چهارشنبه 7 آذر 1403

باورهای غلطی که هنوز هم بسیاری به آن اعتقاد دارند

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
باورهای غلطی که هنوز هم بسیاری به آن اعتقاد دارند

اقتصاد نیوز: انسان توانسته خود را به کره ماه برساند و به زودی پا بر روی مریخ هم خواهد گذاشت، اما هنوز بعضی مردم شک دارند که علم واقعا توانایی این کار را داشته باشد.

به گزارش اقتصاد نیوز و به نقل از روزیاتو، گرچه علم بارها به اشکال مختلفی خود را اثبات کرده، اما بعضی افراد هنوز به تئوری های توطئه و افسانه هایی اعتقاد دارند که نادرستی آن ها به اثبات رسیده، مثل این باور که زمین تخت است. شک گرایی یک چیز است و انکار چیزی که توضیحی علمی برای آن ارائه شده چیزی دیگر. در واقع انکار حقیقت باعث شکل گرفتن نظریاتی عجیب و غریب و باورهایی غلط در میان بعضی مردم شده که در ادامه به تعدادی از آن ها خواهیم پرداخت.

1- زمین تخت است

شاید عجیب به نظر برسد اما هنوز هم بعضی اعتقاد دارند سیاره زمین تخت است، حتی با آنکه آژانس فضایی ناسا از هر روشی، از جی پی اس و ماهواره گرفته تا تهیه ی تصویر از فضا، برای تغییر نظر آن ها استفاده کرد. نظریه ی زمین تخت در اصل بر اساس نقشه ای قدیمی شکل گرفته که در آن زمین به شکل مربع و ثابت ترسیم شده بود. این افراد معتقدند زمین یک صفحه ی گرد است که مدار شمالگان و قاره ی قطب جنوب در مرکز آن ها قرار دارند. آن ها هر چیزی خلاف این را تئوری توطئه می دانند.

حقیقت:

ناسا تصاویر متعددی تهیه کرده که کروی بودن زمین را ثابت می کند. با این حال، راه های دیگری هم برای اثبات این مسأله وجود دارد. ساده ترین راه این است که خط افق را بررسی کنید یا از یک درخت بالا روید. هر چه از درخت بیشتر بالا روید، فاصله ی دورتری را می توانید ببینید. علت این مسأله انحنای زمین است. اگر زمین تخت بود، بیشتر کردن ارتفاع کمکی به دیدن فواصل دورتر نمی کرد.

2- ماه کامل روی رفتار ما تأثیر می گذارد و ما را به جنون می کشاند

این یک باور غلط قدیمی است که هنوز هم بعضی مردم به آن اعتقاد دارند، با این ادعا که بیشتر جرایم خشونت آمیز در زمان کامل شدن ماه رخ می دهند چون ماه آدم ها را به جنون می کشاند. حتی کلانتری های انگلیس در زمان ماه کامل درخواست نیروی پشتیبان می دهند.

حقیقت:

این تصور درست نیست. تحقیقات نشان داده هیچ رابطه ی واقعی ای میان افزایش وقوع جرم در زمان ماه کامل وجود ندارد، گرچه اینطور به نظر می رسد که این اتفاق واقعا رخ می دهد. این ارتباط هم البته قابل توضیح است چون در بیشتر موارد، کامل شدن ماه با تعطیلات رسمی یا آخر هفته مصادف می شود.

3- واکسن دروغی بیش نیست

بر اساس تازه ترین بررسی، 45 درصد از آمریکایی های بزرگسالی که از آن ها درباره واکسن و تأثیر آن سؤال شده بود، جوابی منفی داشتند، به طوری که هم نسبت به نتیجه بخشی واکسن تردید داشتند و هم ایمنی آن. به همین دلیل افراد زیادی از واکسینه کردن خود و فرزندان شان خودداری کرده اند. سازمان جهانی بهداشت، تردید در واکسیناسیون را یکی از 10 تهدید اصلی سلامت در سال 2019 اعلام کرده بود.

حقیقت:

واکسن ها جان های بسیاری را نجات داده اند و این روند کماکان ادامه دارد. به گفته ی پزشکان، بیماری هایی مثل سیاه سرفه که نزدیک به یک قرن است که از میان رفته اند، دوباره در حال بازگشت و گرفتن جان کودکان هستند. هر روز به جمعیت والدینی که تصمیم به واکسینه نکردن فرزندان خود دارند افزوده می شود، در حالی که واکسن های ایمن و مؤثری وجود دارد که از این گونه بیماری ها جلوگیری می کنند.

4- استرالیا واقعی نیست و ساکنانش هم بازیگر هستند

افرادی هم هستند که معتقدند استرالیا وجود خارجی ندارد. آن ها اعتقاد دارند اینکه گفته می شود بریتانیا استرالیا را به عنوان مستعمره ی کیفری خود پایه گذاری کرد درست نیست و آن ها درواقع همه ی زندانی ها را به قتل رساندند و چنین جزیره ای وجود خارجی ندارد. جالب آنکه تعدادی از نشریات مشهور هم به این باور عجیب و غریب پرداخته اند.

حقیقت:

هیچ نیازی به توضیح در این مورد نیست. بدیهی است که استرالیا وجود دارد و تصاویر تهیه شده توسط ماهواره های آژانس فضایی ناسا هم جایی برای تردید در این مورد باقی نمی گذارد. به علاوه می توانید به راحتی یک بلیت هواپیما به مقصد استرالیا خریداری کنید و خود با چشم خودتان این سرزمین را ببینید.

5- هیولای لاخ نس واقعی است

هنوز هم کسانی هستند که افسانه ی قدیمی هیولای لاخ نس را باور دارند. طبق این افسانه، این موجود غول پیکر درون یکی از دریاچه های اسکاتلند زندگی می کند. همه چیز از عکسی شروع شد که یک پزشک هنگام بازدید از این منطقه گرفته بود و از آن زمان افراد زیادی ادعا کرده اند که این هیولا را دیده اند.

حقیقت:

در واقع اصلا چیزی به عنوان هیولای لاخ نس وجود ندارد. در زمان گرفتن این عکس، سخت می شد متوجه شد که عکس جعلی بود. با این حال، بعدها تحقیقاتی انجام شد که بیان می کند عکس ها از قرار معلوم ساختگی بودند. چندین دانشمند زیست شناس هم با جستجو در این منطقه به جمع آوری دی ان ای پرداختند و متوجه شدند چیزی که مردم دیده بودند احتمالا یک مارماهی یا گوساله ماهی عظیم الجثه بوده.

6- ماه یک سمت تاریک دارد

این اعتقاد وجود دارد که چون ما از زمین قادر به دیدن 100 درصد سطح کره ماه نیستیم، باقی منجمد و تاریک است و نور خورشیدی به آن نمی تابد. این باور غلط احتمالا به دنبال مبحثی به نام قفل جزر و مدی به وجود آمد که باعث می شود ماه از زمین همیشه ثابت به نظر برسد.

حقیقت:

نادرستی این باور را می توان بر اساس گام های ماه اثبات کرد. وقتی ما ماه را به صورت کامل می بینیم به این معنی است که خورشید این سمت از ماه که برای ما قابل رؤیت شده را به طور کامل روشن ساخته. اما وقتی فقط بخش هایی از ماه را می بینیم معنایش آن است که نور خورشید روی سمت دیگر ماه افتاده، همان بخشی که ما قادر به دیدنش نیستیم. هیچ «سمت تاریکی» در ماه وجود ندارد. ماجرا فقط این است که یک سمت ماه رو به زمین و سمت دیگرش پشت به زمین قرار می گیرد.

7- گرمایش زمین حقیقت ندارد

شاید باورنکردنی به نظر برسد اما بعضی مردم هنوز واقعی بودن گرمایش زمین را انکار می کنند و معتقدند طبیعت تحت تأثیر تغییرات ناگواری نیست که انسان ها در محیط زیست ایجاد کرده اند. این افراد به همراه شرکت های نفتی و صنعتی در صف اول مخالفان هستند و با علم و همه ی اظهاراتش درباره ی گرمایش زمین در ستیز هستند.

حقیقت:

تحقیقات بی شماری وجود دارد که نتایج آن ها ثابت می کند گرمایش زمین واقعی است و در اثر فعالیت های انسانی به وجود آمده. انتشار گازهای گلخانه ای عمده دلیل گرم شدن سیاره ی ما است. بر سر موضوع گرمایش زمین اجماعی علمی و بیش از 11،600 مقاله و نتیجه ی تحقیقاتی درباره ی آن وجود دارد که همگی ثابت می کنند گرمایش زمین امری مشهود است و همه ی ما را تحت تأثیر قرار می دهد.

این مطلب برایم مفید است بلی 0 نفر این پست را پسندیده اند
باورهای غلطی که هنوز هم بسیاری به آن اعتقاد دارند 2
باورهای غلطی که هنوز هم بسیاری به آن اعتقاد دارند 3
باورهای غلطی که هنوز هم بسیاری به آن اعتقاد دارند 4
باورهای غلطی که هنوز هم بسیاری به آن اعتقاد دارند 5
باورهای غلطی که هنوز هم بسیاری به آن اعتقاد دارند 6
باورهای غلطی که هنوز هم بسیاری به آن اعتقاد دارند 7