شنبه 29 دی 1403

باقری: طوفان الاقصی آمریکا را ناکام کرد

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
باقری: طوفان الاقصی آمریکا را ناکام کرد

«طبق نظرسنجی، بیش از دو سوم مردم این کشور‌ها اسرائیل را قبول نداشتند که این مساله نشان دهنده یک مشروعیت تصنعی است. عملیات طوفان الاقصی یک اقدام درون فلسطینی نبوده بلکه یک اقدامی بوده که درون فلسطین اشغالی توسط فلسطینی‌ها شکل گرفته و به ظهور و بروز رسیده ولی ابعاد و امتداد آن به این گونه بوده که طرح راهبردی آمریکا را در منطقه مواجهه با یک ناکامی جدی کرده است.»

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی گفت: عملیات طوفان الاقصی اقدامی بوده که درون فلسطین اشغالی توسط فلسطینی‌ها شکل گرفته و به ظهور و بروز رسیده ولی ابعاد و امتداد آن به این گونه بوده که طرح راهبردی آمریکا را در منطقه مواجهه با یک ناکامی جدی کرده است.

به گزارش ایرنا؛ علی باقری دبیر شورای راهبردی روابط خارجی در جلسه بررسی تحولات جهانی و رسانه‌ای پس از طوفان الاقصی که امروز 14مهرماه در دانشگاه صداو سیما برگزار شد اظهار داشت: افول قدرت آمریکا بحثی نیست که کسی بتواند آن را کتمان کند؛ این بحث در خود آمریکا نیز مطرح است.

وی گفت: رژیم صهیونیستی از نظر آمریکایی‌ها با توجه به ویژگی‌ها و قدرت‌های سختی که در اختیار آن قرار داده‌اند می‌تواند محور اتکای قدرت آمریکا در منطقه باشد. برای اینکه بتوانند به این قدرت یک مشروعیت منطقه‌ای هم بدهند بحث عادی‌سازی را مطرح کردند. از نظر ما این مشروعیت یک مشروعیت مصنوعی است. زمانی این مشروعیت واقعی است که رژیم صهیونیستی توسط ملت‌های منطقه پذیرفته شود؛ قطعاً ملت‌های منطقه هیچ وقت این مساله را نخواهند پذیرفت.

باقری با اشاره به نظرسنجی صورت گرفته از مردم کشورهایی که با رژیم صهیونیستی عادی‌سازی انجام دادند خاطرنشان کرد: طبق نظرسنجی، بیش از دو سوم مردم این کشورها اسرائیل را قبول نداشتند که این مساله نشان دهنده یک مشروعیت تصنعی است.

این دیپلمات کشورمان تاکید کرد: عملیات طوفان الاقصی یک اقدام درون فلسطینی نبوده بلکه یک اقدامی بوده که درون فلسطین اشغالی توسط فلسطینی‌ها شکل گرفته و به ظهور و بروز رسیده ولی ابعاد و امتداد آن به این گونه بوده که طرح راهبردی آمریکا را در منطقه مواجهه با یک ناکامی جدی کرده است.

اشتباه راهبردی آمریکا

وی ادامه داد: استمرار قضیه در طول یک سال گذشته یک اشتباه راهبردی دیگری بود که توسط آمریکا انجام شد.

باقری افزود: استمرار حمایت و پشتیبانی همه جانبه از رژیم صهیونیستی و جنایات این رژیم توسط آمریکا و اینکه آمریکا حاضر می‌شود یک چنین هزینه‌ای بدهد تا جایی که داخل خود آمریکا اعتراض‌های جدی به این سیاست آمریکا انجام می‌شود نشان دهنده این است که ارزش حفظ موازنه‌ای که آن‌ها تلاش می‌کردند قبل از عملیات طوفان الاقصی در منطقه نهادینه بکنند برای آن‌ها چقدر بالا و راهبردی بوده است.

معاون سابق وزارت امور خارجه تاکید کرد: اگر مقاومت یک عنصر زائد بود کنار می‌رفت. یکسال صهیونیست‌ها تمام غزه را شخم زد و نتوانست کاری انجام بدهد. اگر مقاومت یک عنصر زائد بود مقاومت کنار می‌رفت و رژیم صهیونیستی با بخشی که جدای از مردم بود سرو کار داشت.

وی یادآور شد: صهیونیست‌ها با این توهم که مقاومت از مردم جداست دو ماه بعد از طوفان الاقصی غزه را به شمال و جنوب تقسیم کردند و به شمال غزه اعلام کردند شما از اینجا بروید چون ما با حماس و مقاومت کار داریم اما این طرح جواب نداد. در لبنان هم همین مساله صادق است.

معاون سابق وزارت امور خارجه با اشاره به دیدارهای دیپلماتیک خود در زمان شهادت رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران گفت: با مقامات کشورهای مخالف که صحبت می‌کردیم همه اذعان می‌کردند ترور شهید هنیه یک حرکت غیرقابل چشم پوشی است. برخی کشورهای غربی درخواست داشتند که واکنش ما مدیریت شده باشد ولی در اصل غیرقابل قبول بودن حرکت رژیم صهیونیستی هیچ کشوری شبهه نداشت.

باقری بیان کرد: رهبرانقلاب نیز در بیانیه گام دوم تاکید داشتند ما هیچ گاه آغازگر جنگ نبودیم؛ اما عنصر دفاع، مبنای اسلامی، انسانی و حقوق بین الملل دارد و اصلی غیرقابل تغییر و غیرقابل انکار است.

از میان اخبار

جزئیات مقاله بنی گانتس وزیر دفاع پیشین اسرائیل در نیویورک تایمز

حمله اسرائیل به تاسیسات اتمی ایران؛ از تئوری تا واقعیت!

جنگ ایران و اسرائیل؛ متحدان منطقه‌ای تهران کجای کار هستند؟

انتشار اخبار جعلی در شرایط بحرانی