سه‌شنبه 15 آبان 1403

بایدها و نبایدهای جهشی در تولید

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
بایدها و نبایدهای جهشی در تولید

جهش تولید بایدها و نبایدهایی جهت تحقق دارد و هر فرد این جامعه نقشی مهم در راستای آن که باید همه سواران کشتی این کشور برای رسیدن به آن تلاش نمایند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به رسم هرساله جهش تولید نامی ست که رهبر معظم انقلاب، متناسب با شرایط حاکم بر کشور برای سال 1399هجری شمسی انتخاب کرده اند.

تولید از اصطلاحات علم اقتصاد، به معنای تهیه کالا و خدمات مورد نیاز با استفاده از منابع و امکانات موجود است و همچنین خلق مطلوبیت از طریق فعالیت انسانی نیز نام گذاری می شود.

جهش در لغت، جست و خیز معنا می شود پس جهش تولید را می توان خلق مطلوبیت همراه با جست و خیز نامید.

فعال شدن و غیر فعال شدن واحد های تولید در دولت یازدهم

در دولت یازدهم 24000 واحد تولیدی فعال شدند که حدود 5 برابر واحد های تعطیل شده است. از ابتدای این دولت تا کنون نیز 12500 کارخانه تعطیل شده اند. واحد های تولید همانند انسان دوران شروع، رشد و پایان دارند. پس لازم است که هر واحد تولید بعد از گذراندن دوران رشد دوباره احیا شود چرا که اصلی ترین راه علاج بسیاری از مشکلات ایران، رونق تولید و افزایش اشتغال برای جوانان است.

بررسی میزان بهره وری صنایع

ایران حدود 7برابر آلمان و ژاپن، 3برابر آمریکا، 10برابرفرانسه و16 برابر کره جنوبی کارخانه تولید خودرو دارد اما ایران با مجموع 81 واحد تولید خودرو تنها 1میلیون خودرو در سال به بازار عرضه می کند در صورتی که دیگر کشور ها 5 تا 12 میلیون خودرو در سال تولید می کنند و این در حالی ست که تقریبا تمام خودرو های ایرانی به بازار داخلی عرضه می شوند اما کشور های آلمان، ژاپن، آمریکا، فرانسه و کره جنوبی بازار خودرو جهان را در تسخیر دارند.

براساس آماری که اتاق ایران منتشر کرده است، در مجموع 165 واحد در زمینه تولید سیمان داریم در صورتی که کره جنوبی تنها با داشتن 10واحد چند برابر ایران تولید سیمان دارد.

جالب است بدانید بنابر اعلام سازمان بهره وری ایران میزان صنایع بهره وری کشور مشابه 50 سال گذشته است.

 گام هایی کوتاه در مسیر جهشی عظیم

رفع تحریم ها، کنار گذاشتن لابی گری ها، شفاف سازی در صحنه اقتصاد، رفع عقب ماندگی بانک ها و استفاده درست از پولی که به واسطه سپرده های مردمی در اختیار بانک ها قرار می گیرد برای شروع یک جهش، منطقی به نظر می رسد.

عدم شناخت کمبود ها و مواد مورد نیاز جامعه، تکرار در یک فعالیت، استفاده از رانت، فساد، ویژه پنداری و عدم وجدان کاری می تواند تولید را گام های زیادی به عقب بکشاند.

برای تولید باید برنامه ریزی دقیق علمی و تخصصی صورت گیرد و تولید همه چیز به صرفه نیست. برای جایگزینی واردات که نباید تولید کرد همچنین برای صادرات هم باید برنامه داشت.

مطلوب است که هدایت و حمایت از صنایع مادر را دولت به عهده گیرد، اتصال به اقتصاد جهانی صورت پذیرفته و به فعالیت بخش های خصوصی توجه بیشتری شود.

چیزی که بیشتر از گذشته مشخص است اینکه شرق ما را مصرف کننده می خواهد، نه تولید کننده. پس برای پیشرفت در صادرات بهتر است که ناحیه های جغرافیایی دیگری را نیز انتخاب کنیم.

در مسیر جهش، کاهش مالیات بر درآمد و مالیات بر ارزش افزوده و نیز تخفیف های مالیاتی می تواند تاثیر گذار باشد.

از دیگر موارد لازم برای دست یافتن به این مهم می تواند تراکنش بانکی آزاد، انتقال تکنولوژی، کیفیت بالا، ارائه گارانتی و قیمت مناسب محصولات باشد. و از سوی دیگر تهسیلات بانکی باید به افراد داری صلاحیت واگذار شود.

مهم ترین و اصلی ترین گام، سنجش وفادرای واقعی مسئولان به تولید و ارتقا کشور

آرمین جهان بین، دانشجوی اقتصاد دانشگاه شیراز در گفت وگویی در رابطه با جهش تولید گفت: از سال 1391نامگذاری سال ها با اهداف اقتصادی صورت می گیرد به این دلیل که از سال 91، فشار های اقتصادی بر کشور افزایش یافته و این نامگذاری ها با هدف بهبود اقتصادی صورت می گیرند.

وی ادامه داد: سال 1399در همین راستا، سال جهش تولید نامگذاری شده است. برداشت ها از جهش تولید، افزایش کمیت تولیدات است اما این جهش ممکن است جهش در کیفیت و یا حتی نظارت بر تولیدات باشد.

جهان بین با بیان یانکه یکی از راه های رسیدن به این جهش می تواند فرهنگ سازی حمایت مصرف کننده از تولیدکننده باشد، تصریح کرد: این فرهنگ سازی وابسته به افزایش کیفیت محصولات داخلی ست که در این زمینه دولت نقش بسزایی دارد. دولت باید از تولید کنندگان حمایت کند تا در تهیه مواد خام و سرمایه های لازم مشکلی نداشته باشند. تولید کنندگان نیز باید تولیداتشان را به سمت کالاهایی ببرند که وابستگی کمتری به مواد اولیه خارجی دارند.

وی افزود: همچنین لازم است تا تولیدات غیر نفتی افزایش یابند چرا که در حال حاضر منبع تولید بودجه کشور نفت و مالیات است و منابع غیر نفتی مثل صنعت خودرو سازی هیچ نقشی در تامین این بودجه ندارند.

آرمین جهان بین در رابطه با اتصال اقتصادی به غرب گفت: تا زمانی که نتوانیم محصولاتی با کیفیت لازم برای صادرات تولید کنیم این اتصال بی نتیجه است.

وی در رابطه با صنعت خودرو سازی افزود: حدود 20سال است که تغییری در کیفیت تولیدات دیده نمی شود. بازار خودرو سازی باید به چالش کشیده شود. شاید بهترین کار برداشتن تعرفه از خودرو های خارجی باشد. با ایجاد این رقابت می تواند بازار خودرو سازی را بهبود بخشید.

جهان بین همچنین گفت: ما می توانیم بدون نیاز به فرهنگ سازی در مصرف کننده به جهش تولید دست پیدا کنیم زیرا زمانی که کیفیت بالا باشد مصرف کننده داخلی و خارجی با تمایل خود از کالا استفاده می کند و تا هنگامی که مصرف کننده حمایت کند هم رونق در تولید صورت می گیرد و هم جهش در تولید.

انتهای پیام / ا