بحران در لیبی برای بیرون کشیدن اجساد قربانیان سیل
اقتصادنیوز: رئیس اتحادیه بینالمللی صلیب سرخ در لیبی یکشنبه شب گفت که نیازمند دستگاههایی برای تسریع در امر بیرونکشیدن اجساد در شهر درنه در شرق لیبی هستیم.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، «تامر رمضان» به الجزیره گفت:" اولویت ما فراهم کردن یک تیم آموزش دیده برای رویارویی با انباشت اجساد در شهر درنه است."
از سوی دیگر رئیس دستگاه پلیس محیط زیست لیبی نیز هرگونه مسمومیت در شهر درنه را رد کرد و گفت:"همچنان احتمال آسیب دیدن آبهای زیرزمینی در این منطقه از لیبی در نتیجه جاری شدن سیل وجود دارد."
وی همچنین خواستار اتخاذ تدابیر فوری برای واکسیناسیون، حمایت از امدادگران و تیمهای شناسایی شد که در صحنه حضور دارند.
گزارشهای مختلف از آمار تلفات، مفقودان و اجساد رها شده و گورهای دسته جمعی در پی سیل ویرانگر اخیر در لیبی، خبر از یک فاجعه انسانی گسترده در این کشور میدهند.
رسانههای خبری هشدار دادند که لیبی با یک بحران زیست محیطی، بهداشتی و تعدد گورهای دسته جمعی و نیازهای فوری و گسترده در بخش بازسازی مواجه است.
در حالی که منابع مختلف در لیبی، آمارهای متفاوتی در مورد تعداد افراد مفقود شده، ارائه می دهند، هشدارها و نگرانی ها از احتمال انفجار مواد منفجره قدیمی و نیز گسترش بحران بهداشتی ناشی از وجود گورهای دسته جمعی که بویژه در کنار سواحل این کشور برای دفن جانباختگان سیل اخیر ایجاد شده بود و افزایش حرج و مرج در این کشور خبر می دهند.
مسوولان دولتی در شرق لیبی آمارهای مختلفی از قربانیان ارائه کردند، یکی از آنها از کشته شدن دست کم سه هزار و 840 نفر خبر داد در حالی که "عثمان عبد الجلیل" وزیر بهداشت لیبی به ثبت سه هزار و 166 فوتی اشاره کرد.
آخرین آمار نهادهای ذیربط بین المللی ساعاتی پیش، حاکی است که شمار کشتههای طوفان و سیلاب در شهر درنه به بیش از 11 هزار و 300 نفر رسیده است.
شهرهای شرق لیبی روز دوشنبه شاهد طوفان هولناک دانیل بود و با توجه به گستردگی منطقه طوفانزده و کمبود امکانات، مقامات لیبی درخواست کمک بینالمللی کردهاند.
شهر بندری درنه به ویژه بر اثر طوفان دانیل بشدت آسیب دیده است و تصاویر ویدئویی در شبکههای اجتماعی، خانهها و اتومبیلهای ویرانشده را در خیابانها نشان میدهد که در اثر بارانهای شدید غرق در گل و لای شدهاند.
صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) نیز روز جمعه اعلام کرد، طوفان اخیر در لیبی زندگی 300 هزار کودک در این کشور را نیز تحت تاثیرات منفی خود قرار داده است.
"میشل سروادی" نماینده یونیسف در لیبی در بیانیهای تاکید کرد:"کودکان در لیبی پس از یک دهه درگیری، با فاجعه جدیدی روبرو هستند و اولویتهای ما تامین لوازم بهداشتی، آب و فاضلاب، حمایتهای روانی و اجتماعی و جستجوی خانوادههای کودکان مفقود شده به منظور جلوگیری از وقوع یک فاجعه انسانی دیگر است."
همچنین بخوانید