دوشنبه 1 بهمن 1403

بازخوانی مؤلفه‌های مستحکم مکتب شهید سلیمانی

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
بازخوانی مؤلفه‌های مستحکم مکتب شهید سلیمانی

مکتب شهید سلیمانی چنان دارای استحکام ساختاری و پیوستگی مفهومی و توان الگوسازی دارد که مسلک ایشان را به عنوان الگو، درس زندگی قرار دهیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ وقتی صحبت از مکتب شهید سلیمانی می شود نشان از عظمت این شخصیت بزرگ است که قابلیت تبدیل شدن به الگوی رفتاری و علمی برای جامعه دارد و خاستگاه مکتب شهید سلیمانی مکتب امامین انقلاب و در ذیل مکتب اهل بیت (ع) و اسلام است که اینها همگی در طول یکدیکر قرار دارند.

مکتب شهید سلیمانی چنان دارای استحکام ساختاری و پیوستگی مفهومی و توان الگوسازی دارد که مسلک ایشان را به عنوان الگو، درس زندگی قرار دهیم بنابراین مولفه های مکتب شهید سلیمانی در واقع همان خطوط اصلی و راهنمای کلی و فراگیری است که ساحت اقدام و عمل را در ابعاد مختلف متأثر می کند.

راز و رمز مقبولیت و محبوبیت سردار دلها در همنشینی مولفه های مکتب ایشان دنبال می شود که البته این مولفه ها تفکیک‌ناپذیر و گره خورده به هم هستند، مثلا شجاعت سردار سلیمانی تجلی معنویت و عقلانیت وی است و عقلانیت او متصل به معنویت است.

در نکات ذیل به مهم ترین مولفه های مکتب شهید سلیمانی اشاره می کنیم؛

اول. ایمان، اخلاص و معنویت

اندیشه و عمل سردار سلیمانی بدون توجه به روح معنوی نبود. اخلاص در بندگی، مکتبی معنوی محور و انقلابی گری وی محصول و معلول روحیه معنوی ایشان و توسل به اهل بیت و توکل به خدا است که در رفتار او موج می زند.

دست خط ماندگار سردار سلیمانی که بیان زبان حال او هست واقعا درس آموز است و جملات به کار رفته در این دست خط، پرمعنا و الگوساز است و معنویت و اخلاص در آن موج می زند.

دوم. امت گرایی

سردار سلیمانی همواره به فکر عزت و عظمت امت اسلامی بود و بیش از 20 سال با آنها زندگی کرد و آموخت و در نهایت در مسیر اعتلای وحدت، عظمت جهان اسلام و مبارزه با استکبار و تروریسم و تحجر به شهادت رسید

سوم. ولایت مداری

حاج قاسم نه فقط در حرف و شعار بلکه در اقدام و عمل ولایت مدار واقعی بود و مکتب شهید سلیمانی تجلی ولایت‌مداری ایشان است و در وصیت نامه او نیز بارها به این موضوع اشاره کرده است. شهید سلیمانی در اوج عقلانیت قائل به فصل الخطابی بود که حرف آخر را می زند و مصداق آن را مقام معظم رهبری می دانست. در اوج تواضع خودش را سرباز ولایت می دانست و به این مسئله افتخار داشت.

چهارم. شجاعت، تدبیر و عقلانیت سردار سلیمانی

شهید سلیمانی اهل معنویت و شجاعت بود ولی محاسبات عقلانی و عرفی را لحاظ می کرد و در عین توکل به خداوند و نصرت الهی و نهراسیدن از دشمن برنامه ریزی داشت، دشمن را نادیده نمی گرفت و شجاعت همراه با تدبیر داشت.

پنجم. مجاهدت و مرزبندی با دشمن و بصیرت

کانون دشمنی با نظام اسلامی و جهان اسلام را به خوبی تشخیص داد و آرایش صحنه برای او آرایش حق و باطل بود، مثلث شوم آمریکا، اسرائیل و ارتجاع منطقه را عوامل تهدید کننده جهان اسلام می دانست و مبارزه عملی و مردانه با استکبار داشت.

مکتب شهید سلیمانی تجلی عملی استکباستیزی و عینی سازی شعارهای استکبارستیزانه و راهبردهای دشمن بود و مکتب این شهید تجلی جهاد کبیر، دشمن شناسی، مقاومت و مرزبندی با دشمنان بود و عمر بابرکت حاج قاسم برای رسیدن به قرب الهی و شهادت بود.

ششم. مردم گرایی

شهید سلیمانی سرشار از عشق و عاطفه و مهربانی نسبت به مردم بود و خودش را خادم مردم می‌دانست و معتقد به جذب حداکثری و بی‌آلایش و صمیمی با مردم بود و در حوادث مختلف مانند کمک به سیل زدگان و عشق به مردم در سیره عملی و اخلاقی وی مشهود بود.

مهم ترین بخش های مکتب شهید سلیمانی پاسداری از نظام اسلامی و جایگاه ولایت فقیه، انقلابی گری، شهادت طلبی و تکریم مردم و خاندان معظم شهدا، مدیریت بحران، پرهیز از اشرافی گری و رعایت حدود شرعی، زمان شناس، عمل گرا، فراجناحی و با بصیرت بود.

اهمیت کار شهید سلیمانی اثرگذار، معرفت بخش و شورآفرین بود و عظمت این شهید را در تشییع پیکر ایشان و اوج عظمت حضور مردم را شاهد بودیم و امیدواریم بتوانیم از این شهید مقاومت به عنوان الگوی مکتب تعالی بخش بهره برداری کنیم.

نویسنده: سید جلال امینی، کارشناس مسائل سیاسی

انتهای پیام /