بازار هوش مصنوعی تا سال 2030 به یکتریلیون دلار میرسد
رئیس نوزدهمین کنفرانس مهندسی صنایع با تأکید بر ضرورت سرمایهگذاری برای توسعه زیرساختهای مرتبط با هوش مصنوعی گفت: بازار این فناوری تا سال 2030 در جهان به بیش از یکتریلیون دلار میرسد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم به نقل از روابط عمومی دانشگاه امیرکبیر، مهدی غضنفری رئیس صندوق توسعه ملی در نوزدهمین کنفرانس دوروزه مهندسی صنایع به موضوع هوش مصنوعی در زمینه مهندسی صنایع اشاره کرد و اظهار داشت: ریشه علم، فلسفه و منطق و ریاضی است و سایر علوم از این علوم اصلی حاصل شده است و وقتی هوش مصنوعی مطرح شد، برتر از همه قرار گرفت و مانند چتری همه علوم را دربرگرفت.
رئیس صندوق توسعه ملی ادامه داد: هر مفهومی که در قالب ریاضی قابل طرح باشد، با هوش مصنوعی نیز میتوان آن را بیان کرد.
بازار یکتریلیوندلاری هوش مصنوعی
غضنفری به بازار هوش مصنوعی در سطح جهان اشاره کرد و گفت: بازار هوش مصنوعی تا سال 2030 از مرز یک تریلیون دلار در جهان عبور خواهد کرد. کشورهای آمریکا، چین، ژاپن و آلمان امروز از جهت سهم بازار رتبههای اول تا چهارم را دارند.
وی ادامه داد: صندوقهای ثروت ملی معمولاً در این زمینه سرمایهگذاری میکنند و پنج صندوق ثروت ملی در کشورهای همسایه 22 میلیارد دلار در زمینه هوش مصنوعی سرمایهگذاری کردند. صندوق ثروت ملی نروژ بهعنوان صندوقی که در بسیاری جهات الگوست، در صنعت ریزتراشه، استارتآپهای هوش مصنوعی و پلتفرمهای رایانش ابری و در زمینه هوش مصنوعی بهتنهایی 138 میلیارد دلار در حوزه فناوری هوش مصنوعی سرمایهگذاری کرده است.
غضنفری به اهمیت استارتاپهای مبتنی بر هوش مصنوعی پرداخت و گفت: استارتاپها را باید منطقهای و بین المللی کرد تا رشد کنند، باید از آنها حمایت کرد و تسهیلات داد تا بزرگ تر شوند.
وزیر پیشین صنعت خاطرنشان کرد: صندوق ثروت ملی امارات 15 میلیارد دلار و صندوق ثروت ملی قطر نیم میلیارد دلار در این زمینه سرمایهگذاری کرده اند. بنابراین کشورهای مختلف به شکل جدی به عنوان مهم ترین راهبرد در این زمینه تحقیقات و سرمایهگذاری می کنند. انتظار داریم هوش مصنوعی تاثیر زیادی بر ارزش افزوده ناخالص کشور کشورها تا سال 2035 بگذارد و تا 2 واحد درصد به این شاخص اضافه کند.
غضنفری گفت: همچنین هوش مصنوعی میتواند روی خروجیهای صنایع به شدت اثر بگذارد برای نمونه خودرو به شک برقی و هوشمند میشود و هیچ کشوری از این تغییرات دور نیست. هوش مصنوعی به 2 شکل بر تولید ناخالص داخلی اثر دارد: یکی بهره وری را بالا می برد و دیگری شکل کار را تغییر میدهد.
وی با تاکید بر سرمایهگذاری شرکتهای مختلف در زمینه هوش مصنوعی اظهار داشت: فناوریهای کلیدی در انقلاب صنعتی چهارم شامل هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، واقعیت مجازی و افزوده، اتوماسیون صنعتی بلاک چین و رباتیک است.
فرهنگ فصیحی دبیر نوزدهمین کنفرانس دوروزه بین المللی مهندسی صنایع نیز در افتتاحیه این کنفرانس افزود: این کنفرانس بعد از دو سال وقفه به دلیل مشکلات در ثبت انجمن علمی مهندسی صنایع ایران، برگزار میشود.
وی ادامه داد: عنوان و محتوای کلی کنفرانس با توجه به موضوعات روز انتخاب شده و چرخشهای تحول افرین، هوشمند سازی و دادهمحوری موضوع کلی این همایش است.
فصیحی با اشاره به نقلاب صنعتی چهارم و استقرار آن در کشورهای مختلف گفت: اگر توجه جدی به توسعه زیرساخت ها نشود، در توسعه کسب و کارها و دستاوردهای علمی عقب می مانیم. برای نمونه ژاپن 3 میلیارد دلار برای توسعه زیرساخت های هوش مصنوعی و تربیت نیروی انسانی، کره جنوبی تا سال 2027، هفت میلیارد دلار برای هوش مصنوعی و عربستان سعودی صندوقی با 40 میلیارد دلار برای هوش مصنوعی ایجاد کرده است و به گفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برای امسال 5 هزار میلیارد تومان برای توسعه هوش مصنوعی در ایران در بودجه پیش بینی شده که معادل با 110 میلیون دلار می شود.
وی تاکید کرد: اگر در زیرساخت عقب باشیم، در کسب و کارها هم عقب خواهیم افتاد در این کنفرانس ها باید در مورد این موضوعات صحبت شود. چند نشست تخصصی با موضوع بررسی داده محوری در کسب و کارهای نوین، داده محوری در صنعت فولاد و معدن و داده محوری در صنعت پرداخت داریم تا برگزاری این نشست ها باعث همزبانی بین متخصصان از رشته های مختلف شود.
این کنفرانس دو روزه به همت انجمن مهندسان صنایع و در دانشگاه امیرکبیر با حضور کارشناسان، صاحبان صنایع، استادان دانشگاه و دانشجویان رشته های مختلف مرتبط برگزار میشود.