دوشنبه 5 آذر 1403

بخش محتوایی مسابقات قرآن باید ارتقا یابد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
بخش محتوایی مسابقات قرآن باید ارتقا یابد

تهران - ایرنا - مسئول مرکز قرآن و عترت دانشگاه جامعه علمی کاربردی با تأکید برگزاری مسابقات قرآن گفت: بخش محتوایی مسابقات قرآن باید ارتقا یابد چون مقام معظم رهبری در کنار تأکید بر هنرهای قرآنی، تلاوت و حفظ قرآن همواره بر فهم محتوای قرآن، عمل به قرآن و پیاده کردن آن در زندگی هم تصریح فرموده‌اند.

حسین افتخاریان روز سه شنبه در حاشیه برگزاری سی و هشتمین دوره مسابقات بین المللی قرآن در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: درخصوص جایگاه برگزاری مسابقات قرآن باید توجه کنیم که این برنامه امری است کاملاً بر اساس سیره عملی اهل‌بیت (ع). یعنی همان‌گونه که در زمان اهل‌بیت (ع) و آقا رسول‌الله (ص) دعوت به آموزش و حفظ قرآن می‌شد و حضرت رسول (ص) مشوق‌هایی را برای این موضوع در نظر می‌گرفت که بحث آن طولانی است و در روایات ما زیاد آمده، اکنون نیز برگزاری مسابقات قرآنی امری ضروری است.

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری هم در این زمینه تأکیدات زیادی دارند و هیچ تأکیدی هم بالاتر از این نیست که ایشان برای دیدار با متصدیان و برگزیدگان مسابقات بین‌المللی قرآن ساعت‌ها وقت می‌گذارند تلاوت‌ها را استماع می‌کنند و آن‌ها را صمیمانه تشویق می‌کنند.

افتخاریان همچنین تصریح کرد: هیچ‌کس در جامعه قرآنی ما حق ندارد که به اسم ولایت مداری یا به اسم اینکه می‌خواهد به این کار جهت انقلابی بدهد کار قرآنی را تضعیف کند و برگزاری مسابقات را زیر سؤال ببرد. مسابقات قرآن شان خود را در جامعه قرآنی ما دارد و سیره انقلابی و قرآنی مقام معظم رهبری هم مؤید آن است.

مسئول سابق مرکز قرآن و عترت نهاد نمایندگی ولی‌فقیه در دانشگاه‌ها گفت: ناگزیری‌ها و ناچاری‌های که در ایام شیوع کرونا داشته‌ایم موجب شد که بسیاری از مسابقات قرآنی کشور به تعطیلی کشیده شود بخشی از این تعطیلی‌ها از روی رعایت قواعد بهداشتی بوده اما بخشی از آن‌هم کم‌لطفی و بی‌تدبیری برخی مسئولان فرهنگی ما بوده است. در همین راستا تدبیر مناسب سازمان اوقاف و امور خیریه در حالیکه برخی مسابقات بین‌المللی کشورهای دیگر تعطیل بوده باعث تغییر شکل و ساختار مسابقات به‌صورت مجازی و غیرحضوری بوده است.

وی توصیه کرد: موضوعی که حتماً باید به آن توجه شود این است که هیچ‌وقت برگزاری مسابقات به‌صورت مجازی نمی‌تواند جای برگزاری مسابقات به‌صورت حضوری و چهره به چهره را بگیرد. لذا این اصل را فراموش نکنیم که از روی ناچاری رفته‌ایم به سمت برگزاری مسابقات مجازی. گاهی می‌بینیم که برگزاری مجازی مسابقات به دلیل اینکه هزینه کمتری می‌طلبد به مذاق برخی مسئولان ما خوش آمده و به این سمت دارد می‌روند که به مسابقات سالهای آینده نیز رنگ و بوی مجازی بدهند این ضربه بزرگی به جامعه قرآنی کشور است. بهتر این است که در آینده تلفیقی از کار مجازی و حضوری را باهم در نظر بگیریم البته با تأکید بر اینکه حجم عمده کار باید به‌صورت حضوری برگزار شود.

مسئول مرکز قرآن و عترت دانشگاه جامعه علمی کاربردی خاطرنشان کرد: ضمن قدردانی و تشکر از برگزار کندگان مسابقات باید بگویم این گفته من به معنای نادیده گرفتن زحمات این عزیزان نیست که می‌دانم با چه حجم طاقت‌فرسایی از کار مواجه هستند. به نظر من بخش محتوایی مسابقات قرآن اوقاف حتماً نیاز به بازنگری و تقویت دارد. توفیق داشته‌ام طی دو سال گذشته طراح سؤالات تفسیر قرآن هم‌وطنان شیعه و اهل سنت بوده‌ام به دوستان تذکر داده‌ام که بخش محتوایی ما باید ارتقا پیدا کند چون مقام معظم رهبری در کنار تأکید بر هنرهای قرآنی، تلاوت و حفظ قرآن همواره بر فهم محتوای قرآن، عمل به قرآن و پیاده کردن آن در زندگی هم تصریح فرموده‌اند.

مرحله نهایی سی و هشتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران روزهای نهم تا چهاردهم اسفند ماه با حضور 62 شرکت‌کننده از 29 کشور به‌صورت غیرحضوری درحالی‌که برگزاری است.

سی و هشتمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم هم اکنون در حوزه هنری توسط مرکز علوم قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در حال برگزاری است.

برچسب‌ها