دوشنبه 5 آذر 1403

برای اجرای طرح «پزشک خانواده» با کمبود پزشک مواجهیم؟

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
برای اجرای طرح «پزشک خانواده» با کمبود پزشک مواجهیم؟

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، شعار هفته سلامت امسال (9 تا 15 اردیبهشت ماه) «سلامت برای همه با پزشک خانواده» اعلام شده است. علت این نامگذاری نیز بی ارتباط با تقارن آن با اجرایی شدن طرح «پزشک خانواده» نخواهد بود. پیش از این عین‌اللهی، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی، با اشاره به اینکه برنامه پزشکی خانواده از اول اردیبهشت در سراسر کشور عملیاتی می‌شود، گفته بود:«در حال حاضر این برنامه در شهرهای زیر 20 هزار نفر جمعیت و روستاها در حال اجراست.» این طرح پیش از این نیز در استا‌ن‌های فارس و مازندران اجرایی شده‌بود. حال با گسترش این طرح به سراسر کشور سوالاتی در مورد فراهم بودن امکانات زیرساختی مورد نیاز برای اجرای آن مطرح می‌شود.

فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، در مصاحبه با قدس‌آنلاین در پاسخ به این دغدغه، ضمن اشاره به اینکه برای اجرای هر طرحی باید بودجه و نیروی انسانی کافی در نظر گرفته شود، افزود:«تا دی ماه سال گذشته نیازهای استان ها و شهرستان ها برای اجرای برنامه پزشک خانواده احصاء شده است. به طوری که الان فهرست کاملی از آن ها را در اختیار داریم.» او در ادامه با تاکید بر کمبود نیروی انسانی ازجمله پزشک و مراقب سلامت، خاطر نشان کرد:«همین حالا اگر بخواهیم در شبکه بهداشت به صورت مطلوب ارائه خدمات کنیم نیاز به 60 هزار نیرو داریم. بنابراین اگر بخواهیم با داشته های موجود خود طرح یاد شده را اجرا کنیم قطعاً با چالش مواجه می شویم».

کمبود پزشک برای اجرای این طرح، حتی دامن گیر استان تهران نیز شده‌است. به طوری که دکتر زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در یک نشست خبری،‌ضمن اعلام جزئیات اجرای فاز اول این طرح در سه شهرستان فیروزکوه، اسلامشهر و شهر قدس در استان تهران گفت: پیش بینی می‌شود در فاز اول اجرا بالغ بر 11 میلیون نفر تحت پوشش طرح قرار گیرند که با توجه به فعالیت 2 هزار و 720 مراقب سلامت و 2 هزار و 330 پزشک، با کمبود نیروی انسانی مواجه خواهیم شد. طبق بررسی های انجام شده، استان‌های مختلف کشور نیز با کمبود پزشک برای اجرای طرح پزشک خانواده روبرو هستند. در همین زمینه غفور راستین، معاون اجرایی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، 12 اردیبهشت در جمع خبرنگاران گفت: این استان با کمبود حدود 988 پزشک، 942 ماما و 555 مراقب سلامت در بخش دولتی و خصوصی برای اجرای کامل طرح "پزشک خانواده" و نظام ارجاع مواجه است.

راه‌حل در حال اجرا است

مصوبه سال گذشته شورای انقلاب فرهنگی، راهکاری است که پیش از این برای اجرای موفق طرح پزشک خانواده فعال شده است. بواسطه این مصوبه، عقب‌ماندگی کشور در تربیت پزشک مورد نیاز نظام سلامت طی یک برنامه حداقل 5 ساله تا حد زیادی جبران می‌گردد. یکی از مزیت های این مصوبه این است که برخلاف تدابیر دولت‌های قبل در این زمینه، به بومی گزینی پزشکان توجه شایانی شده‌است. از آنجا که هدف طرح پزشک خانواده ایجاد دسترسی عادلانه به پزشک در مناطق محروم و روستاها عنوان شده است، اهمیت این بومی‌گزینی نیز دوچندان می‌گردد. امید است با تداوم اجرای مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی طی سال‌های آینده، پزشک خانواده مورد نیاز برای طرح پزشکی خانواده نیز تامین و زمینه ارتقا دسترسی عادلانه مردم به خدمات درمانی فراهم گردد.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید پزشک خانواده کمبود پزشک مناطق محروم این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است