چهارشنبه 7 آذر 1403

بایدن زیر منگنه اعراب

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع

وبگاه شبکه خبری «سی ان ان» آمریکا با انتشار گزارشی از فشار کشورهای عربی منطقه به ایالات متحده برای ارائه طرح واشنگتن به منظور مقابله با ایران خبر داد. به گزارش عصر ایران، سی ان ان در گزارشی نوشت: در شرایطی که امیدها برای احیای برجام کمرنگ شده و جو بایدن آماده سفر خاورمیانه‌ای ماه آینده خود به اسرائیل و سپس عربستان سعودی است، رئیس‌جمهور آمریکا تحت فشار فزاینده‌ای از سوی متحدان کلیدی...

بنا به اعلام منابع مطلع آمریکایی، اما او همزمان ابراز نگرانی کرد که ایالات‌متحده هنوز یک استراتژی جامع برای مقابله با جاه‌طلبی‌های هسته‌ای ایران، زرادخانه موشک‌های بالستیک و حمایت این کشور از گروه‌های شبه‌نظامی منطقه‌ای ارائه نکرده و دولت آمریکا هنوز به متحدان خود از جمله عربستان سعودی نگفته است که در صورت شکست مذاکرات هسته‌ای،«طرح B» احتمالی چه خواهد بود. یک مقام ارشد دولت با اشاره به تصمیم اخیر ایران برای برداشتن برخی از دوربین‌های نظارتی آژانس از تاسیسات هسته‌ای ایران و موجی از عملیات‌های مخفیانه و تهاجمی (تروریستی) اسرائیل در داخل مرزهای ایران، گفت: «تنش‌ها با ایران به سطح بالایی رسیده است.»

نیروی دریایی آمریکا دو روز پیش در بیانیه ای ادعا کرد روز دوشنبه، 3 قایق تندروی ایرانی یک جفت شناور نیروی دریایی آمریکا را به شیوه ای «ناامن و غیرحرفه ای» تعقیب کردند. این مقام افزود: «این بخش بزرگی از دلیل نیاز ما به انجام این سفر (سفر بایدن به منطقه) است. متحدان ما می‌خواهند بدانند که ما در برخورد با موضوع (ایران) جدی هستیم.» قانون‌گذاران، شرکای منطقه ای و متحدان، کاخ سفید را برای کسب اطلاعات بیشتر تحت فشار قرار داده اند، اما دولت بایدن در حالی که هنوز از «پِلَنِ بی» خود در قبال ایران رونمایی نکرده، همچنان نگران شکست مذاکرات حساس هسته ای است.

منابع آگاه به این گفت‌وگوها گفتند که دولت ابراز داشته است که فشار اقتصادی بر ایران را ادامه خواهد داد و در صورت شکست توافق، اجرای تحریم‌ها را تشدید خواهد کرد. ایالات‌متحده همچنین برای ایجاد یک ائتلاف منطقه‌ای علیه ایران تلاش می‌کند و از کشورهای خلیج‌(فارس) می‌خواهد تا تمام سیستم‌های دفاع هوایی و موشکی خود را در برابر حملات ایران یکپارچه کنند. این اقدام توسط قانون‌گذاران آمریکایی از هر دو حزب حمایت می‌شود، اما هنوز حمایت همه کشورهای خلیج فارس را جلب نکرده است. با این حال، مقامات آمریکایی بر این باور نیستند که مسوولیت محدود کردن ایران به طور کامل بر عهده بایدن است و امیدوارند در جریان سفر ماه آینده رئیس جمهوری به اسرائیل، کرانه باختری و عربستان‌سعودی، طرح‌های شرکای خاورمیانه ای آمریکا برای تاثیرگذاری بر ایران را دریافت کند. در همین حال، به نظر می‌رسد که اسرائیل به طور فزاینده‌ای مایل است که سررشته امور را به دست خود بگیرد.