جمعه 28 اردیبهشت 1403

باید مدلی برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی داشته باشیم

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
باید مدلی برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی داشته باشیم

مشهد رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی گفت: ضرورت تحول در دانشگاه علوم انسانی معلوم و نمی‌شود اقتباس کننده از غرب باشیم، باید بتوانیم مدلی برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی داشته باشیم.

مشهد رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی گفت: ضرورت تحول در دانشگاه علوم انسانی معلوم و نمی‌شود اقتباس کننده از غرب باشیم، باید بتوانیم مدلی برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار مهر، غلامعلی حدادعادل صبح چهارشنبه در اجلاس سراسری معاونان آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی عالی کشور در مشهد اظهار کرد: اگر صاحب علوم انسانی نباشیم که خودمان آن را مدون کرده ایم به اهداف انقلاب نمی رسیم و مراد ما از تحول در علوم انسانی انکار دستاوردهای مثبت غرب در علوم انسانی نیست حرف ما این است که آنچه می‌پذیریم یا نمی‌پذیریم با استدلال و منطق باشد.

رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی افزود: از همکاری وزارت علوم در ادوار گذشته راضی نیستیم که حتی گاهی در گذشته چوب هم لای چرخ می‌گذاشتند اما در دولت سیزدهم همکاری بسیاری خوبی شکل گرفته است و در مدت این 13 سال نخستین بار است که امکان پیدا کردیم گزارش کاری را در جمع مسؤولان دانشگاه ارائه کنیم.

وی گفت: در این شورا 16 رشته تحصیلی را در اولویت قرار داده ایم که از جمله آنها اقتصاد، روانشناسی، جامعه شناسی، حقوق، هنر و معماری است.

حداد عادل بیان کرد: رشته‌های تحصیلی کلام، فلسفه، تاریخ، ارتباطات، علوم تربیتی، مطالعات زنان، زبانهای خارجی و مشاوره و راهنمایی از دیگر رشته‌های اولویت دار هستند که کار تحول در هر رشته به دست استادان همان رشته سپرده شده و برای هرکدام کارگروه تشکیل داده شده است.

رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی ادامه داد: در حال حاضر تعداد اعضای هیأت علمی دانشگاهی که با شورای تحول در این 16 کارگروه همکاری می‌کنند حدود 300 نفر است که تعدادی از آنها از حوزه علمیه هستند.

وی گفت: 13 سال است که در شورای عالی انقلاب فرهنگی در چهار حوزه و موضوع محتوای دروس، استادان، دانشجویان و پایان نامه‌ها و مجلات پژوهشی کار می‌کنیم و طی این مدت حدود 90 درصد کار ما در حوزه برنامه‌ها و کتب درسی بوده است.

حداد عادل افزود: برای تغییر در محتوای کتابهای درسی چهار موضوع اسلامی‌سازی، بومی‌سازی، کارآمدی و روز آمدی را در نظر داشته ایم. اسلامی سازی از هر رشته به رشته دیگر فرق دارد و به عنوان مثال اسلامی سازی رشته زبانهای خارجی با جامعه شناسی متفاوت است.

رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی اظهار کرد: تاکنون طی این 13 سال 115 برنامه درسی جدید تصویب و برای تدوین دروس، چندین ماه و سال کار کارشناسی توسط نخبگان آن رشته انجام شده است و هم اینک 400 کتاب درسی جدید در حال تألیف است و 60 کتاب درسی هم چاپ شده است.

وی گفت: این یک کار بزرگ و تمدن ساز است و با یک شورا به پیش نمی‌رود و نیازمند ایجاد یک پژوهشگاه مطالعات تحول علوم انسانی است.