بایدن از تحریم گردانهای نظامی اسرائیلی عقبنشینی کرد
اقتصادنیوز: پس از آنکه اخباری از قصد آمریکا برای تحریم گردانهای نظامی رژیم صهیونیستی به دلیل نقض حقوق بشر فلسطینیان در کرانه باختری منتشر شد، هماکنون یک شبکه آمریکایی از صرفنظر رئیسجمهور آمریکا از این تصمیم خبر داده است.
وزیر خارجه آمریکا آنتونی بلینکن در نامهای بدون تاریخ، ارزیابی دولتی آمریکا را به رئیس مجلس نمایندگان آمریکا مایک جانسون ارائه داده که شبکه آمریکایی «ای بی سی نیوز» به نسخهای از آن آن دست یافته است. طبق آنچه که بلینکن در این نامه نوشته است، دولت بایدن تشخیص داده است که سه گردان نظامی مرتبط به ارتش رژیم صهیونیستی مرتکب «نقض فاحش حقوق بشری» علیه غیرنظامیان فلسطینی در کرانه باختری شدهاند اما بدون در نظر گرفتن این شرایط، به واسطه آنکه رژیم صهیونیستی متعهد شده گامهایی را برای رسیدگی به این موضوع انجام دهد، این گردانها واجد شرایط دریافت کمکهای نظامی ایالات متحده خواهند بود و تحریم نمیشوند.
طبق گزارش ای بی سی نیوز، بلینکن در این نامه نوشته است، دولت آمریکا «ارسال هرگونه کمک آمریکا را به تعویق نمیاندازد و اسرائیل میتواند کل مبلغی را که کنگره تخصیص داده، دریافت کند». این در حالی است که اخیراً، وبگاه «آکسیوس» به نقل از سه منبع آمریکایی آگاه گزارش کرده بود که بلینکن قصد دارد تحریمهایی را علیه گردان «نتزاه یهودا» وابسته به ارتش رژیم صهیونیستی «به دلیل نقض حقوق بشر در کرانه باختری» اعلام کند که موجی از انتقادات مقامهای صهیونیست را به همراه داشت. وزیر کابینه جنگ رژیم صهیونیستی بنی گانتز نیز در واکنش به این اقدام گفته بود «تصمیم دارم برای تغییر این تصمیم اقدام کنم».
بلینکن روز دوشنبه هفته جاری در یک کنفرانس خبری در خصوص کمک نظامی 26 میلیارد دلاری آمریکا به رژیم صهیونیستی و گردانهای نظامی این رژیم که مرتکب نقض حقوق بشر شدهاند گفت «هرکدام از این شرایط متفاوت است و ما به نحو احسنت برای جمعآوری حقایق تلاش میکنیم». طبق «قانون لیهی»، ارتش آمریکا موظف است از ارسال تسلیحات، آموزش و هرگونه کمک نظامی به یگانهای نظامی خارجی که مرتکب نقض فاحش حقوق بشر میشوند، صرفنظر کند. طبق گزارش شبکه ای بی سی نیوز به نقل از یک منبع آگاه که خواست نامش فاش نشود، آمریکا و رژیم صهیونیستی یک توافق ویژه بین خود دارند که واشنگتن را موظف میکند که قبل از اتخاذ هرگونه تصمیم مرتبط با «قانون کمکهای خارجی»، با تلآویو رایزنی کند. ای بی سی نیوز ادامه داد، در مجموع، پنج یگان، سه یگان نظامی و دو یگان غیرنظامی - به دلیل اتهامات نقض حقوق بشر مورد بررسی و ارزیابی قرار دارند و طبق نامه بلینکن، چهار یگان، مراحل اصلاحی متناسبی را طی کردهاند. بلینکن در نامه خود توضیح داد که تلآویو تصدیق کرده است که یکی از این پنج یگان نیز در سال 2022 از کرانه باختری به تپههای جولان منتقل شدهاند که آنطور که ای بی سی نیوز توضیح داده، یگان پنجم در حقیقت به «نتزاه یهودا» متشکل از یهودیان افراطی ارتدوکس اشاره دارد.
وزیر خارجه آمریکا در نامه خود تصریح کرد «دولت اسرائیل، اطلاعات جدیدی درباره وضعیت این یگان ارائه داده و ما به دنبال تعیین مسیری به سوی اصلاح متناسب برای این یگان هستیم اما چنین چیزی تأثیری بر حمایت ما از توانمندی اسرائیل برای دفاع از خود در مقابل حماس، ایران، حزبالله و دیگر تهدیدات ندارد».
همچنین بخوانید ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید