکه در آخرین روز هفته، مهلت ثبت نام در سامانه اصناف و صنایع تمدید شد، کاهش قیمت گوشت و راهکار‌های پوتین برای مقابله با اثرات اقتصادی ویروس کرونا را در بر دارد.

دیوان محاسبات: گم شدن حتی یک دلار ارز پرداختی خارج از تصور است

به دنبال شبهات مطرح شده در رسانه ها درباره گم شدن 4/8 میلیارد دلار ارز 4200 تومانی پرداختی به واردکنندگان در سال 97 و انتساب این مطلب خلاف واقع به گزارش دیوان محاسبات کشور، این دیوان در بخشی از بیانیه خود، با تاکید برهماهنگی و نظارت دو قوه مجریه و مقننه برای تعیین تکلیف ارزهای پرداختی در چارچوب اعتبارات مصوب، اعلام کرد: دیوان محاسبات کشور با تاکید بر حق قوه مقننه در نظارت بر اجرای بودجه و ورود در جزئیات ارقام هزینه‌ها فارغ از القائات خلاف واقع مبنی بر گم شدن وجوه ارزی پرداختی به واردکنندگان که امری اساسا موهوم و ناممکن است، آماده دریافت اطلاعات تکمیلی و گزارشهای مستند مبنی بر رفع تعهدات ارزی پس از تاریخ 98/9/12 در چارچوب رسیدگی های خود می باشد. ضمن آن که با توجه به هماهنگی و نظارت دو قوه مجریه و مقننه، امکان گم شدن حتی یک دلار از ارزهای پرداختی به واردکنندگان متصور نیست، بلکه تلاش ها بر این است که این وجوه مطابق با اعتبارات مصوب مجلس شورای اسلامی و در محل قانونی خود تعیین تکلیف شود.

واکنش بانک مرکزی به گزارش دیوان محاسبات

نتیجه گیری بخش ارزی گزارش تفریغ بودجه دیوان محترم محاسبات در خصوص عدم ورود کالا به میزان 4.8 میلیارد دلار در سال 1397، مطابق با واقعیت نیست. بدیهی است اظهارنظر در خصوص موضوع تخصصی محاسبه تعهدات ارزی و نحوه رفع آن، مستلزم اشراف کامل بر اطلاعات و مقررات و دستورالعمل های بانک مرکزی به عنوان متولی بازار ارز کشور می باشد. همچنین باید به مقررات و ضوابط هر مقطع توجه کافی شود و مقررات یک مقطع به همه سال تعمیم داده نشود. بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ضمن تشکر از تلاش ها و دغدغه‌های همکاران عزیز در دیوان محاسبات، معتقد است انتشار این نوع گزارشات، بدون بررسی دقیق و استعلام از نهاد کارشناسی بانک مرکزی صرفا موجب ایجاد ابهام در اذهان عمومی و آسیب به سرمایه اجتماعی کشور می گردد.

روسیه و عربستان برتعهد خود به «توافق تاریخی» کاهش تولید نفت تاکید کردند

الکساندر نواک وزیر انرژی روسیه و عبدالعزیر بن سلمان همتای سعودی وی در چارچوب مشورت های مستمر خود درباره اوضاع بازار نفت روز پنجشنبه تلفنی گفت وگو و برتعهد دو کشوربه «توافق تاریخی» کاهش تولید نفت تاکید کردند. به گزارش خبرگزاری سعودی (واس) دو طرف در بیانیه ای مشترک آورده اند که «عربستان و روسیه برای دستیابی به توافق تاریخی با اعضای سازمان صادرکنندگان نفت (اوپک) و دیگرتولید کنندگان نفت برای کاهش قیمت نفت و ایجاد ثبات در بازار نفت تلاش زیادی انجام داده اند. در این بیانیه آمده است: روسیه وعربستان به طور راسخ به اجرای کاهش هدفمند تولید نفت مورد توافق متعهد هستند و به طور مستمر بر اوضاع بازار نفت از نزدیک نظارت می کنند. نواک و بن سلمان تأکید کرده اند که «روسیه و عربستان به طور کامل آماده هستند درصورت ضرورت هرگونه اقدام اضافی را با همکاری اعضای اوپک و سایر تولیدکنندگان نفت انجام دهند». وزیران انرژی روسیه وعربستان به تعهد شرکای خود درتوافق تاریخی اعضای اوپک و دیگر تولیدکنندگان نفت برای کاهش تولید نفت تا دستیابی به اهداف تعیین شده، ابراز اطمینان کردند.

نرخ تورم آلمان از سطح هدفگذاری شده فاصله گرفت

به نظر می‌رسد بانک مرکزی آلمان مجبور به اتخاذ سیاست‌های محرک بیش‌تری خواهد بود؛ چراکه نرخ تورم در این کشور در ماه مارس بازهم نسبت به نرخ هدف گذاری شده دو درصدی فاصله داشته است. نرخ تورم بزرگ‌ترین اقتصاد اروپایی یعنی آلمان در 12 ماه منتهی به مارس با 0.3 درصد کاهش نسبت به مدت مشابه ماه قبل به 1.4 درصد رسید. این نرخ تورم که یکی از پایین‌ترین تورم‌های ثبت شده در این کشور در پنج ماه اخیر محسوب می‌شود، بیش از همه تحت تاثیر کاهش قیمت بخش انرژی قرار گرفته که نرخ تورم آن از دو درصد به منفی 0.9 درصد رسیده است. طبق اعلام مرکز آمار آلمان، تورم در بخش مواد غذایی از 3.7 درصد به 3.3 درصد کاهش پیدا کرده است. متوسط نرخ تورم آلمان در سال‌های 1950 تا 2019 برابر با 2.37 درصد بوده است که بالاترین رقم مربوط به اکتبر 1951 با 11.54 درصد و کمترین نرخ تورم نیز تورم منفی 7.62 درصدی ماه ژوئن سال 1950 بوده است. به نقل از ایسنا؛ بر مبنای ماهانه نیز تورم آلمان در ماه مارس 0.1 درصد اندازه‌گیری شده که 0.3 درصد کمتر از تورم ماه قبل بوده است. هسته تورمی که تغییرات قیمت مربوط به گروه مواد غذایی و انرژی را به دلیل نوسانات آن‌ها در نظر نمی‌گیرد، در ماه مارس به 1.3 درصد رسیده است.

بازار خرید و فروش املاک در پایتخت با «بن‌بست کرونا» مواجه شد

در حال حاضر از یک‌سو به دلیل تعطیلی بنگاه‌های املاک به‌عنوان حلقه اتصال خریدار و فروشنده در بازار و از سوی دیگر به دلیل نگرانی دو طرف عرضه و تقاضا ناشی از احتمال ابتلا به ویروس کرونا، فعالیت چشمگیری در بازار معاملات طی 10 روز اخیر (پس از اتمام تعطیلات نوروزی) مشاهده نشده است. همین وضعیت نیز موجب شده تا حجم فایل‌های ارائه شده به بازار با افت شدیدی مواجه شود. این در حالی است که سامانه‌های الکترونیکی ویژه خرید و فروش املاک نیز حجم محدودی از فایل‌های جدید را روزانه ارائه می‌دهند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در حال حاضر حجم فایل‌های عرضه شده در فضای مجازی نسبت به دوره‌های مشابه کاهش شدیدی پیدا کرده است. به‌عنوان مثال یکی از سامانه‌های مجازی ویژه خرید و فروش املاک که طی روزهای عادی سال، دست کم بین 50 تا 70 فایل جدید در هر گروه متراژی را عرضه می‌کرد هم‌اکنون تعداد فایل‌های جدید روزانه آن در هر گروه متراژی به کمتر از 30 فایل رسیده است. به نقل از دنیای اقتصاد؛ برخی از فعالان بازار معاملات مسکن پیش‌بینی می‌کنند تا زمانی که وضعیت شهر به لحاظ «انتقال ویروس کرونا و آمار ابتلا به این بیماری» به حالت عادی باز نگردد و خریداران و فروشندگان با اطمینان خاطر به بازار مراجعه نکنند، حجم فایل‌های عرضه شده به بازار نیز در همین سطح باقی خواهد ماند.

کاهش 100 تومانی قیمت دلار و یورو

در معاملات روز پنج شنبه، شاهد کاهش قیمت ها بودیم. بر این اساس در پایان فعالیت صرافی های بانکی سطح کشور، هر اسکناس دلار آمریکا به نرخ 15400 تومان از مردم خریداری و با افت 100 تومانی به نرخ 15500 تومان به متقاضی دریافت دلار فروخته شد. این در حالی است که در بازار آزاد نیز شاهد کاهش نرخ ارز هستیم و هم اکنون دلار آمریکا در معاملات حاشیه بازار ارز، به نرخ 15800 تومان رسیده است. همچنین در صرافی های بانکی، هر اسکناس یورو به نرخ 16800 تومان از مردم خریداری شد و به قیمت 16900 تومان یه متقاضی دریافت یورو فروخته شد. این نرخ نسبت به روز قبل، 100 تومان کاهش داشته و حالا یورو به کانال شانزده هزار تومانی عقب نشینی کرده است.

قیمت گذاری سکه در آخرین روز هفته

هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید روز پنجشنبه با افت 60 هزار تومانی قیمت نسبت به روز معاملاتی گذشته به بهای 6 میلیون و 430 هزار تومان ارزش‌گذاری شد. هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز 6 میلیون و 220 هزار تومان قیمت‌گذاری شد. همچنین نیم سکه نیز سه میلیون و 180 هزار تومان، ربع سکه یک میلیون و 880 هزار تومان و هر قطعه سکه گرمی 980 هزار تومان تعیین قیمت شد. هر گرم طلای خام 18 عیار 635 هزار تومان و هر مثقال طلا نیز 2 میلیون و 752 هزار تومان ارزش‌گذاری شد.

مهلت ثبت نام در سامانه اصناف و صنایع تمدید شد

رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره تمدید مهلت ثبت نام اصناف در سامانه وزارت بهداشت بیان کرد: در پی درخواست برخی اصناف، صنایع و سازمان‌ها، ثبت نام در سامانه اصناف و صنایع طرح فاصله گذاری اجتماعی مقابله با کرونا تا ساعت 24 روز جمعه پنجم اردیبهشت 1399 تمدید شد. وی توضیح داد که همه صاحبان مشاغل شامل اصناف، کارگاه، صنعت و واحدهای خدماتی تولیدی، آموزشی، بهداشتی، درمانی و نظایر آن باید تا این تاریخ در سامانه salamat.gov.ir وزارت بهداشت ثبت نام کنند.

قیمت گوشت کاهش یافت

رییس اتحادیه گوشت گوسفندی با بیان اینکه قیمت گوشت نسبت به اسفندماه سال گذشته 10 تا 15 هزارتومان کاهش یافته است، اظهار کرد: در حال حاضر شقه گوسفندی بدون دنبه کشتار تهران با قیمت 100 تا 105 هزارتومان به مشتری عرضه می‌شود. وی ادامه داد: شرایط دامداران با قبل از عید متفاوت است. قبل از عید دامدار باید علوفه خشک برای دامش تهیه می کرد ولی با توجه به بارندگی های اخیر، دام ها از علوفه های خوب و مجانی تغذیه می کنند و فشاری از نظر اقتصادی به دامدار وارد نمی شود. علی اصغر ملکی در گفت‌وگو با ایسنا، به وضعیت تقاضای خرید گوشت نیز اشاره کرد و گفت: با شیوع کرونا مردم شتاب‌زده خرید کردند ولی در حال حاضر که نگرانی‌ها کاهش یافته، بازار نیز آرام شده است و پیش‌بینی می‌کنیم در ابتدای ماه آینده و با نزدیک شدن به ماه رمضان خرید گوشت از سر گرفته شود.

راهکار‌های پوتین برای مقابله با اثرات اقتصادی ویروس کرونا

رئیس‌جمهور روسیه، اعلام کرد که از 18 می شرکت‌هایی که حداقل 90 درصد کارمندان خود را نگهداری کرده‌اند حقوق از دولت دریافت می‌کنند. این محاسبه بر اساس مبنای تعداد کارمندان در ماه آوریل انجام خواهد شد و هرکارمندی که در کار خود با این شرکت‌ها به مشکل بربخورند، می‌توانند حداقل مزد کارگری خود را مطالبه کنند. حداقل حقوق در این کشور 12130 روبل یا 160 دلار است. رئیس دولت روسیه، همچنین اعلام کرد حداقل 75 درصد حجم وام‌ها برای پرداخت حقوق انجام می‌شود و این روند باید ادامه یابد. پوتین همچنین پیشنهاد پرداخت وام برای تامین سرمایه فعالیت شرکت‌های حیاتی را پیشنهاد کرد. وی گفت: من از دولت می‌خواهم که لیست این شرکت‌ها را نهایی کند که مربوط به شرکت‌های خصوصی خواهد بود که در افزایش اقتصاد ملی بسیار مهم هستند.

پوتین گفت‌: در پی این اقدامات بسته 200 میلیون روبلی (2.6 میلیارد دلاری) از سوی دولت فدرال برای حمایت از بودجه منطقه‌ای تخصیص می‌یابد. وی همچنین پیشنهاد کرد که 308 میلیون دلار برای صنعت هواپیمایی تخصیص یابد که این صنعت بیشترین آسیب را از شیوع ویروس کرونا دیده است. به طوری که بیشتر پروازهای هوایی لغو شده و مرز بسیاری از کشورها بسته شده‌اند. به گفته پوتین لازم است دولت تاثیرگذاری و کفایت این اقدامات را در مقابل بیماری همه گیر کووید 19 بررسی کرده و راه حل‌های مناسب را ارائه کند. به نقل از گزارش فارس؛ طی روزهای گذشته تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در روسیه، رشد زیادی یافته و به رقم 24 هزار نفر رسید.

کرونا سرمایه گذاران خارجی را از چین فراری داد

داده‌های منتشر شده از سوی وزارت بازرگانی چین نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاری خارجی مستقیم در چین در مجموع سه ماه نخست امسال به 216.19 میلیارد یوان (30.62 میلیارد دلار) رسیده که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 10.8 درصد کاهش نشان می دهد. اصلی ترین دلیل این روند کاهشی با وجود شروع نسبتا خوب در ماه ژانویه، ناشی از انتشار ویروس کرونا بوده است. تنها در ماه مارس حجم سرمایه گذاری های مستقیم خارجی در چین در مقایسه با مارس 2019 به میزان 14.1 درصد کاهش داشته است. هر چند که کووید -19 در چین تا حد زیادی مهار شده و روند بازگشایی کسب و کارها و بازگشت زندگی به شرایط عادی آغاز شده است، اما این کشور با بیش از 3342 کشته و 82 هزار مبتلا، کماکان اصلی ترین کانون درگیر با این بیماری در سطح جهان محسوب می شود.

متوسط سرمایه گذاری خارجی چین در بازه زمانی 1997 تا 2019 معادل 4.52 میلیارد دلار بوده است که بالاترین رقم ثبت شده مربوط به سرمایه گذاری 134.96میلیارد دلاری سال 2018 و کمترین رقم ثبت شده نیز مربوط به سرمایه گذاری 1.83 میلیارد دلاری سال 2000 بوده است. به نقل از ایسنا؛ صندوق بین المللی پول در گزارش جدید خود پیش بینی کرده است رشد اقتصادی چین در سال جاری تحت تاثیر شیوع کرونا، تعطیلی کسب و کارها و اخلال در تجارت خارجی به زیر دو درصد برسد که در صورت تحقق، این نرخ رشد ضعیف ترین رشد اقتصادی ثبت شده چهار دهه اخیر دومین اقتصاد بزرگ جهان خواهد بود.

بازار خرید و فروش املاک در پایتخت با «بن‌بست کرونا» مواجه شد / دیوان محاسبات: گم شدن حتی یک دلار ارز پرداختی خارج از تصور است / کرونا سرمایه گذاران خارجی را از چین فراری داد / واکنش بانک مرکزی به گزارش دیوان محاسبات 2