چهارشنبه 9 آبان 1403

بحران نقدینگی، مانع رشد صنعت خودرو

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع
بحران نقدینگی، مانع رشد صنعت خودرو

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، در این همایش که با استقبال قابل توجه و باشکوهی از سوی فعالان صنعت خودروی کشور مواجه شد معصومه پاشایی عضو کمیسیون صنایع، حسین محمد صالحی دارانی عضو کمیسیون شوراها و عفت شریعتی عضو کمیسیون اقتصادی، علی آذری عضو کمیسیون تحقیق، عزت الله اکبری تالار پشتی رئیس کمیسیون صنایع، الهویردی دهقانی عضو کمیسیون صنایع و معادن، سیدکاظم موسوی نایب رئیس کمیسیون اقتصادی و سید محمدرضا میر تاج الدینی نایب رئیس دوم کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی حضور یافتند.

این همایش با مدنظر قرار دادن موضوعاتی از قبیل چشم انداز صنعت خودرو، ارتقای کیفیت، چالش های قیمت گذاری، برنامه ریزی برای افزایش تیراژ و افزایش عمق ساخت داخل آغاز به کار کرد و در برگیرنده پنل های متعددی برای تبادل نظر میان فعالان و صاحب نظران این صنعت بود.

امیرحسین جلالی دبیر همایش زنجیره خودروسازی در افق 1401 گفت: طی سال های گذشته موضوعات مختلفی از قبیل تحریم های ظالمانه، کرونا و... معضلات بسیاری را برای ما ایجاد کرد اما امروز فرصت مناسبی فراهم شده است تا در کنار مسئولان کشور مسائل را مطرح کنیم.

او با تاکید براین که این صنعت جز ئ صنایع بالنده و موتور محرکه کشور است افزود: شواهد حاکی از آن است که همزمان با مثبت بودن رشد اقتصادی شاهد رشد مثبت در صنعت خودرو بوده ایم. در حقیقت ما میتوانیم قطعه باکیفیت تولید داخل داشته باشیم اما متاسفانه شرایط مناسبی فراهم نیست.

بنابر اظهارات دبیر همایش زنجیره خودروسازی در افق 1401 یکی از دلایل برگزاری این همایش باشکوه همفکری با نمایندگان مجلس، مسئولان و اصحاب رسانه درخصوص اقدامات انجام شده طی چند سال اخیر و همینطور برنامه های مدنظر درراستای افزایش کیفیت و تیراژ خودرو برای سال آینده است.

طی سال های گذشته موضوعات مختلفی از قبیل تحریم های ظالمانه، کرونا و... معضلات بسیاری را برای ما ایجاد کرداما حالا فرصت مناسبی فراهم شده است تا در کنار مسئولان کشور مسائل را مطرح کنیم.

آرش محبی نژاد دبیر انجمن همگن قطعه سازان کشوری در همایش زنجیره خودروسازی در افق 1401 با بیان اینکه بحث قیمت گذاری دستوری منجر به زیان انباشه ای به مبلغ 100 هزار میلیارد تومان برای خودروسازان شده است گفت: بخشی از 46 هزار میلیارد تومانی که مربوط به بحث مطالبات است هنوز تعیین تکلیف نشده است. به گفته او از سال 90 تا کنون شاخص بورس 59 برابر، مواد اولیه 20 برابر، قیمت خودرو درب کارخانه 8 برابر و قیمت خودرو در بازار آزاد به طور متوسط 16 برابر افزایش قیمت را تجربه کرده اند.

محبی نژاد بحران نقدینگی، حل مشکل قیمت خودرو و قطعات، دشواری تامین مواد اولیه و قطعات نیمه ساخته داخلی و خارجی، انرژی و خدمات را از جمله مشکلات حاد زنجیره تامین خودرو عنوان کرد.

بنابر اظهارات دبیر انجمن همگن قطعه سازان کشوری متوسط ارزبری ایران خودرو 1715 یورو و سایپا 1505 یورو است که در صورت عدم تامین، نمیتوان انتظار تولید خودرو را داشت.

محبی نژاد با تاکید بر این نکته که کیفیت تنها وابسته به دستور نیست رسیدن به آن را وابسته به عواملی همچون قیمت متناسب، مواد اولیه، نقدینگی، دانش و فناوری و... دانست.

او با بیان اینکه حاکمیت باید قوانین ضد انحصار و زیرساخت ها را فراهم کند بر موضوع داشتن تخصص و تجربه حضور در صنعت خودرو توسط سهامدار تاکید کرد. از دیدگاه محبی نژاد قطعه سازان سربازان جنگ اقتصادی هستند که طی ادوار مختلف مورد حمله قرار گرفته اند و چه بسا که در این راه عمر و زندگی خود را هزینه کرده اند.

بحران نقدینگی، حل مشکل قیمت خودرو و قطعات، دشواری تامین مواد اولیه و قطعات نیمه ساخته داخلی و خارجی، انرژی و خدمات را از جمله مشکلات حاد زنجیره تامین خودرو هستند

دانلود با کیفیت