بازپسگیری 110 ملک از افراد مختلف توسط شهرداری تهران / انتقاد به وضعیت نامناسب خیابان مولوی
اعضای شورای شهر تهران در جلسه امروز به موضوعات مختلفی از جمله بازپسگیری 110 ملک از سوی شهراری تهران، وضعیت نامناسب خیابان مولوی و تبدل خانه مرحوم علامه عسگری به خانه مفاخر شهر پرداختند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، یکصد و پنجاهمین جلسه شورای شهر تهران صبح امروز به ریاست مهدی چمران برگزار شد. در این جلسه پس از نطق پیش از دستور احمد صادقی عضو شورای شهر تهران؛ چند تن از اعضای شورای شهر تهران تذکرات و موضوعات مختلفی را در خصوص مسائل شهری مطرح کردند.
ناصر امانی؛ عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در جلسه امروز با انتقاد از وضعیت نامناسب جوی آب در خیابان مولوی واقع در منطقه 12، اظهار کرد: در 400 متری شهرداری تهران و در خیابان مولوی شاهد حجم قابل توجهی از لجن در جویهای این خیابان هستیم که مردم و ساکنین این خیابان مدعی بودند چند سال لایروبی در این خیابان انجام نشده است که البته این مسئله اقرار بود اما قطعا دو الی سه ماه این کار در خیابان انجام نشده است.
وی تصریح کرد: باور کنید که آنقدر حجم لجن در جویهای خیابان مولوی زیاد بود که بوی تعفن و نامناسب مردم محل را آزار میداد.
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه ما خواهان تحول بزرگ در شهر نیستیم، گفت: انتظار ما نگهداشت شهر است و امیدواریم شهرداری و شهرداران مناطق و نواحی به این موارد توجه داشته باشند.
امانی گفت: البته موضوع من خطاب به معاون خدمات شهری شهرداری تهران؛ شهردار منطقه 12 و شهردار ناحیه و خطاب من رئیس اداره ناحیه مربوطه در خیابان مولوی است و امیدواریم به این مسائل رسیدگی شود.
وی همچنین با اشاره به پروژه ای که برای خیابان مولوی شروع شده است اشاره کرد و گفت: این پروژه از سال گذشته و در ارتباط با جدولبندی این خیابان آغاز شده است اما هنوز به نتیجه نرسیده است و امیدواریم هرچه سریعتر این مسئله مورد توجه قرار بگیرد.
بازگشت 110 ملک به شهرداری تهران
به گزارش تسنیم، پرویز سروری نایبرئیس شورای شهر تهران در جلسه امروز با اشاره به بازپسگیری 110 ملک از سوی شهرداری تهران گفت: متاسفانه این املاک بعضا در اختیار برخی از افراد بوده که با تلاش انجام شده شهرداری تهران توانست این املاک را پس بگیرد.
وی ضمن قدردانی از اقدام شهرداری تهران جهت بازپسگیری املاک اشاره شده گفت: امیدواریم این روند از سوی شهرداری ادامه پیدا کند.
نایب رئیس شورای شهر تهران در ادامه با اشاره به پرداخت طلب و بدهی پیمانکاران از سوی شهرداری تهران تصریح کرد: اواخر سال گذشته خبر خوشی مبنی بر پرداخت 50 درصد از بدهی شهرداری تهران به پیمانکاران عنوان شد که اقدام بسیار خوب و قابل تقدیری بود اما اخیرا پیمانکاران چند منطقه عنوان داشتند که هنوز بدهی و طلب خود را از شهرداری نگرفتهاند و به آنها عنوان شده است که بدهی آنها به دیون تبدیل شده است.
سروری گفت: حتما باید شهرداری تهران در پرداخت بدهی پیمانکاران جدیت داشته باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران: بیمارستان حضرت مهدی (عج) میتواند زلزله 9 ریشتری را هم تحمل کندواکنش به ناایمن بودن بیمارستان مهدی کلینیک
به گزارش تسنیم، سوده نجفی عضو شورای شهر تهران نیز در جلسه امروز با اشاره به انتشار لیست ساختمان های ناایمن پس از حدود یک سال گفت: هفته گذشته لیست ساختمان های نیمه ایمن سرانجام منتشر شد و دیدیم هیچگونه تشویش اذهان عمومی نبود و قاعدتا مردم نسبت به ساختمان های ناایمن اطلاع پیدا کردند.
وی با بیان اینکه حق شهروندان تهرانی است تا نسبت به ساختمان های ناایمن مطلع باشند، گفت: با اعلام اسامی ساختمان های ناایمن متاسفانه در بین آنها نام هشت بیمارستان نیز ذکر شده است و این درحالی است که بیمارستانها مراکز مراجعهکننده مردم هستند و خود بیمارستانها در زمان بحران به عنوان مراکز ضروری محسوب میشوند و لذا ضرورت دارد که ایمنسازی این مراکز در دستور کار مسئولان قرار بگیرد.
عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران گفت: در بین اسامی ساختمان های ناایمن و مراکز درمانی، نام بیمارستان هزار تختخوابی مهدی کلینیک در مجاورت بیمارستان امام خمینی نیز ذکر شده و بنده تعجب میکنم هنوز 6 ماه از افتتاح این کلینیک نگذشته است و چگونه این بیمارستان مجوز فعالیت خود را اخذ کرده است.
نجفی همچنین به ناایمن بودن ساختمانهای مختص شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: یکی از این ساختمانها کلینیک درمانی شهرداری تهران در منطقه 6 است، لذا ضرورت دارد که شهرداری نسبت به ایمنسازی این ساختمانها اقدام کند.
به گزارش تسنیم، سید احمد علوی نیز در جلسه امروز به برگزاری جشن امام رضاییها اشاره کرد و گفت: بنا بر برنامهریزی انجام شده این مراسم فردا هشتم خرداد از ساعت هشت شب در میدان خراسان برگزار خواهد شد که ضمن تقدیر از برگزارکنندگان این مراسم باید به موضوع رفت و آمد شهروندان نیز توجه شود تا شاهد بار ترافیکی در این منطقه نباشیم.
وی تصریح کرد: البته اقداماتی از سوی برگزارکنندگان جهت تامین پارکینگ برای مراسم پیشبینی شده است که امیدواریم در این زمینه شهروندان تهرانی نیز همکاری لازم را داشته باشند.
عضو شورای شهر تهران همچنین به طرح دو فوریتی شورای شهر تهران در خصوص تملک خانه مرحوم علامه عسگری در منطقه یک اشاره کرد و گفت: بنابرمصوبه شورای شهر تهران قرار است که این خانه به عنوان خانه مفاخر شهر تهران تبدیل شود و علیرغم اینکه این مصوبه دوفوریتی بوده اما با گذشت 10 سال هنوز هم تعیین و تکلیف نشده است.
عذرخواهی شهردار منطقه 12 از ساکنان خیابان مولوی
به گزارش تسنیم، یزدی شهردار منطقه 12 نیز در جلسه امروز با اشاره به تذکر امانی عضو شورای شهر تهران درخصوص وضعیت نامناسب جویهای خیابان مولوی، گفت: هرچند این تذکر درست است و بنده در این زمینه عذرخواهی میکنم و توجیهی نمیکنم البته مواردی وجود دارد که باید به آن اشاره شود.
وی با اشاره به اینکه خیابان مولوی خیابان شرق به غرب است و آب به راحتی از آن عبور نمیکند، بیان کرد: به همین دلیل بعضا شاهد ایستادگی فاضلاب شهری هستیم ضمن اینکه متاسفانه ساکنان این خیابان و بازاریان فاضلاب شهری خود را به جوی آب میریزند و شاهد لجن در این جویها هستیم.
شهردار منطقه 12 گفت: با توجه به شرایط بایستی از طریق لجنکش آب تخلیه شود البته این موارد به هیچ عنوان توجیهکننده نیست و بنده همانطور که در ابتدای جلسه گفتم عذرخواهی میکنم.
یزدی همچنین با اشاره به پروژه خیابان مولوی جدول سازی این خیابان نیز گفت: این مسئله با توجه به ترافیک خیابان با سختی اجرا میشود چرا که اهالی اجازه بستن خیابان را نمیدهند و در این زمینه نیز عذرخواهی میکنم.
به گزارش تسنیم، زهرا شمساحسان؛ عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در ادامه جلسه طی تذکری اظهار کرد: طبق تبصره دوم ماده هفتم مصوبه تعیین تکلیف املاک واگذار شده تهران به اشخاص حقوقی و حقیقی، واگذاری املاک و فضاهای شهرداری به مجموعههای عامالمنفعه، خیریه، سمنها و تشکلها، انجمنها و مؤسسات فرهنگی منوط به نظارت مستقیم نمایندگان کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران است و معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران بر عملکرد این مجموعهها است.
شمساحسان گفت: در دستورالعمل مذکور نمیتوان حق تصویب واگذاری بهرهبرداری از املاک شهرداری را از شورای اسلامی شهر تهران سلب کرد و در هر صورت واگذاری املاک باید به تصویب شورای اسلامی شهر تهران برسد.
رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران افزود: طبق بند (ب) تبصره ششم ماده واحده بودجه سال 1402 شهرداری تهران و سازمانها و شرکتها و مؤسسات تابعه با عنوان کمک و حمایت از اشخاص حقیقی و حقوقی؛ به شهرداری تهران اجازه داده میشود در چارچوب دستورالعمل پرداخت یارانهها و کمکها، ابلاغی به شماره 106/210160 مورخ 1401/5/31 و با تشخیص و دستور کتبی شهردار تهران از ردیف اعتباری با عنوان "کمک به اشخاص و مؤسسات خصوصی" تا سقف 200 میلیون ریال برای اشخاص حقیقی و تا سقف 500 میلیون ریال برای مؤسسات خصوصی در هر یک از موارد صرفاً برای یک نوبت در سال پرداخت کند.
وی اضافه کرد: لذا هرگونه پرداخت خارج از ضوابط دستورالعمل مذکور تخلف محسوب میگردد و لیست اسامی و مبالغ پرداخت شده را به تفکیک به صورت ماهانه به شورای اسلامی شهر تهران بصورت مکتوب ارائه کنند.
شمساحسان گفت: شهردار تهران باید نسبت به حفظ و صیانت از اموال شهر تهران، احکام و الزامات پیشبینی شده در برنامه چهارم و بودجه سال 1402 را به ویژه در قرارداد واگذاری زمین به مؤسسات (اعم از خیریه، عام المنفعه و...) انجام دهد و گزارش مقتضی را در صحن شورا ارئه کند.
شمساحسان در ادامه در خصوص آخرین پیگیریها برای تملک بیت آیتالله علامه عسگری گفت: با توجه به مصوبه شورای اسلامی شهر تهران در خصوص الزام شهرداری تهران به تملک بیت مرحوم آیتالله علامه عسگری و تبدیل آن به خانه مفاخر و انجام تکالیف بر عهده شهرداری منطقه 1 و سازمان املاک و مستغلات بوده است.
وی افزود: طی توافق نامه صورت گرفته بین شهرداری تهران و دانشگاه بینالمللی علامه عسگری، مبلغی به عنوان علی الحساب به دانشگاه مذکور واریز شده و باقی بندهای قرارداد به علت عدم انجام تکالیف شهرداری به صورت تعلیق درآمده است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران اضافه کرد: در دوره جدید مدیریت شهری و دستور اکیدا شهردار تهران، مبنی بر پیگیری این وضعیت بوده اما علیرغم گذشت 10 ماه از دستور شهردار تهران هنوز اقدامی صورت نگرفته است.
شمساحسان تأکید کرد: ضرورت دارد مجموعه مدیریت شهری تهران در راستای عملیاتی شدن مصوبه پیرامون بیت علامه عسگری اقدامات لازم را ترتیب دهد.