چهارشنبه 7 آذر 1403

بایدها و نبایدهای مدارس استان مرکزی در ایام کرونا

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
بایدها و نبایدهای مدارس استان مرکزی در ایام کرونا

اراک - ایرنا - طلیعه فصل پاییز با بوی مدرسه و حضور دانش‌آموزان در مدارس گره خورده اما امسال حال و هوای بازگشایی مراکز آموزشی با شیوع کرونا به گونه‌ای دیگر بود و به گفته مسئولان استان مرکزی، مدارس این استان علاوه بر آماده سازی زیرساخت‌های آموزش غیرحضوری، برای میزبانی دانش‌آموزان نیز راهبردهایی را اندیشیده‌اند.

2 هزار و 269 مرکز آموزشی در استان مرکزی با آغاز سال تحصیلی جدید پذیرای بیش از 234 هزار و 834 دانش آموز شدند و نهضت علم‌آموزی امسال با وجود کرونا تعطیل نشده و دانش‌آموزان با نظم و برنامه برنامه‌های درسی خود را پی می‌گیرند.

به گفته مسئولان استان مرکزی با اقدامات و انجام پروتکل‌های بهداشتی و آموزش‌های انجام شده برای معلمان و کارکنان آموزش و پرورش استان، مدارس و فضاهای آموزشی از آمادگی برای حضور دانش آموزان و ارایه آموزش‌های حضوری و غیرحضوری برخوردار هستند.

به گفته کارشناسان امر بازدهی برگزاری آموزش‌های حضوری علاوه بر مزایای اجتماعی شدن دانش‌آموزان، 60 درصد نسبت به آموزش‌های مجازی بیشتر است و به دلیل تاثیر عمیق و کاربردی بر شیوه غیرحضوری ارجحیت دارد اما این مهم تنها زمانی توصیه می‌شود که عوامل تهدید سلامت نظیر کرونا در سایه تدابیر کنترل شده خطری برای علم‌آموزان نباشد.

معاون پشتیبانی و توسعه مدیریت آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: از اسفند ماه پارسال 20 میلیارد ریال منابع مالی در راستای خرید تجهیزات و اجرای پروتکل‌های بهداشتی در مدارس استان صرف شده و اکنون مقادیر لازم از مواد ضدعفونی در مدارس استان موجود است و نگرانی از گندزدایی و رعایت امور بهداشتی در مراکز آموزشی استان وجود ندارد.

«بهرام حسین‌آبادی» افزود: بسته خدمتی و آموزش در راستای اجرای پروتکل‌های بهداشتی و نحوه حساس سازی دانش‌آموزان و کادر آموزشی مدارس استان در برابر کرونا ارایه شده است.

وی ادامه داد: ضدعفونی کلاس‌های درس در دستور کار مدیران مدارس استان مرکزی قرار گرفته و چینش میز و صندلی‌ها در فضاهای آموزشی با رعایت فاصله اجتماعی و رعایت موارد بهداشتی انجام شده تا دانش‌آموزان بتوانند با حضور در کلاس‌ها از آموزش کیفی چهره به چهره در کنار آموزش‌های غیر حضوری بهره‌مند شوند.

معاون پشتیبانی و توسعه مدیریت آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: مدارس برخوردار این استان الکل پدالی و حوضچه‌های ضدعفونی دارند و در سایر مدارس نیز مواد ضدعفونی و پدهایی برای گندزدایی کفش دانش‌آموزان در ورودی مرکز آموزشی مستقر کرده‌اند و ضدعفونی و موارد بهداشتی در هنگام ورود دانش آموزان به مدارس رعایت می‌شود.

حسین آبادی خاطرنشان کرد: خانواده دانش‌آموزان ملزم به تهیه ماسک شده‌اند تا دانش آموزان بدون ماسک وارد مدارس نشوند و این مهم به عنوان خط قرمز اعلام شده و به صورت سختگیرانه رعایت می‌شود.

وی ادامه داد: برای جلوگیری از ازدحام دانش آموزان در کلاس‌های درس گروه‌بندی‌های 10 تا 15 نفره در کلاس‌های درس انجام شده و ضدعفونی کلاس‌ها از سوی شهرداری‌های استان مرکزی و نیروهای مردمی و بسیج به‌صورت مستمر صورت می‌گیرد تا ساعت‌های آموزش حضوری فضایی امن و بهداشتی برای دانش‌آموزان مهیا باشد.

معاون پشتیبانی و توسعه مدیریت آموزش و پرورش استان مرکزی خاطرنشان کرد: ارایه کتاب‌های درسی به‌صورت بسته‌بندی به دانش‌آموزان، زمان بندی برای حضور دریافت کتاب‌ها در راستای جلوگیری از ازدحام دانش آموزان و همکاری اولیای دانش آموزان برای جلوگیری از حضور در مدارس از دیگر اقدامات اداره کل آموزش و پرورش استان برای جلوگیری از انتقال بیماری کرونا در بین دانش آموزان بوده است.

حسین آبادی با یادآوری آغاز سال تحصیلی جاری از پانزدهم شهریورماه امسال گفت: با مصوبه ستاد ملی کرونا و دستور وزیر آموزش و پرورش آموزش در مدارس کشور و استان مرکزی به‌صورت حضوری و بهره‌گیری از شبکه شاد در حال انجام است و دانش‌آموزان ضمن استفاده از محتوای آموزشی در این شبکه به‌صورت اختیاری می‌توانند در مدارس حضور یافته و از خدمات آموزشی کلاس‌ها سود بجویند.

وی ادامه داد: با توجه به اقدامات انجام شده از جمله اجرای پروتکل‌های بهداشتی و آموزش‌های اجرای این پروتکل‌ها به معلمان و مدیران مدارس، تمامی مراکز آموزشی استان ملزومات میزبانی از دانش‌آموزان را دارند.

سلامت دانش‌آموزان سرفصل راهبردهای مسئولان در مقابله با کرونا

استاندار مرکزی گفت: حفظ سلامت دانش‌آموزان سرفصل اقدامات و تصمیماتی است که از سوی ستاد مقابله با کرونا لحاظ می‌شود و اگر خطری دانش آموزان را تهدید کند، اجازه برگزاری حضوری کلاس‌ها در مدارس داده نخواهد شد.

سید «علی آقازاده» افزود: رصد مدارس برای ایمنی بهداشتی 100 درصدی فضاهای آموزشی در دستور کار استانداری است تا آموزش حضوری در شرایط بهداشتی ایمن و به دور از هرگونه خطر برای دانش آموزان برگزار شود و در این راستا به والدین اطمینان خاطر کامل داده می‌شود.

وی ادامه داد: آموزش در مدارس استان مرکزی به‌دلیل قرمز بودن وضعیت کرونا در فواصلی به‌صورت غیر حضوری برگزار شده اما پروتکل‌ها در مدارس کامل رعایت شده و اگر دانش‌آموزی برای رفع اشکال حضوری مراجعه کند، خطری وجود ندارد.

استاندار مرکزی بازدهی آموزش حضوری را بیشتر از آموزش‌های مجازی عنوان کرد و گفت: تلاش می‌شود در صورت لزوم و امکان لازم، شرایطی فراهم شود که بستر برگزاری حضور دانش آموزان در کلاس‌ها مهیا شود.

وی ادامه داد: در هر حال نحوه ارائه آموزش چه به صورت حضوری و یا غیرحضوری نیازمند تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا است که در این ستاد جانب امر مورد کارشناسی قرار می گیرد و نتایج آن بر اساس شرایط استانها ابلاغ می‌شود که اکنون نیز با اعلام وزیر آموزش و پرورش نحوه ارائه آموزش ها ابلاغ شده است.

آقازاده افزود: می‌طلبد که دانش آموزان در تمامی دوره‌ها همکاری و هماهنگی لازم را با معلمان داشته باشند تا زمینه برگزاری آموزش به دور از هرگونه نگرانی فراهم شود.

زیرساخت‌های نوین آموزشی یاور دانش‌آموزان در ایام کرونا

مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: تمهیدات لازم برای آغاز سال تحصیلی جدید و ارایه محتوای الکترونیکی آموزشی به دانش‌آموزان این استان در شرایط کرونا اندیشیده شد.

«شهریار فولادوند» افزود: 20 درصد دانش‌آموزان استان مرکزی پارسال به‌دلیل نبود زیر ساخت اینترنتی در برخی روستاها از خدمات آموزشی فضای مجازی و شبکه شاد محروم بودند که در سال تحصیلی جدید با برنامه‌ریزی انجام شده تمهیدات لازم برای بازگشایی مدارس و ارایه محتوای الکترونیکی اندیشیده شده است.

وی ادامه داد: گسترش دامنه زیرساخت اینترنتی در روستاها از سوی اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات، شناسایی دانش‌آموزانی که امکان دسترسی به زیر ساخت اینترنت و فضای مجازی را در روستاها نداشتند و ارایه محتوای آموزشی از طریق لوح فشرده، فلش و سایر سخت افزارها و نرم افزارهای به این افراد از جمله اقدامات اداره کل آموزش و پرورش برای پوشش حداکثری آموزش در استان مرکزی است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی خاطرنشان کرد: دسترسی نداشتن دانش‌آموزان حاشیه شهرهای اراک و ساوه به محتوای الکترونیکی به‌دلیل نداشتن سخت افزارهای لازم از جمله تبلت و گوشی تلفن همراه از مهمترین دغدغه‌ها و مشکلات این اداره کل است و شمار بالای دانش‌آموزان و حضور آنان در دوره‌های و رشته‌های مختلف آموزشی از جمله مشکلات این اداره کل در ارایه خدمات الکترونیکی است.

فولادوند افزود: با توجه به افزایش آمادگی اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی در ارایه آموزش الکترونیکی در سال تحصیلی جدید در شهرهای قرمز و زرد نسبت به سال گذشته، کاهش آمار افرادی که به محتوای آموزشی الکترونیکی ندارند با بهره‌گیری از سایر روش‌ها در دستور کار این اداره کل قرار دارد.

وی یادآورشد: راهبری برنامه‌های آموزشی در سال تحصیلی جدید با توجه به شیوع کرونا در استان مرکزی و کشور و تدابیر شهرهای قرمز، زرد و سفید برای بازگشایی مدارس خواهد بود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: فعالیت مدارس در شهرستان‌های استان دقیقا منطبق با سیاست های ابلاغی ستاد ملی مقابله با کرونا و راهبردهای اعلامی وزارت آموزش و پرورش است.

دانش‌آموزان علامت‌دار از حضور در مدارس بپرهیزند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اراک گفت: خانواده‌ها در صورت علامت‌دار بودن فرزندانشان از فرستادن آنان به مدرسه خودداری کنند و تا اعلام جواب نهایی آزمایش کرونا، ضمن قرنطینه در منزل، نکات بهداشتی را رعایت شود.

دکتر «محمد جمالیان» افزود: دانش‌آموزان و دانشجویان در زمان حضور در کلاس درس و فضای خارج کلاس، تمامی پروتکل‌های بهداشتی را به طور دقیق رعایت کنند تا موجب آلودگی خود و خانواده‌هایشان نشوند.

وی اظهار داشت: لازم است دانش‌آموزان فاصله‌گذاری اجتماعی که همان یک متر است را در مدرسه رعایت و در صورت سرفه یا عطسه از دستمال کاغذی شخصی استفاده کنند و لیوان یک‌بار مصرف همراه داشته و از گچ یا ماژیک وایت‌برد شخصی استفاده کنند. رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اراک گفت: وضعیت سه شهر اراک، ساوه و دلیجان از نظر شیوه کرونا قرمز، فراهان، آشتیان و تفرش نارنجی، شازند سفید و بقیه شهرستان‌های استان زرد است.

دکترجمالیان افزود: با توجه به کاهش میزان بستری در بیمارستان، نتیجه رعایت‌های مردم در طول هفته‌های آتی مشخص می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اراک درباره میزان مرگ و میرها گفت: فوت بیشتر مبتلایان به کرونا مربوط به سنین بالا و افرادی است که بیماری زمینه‌ای دارند بنابراین این گروه سنی باید موازین بهداشتی را به جدیت مد نظر داشته باشند.

صنایع مسئولیت اجتماعی خود را در قبال تامین ملزومات بهداشتی مدارس ایفا کنند

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: با توجه به تحصیل 240 هزار دانش آموز و فعالیت 15 هزار نیروی در مدارس استان مرکزی روزانه 510 لیتر مواد ضدعفونی کننده و 250 هزار عدد ماسک در فضاهای آموزشی آموزش و پرورش این استان نیاز است.

«مهدی دمنه» افزود: با توجه به نیاز این میزان ماسک و مواد ضدعفونی کننده در مدارس استان نیاز است سازمان صنعت، معدن و تجارت و دستگاه‌های استانی فعال در این زمینه همکاری لازم را برای تامین این مواد با اداره کل آموزش و پرورش استان داشته باشند. وی ادامه داد: ارایه آموزش‌های مهارتی و کاهش برخورد دانش آموزان در درس تربیت بدنی برای مقابله با شیوع کرونا از جمله برنامه‌های اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی برای برگزاری کلاس‌های تربیت بدنی است.

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: کلاس درس تربیت بدنی به وسعت حیاط مدرسه بوده و این کلاس از جمله درس‌هایی است که دانش آموزان کمترین برخورد را با یکدیگر دارند.

دمنه افزود: با توجه به شیوع کرونا در استان، قرنطینه نوجوانان و جوانان در منازل و کاهش تحرک آنان، برگزاری کلاس‌های تربیت بدنی در مدارس علاوه بر ایجاد تحرک، افزایش شادی و نشاط را در بین دانش آموزان به همراه دارد.

234 هزار و 834 دانش آموز در2 هزار و 269 مرکز آموزشی در استان مرکزی به تحصیل اشتغال دارند.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*
بایدها و نبایدهای مدارس استان مرکزی در ایام کرونا 2
بایدها و نبایدهای مدارس استان مرکزی در ایام کرونا 3
بایدها و نبایدهای مدارس استان مرکزی در ایام کرونا 4
بایدها و نبایدهای مدارس استان مرکزی در ایام کرونا 5
بایدها و نبایدهای مدارس استان مرکزی در ایام کرونا 6
بایدها و نبایدهای مدارس استان مرکزی در ایام کرونا 7
بایدها و نبایدهای مدارس استان مرکزی در ایام کرونا 8