شنبه 12 آبان 1403

برای مقابله با بحران‌های طبیعی، باید طرح عملیاتی داشته باشیم

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
برای مقابله با بحران‌های طبیعی، باید طرح عملیاتی داشته باشیم

به گزارش گروه سیاسی خبرگزای دانشجو، احمد وحیدی وزیر کشور در همایش تخصصی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل سپاه تهران بزرگ که امروز در سالن 5 آذر سازمان بسیج مستضعفین برگزار شد، اظهار کرد: موضوع نشست تخصصی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل اهمیت زیادی دارد؛ در موضوع پدافند غیرعامل که تهدید محور است، طرف مقابل ما دشمن و در موضوع مدیریت بحران، با حوادث طبیعی روبرو هستیم و این دو موضوع مهم، شباهت...

به گزارش گروه سیاسی خبرگزای دانشجو، احمد وحیدی وزیر کشور در همایش تخصصی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل سپاه تهران بزرگ که امروز در سالن 5 آذر سازمان بسیج مستضعفین برگزار شد، اظهار کرد: موضوع نشست تخصصی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل اهمیت زیادی دارد؛ در موضوع پدافند غیرعامل که تهدید محور است، طرف مقابل ما دشمن و در موضوع مدیریت بحران، با حوادث طبیعی روبرو هستیم و این دو موضوع مهم، شباهت قابل توجهی از نوع پرداختن به موضوع دارد.

وی افزود: وقتی به مدیریت بحران توجه می‌کنیم فرض این است که یک سیستم از حالت تعادل و طبیعی خارج شده است و وضعیتی محسوب می‌شود که شکل بحرانی به خود می‌گیرد، سطح این بحران می‌تواند در سطح یک استان، شهر و یا روستا باشد و در آن شرایط با یک حالت پیچیده مواجه هستیم و باید آن را به بهترین شکل مدیریت کنیم تا مردم دچار آسیب نشوند.

وزیر کشور با بیان اینکه در مدیریت بحران، جمعیت و وسعت جغرافیایی اهمیت زیادی دارد، ابراز کرد: آرامش و امنیت مردم همیشه برای ما اهمیت زیادی دارد و در مواقع بحرانی، این دو مولفه ضریب می‌گیرند و در این شرایط، مدیریت بحران یک فریضه بزرگ است، چون جان مومنی به خطر افتاده و باید هر کاری کرد تا نجاتش داد.

وحیدی با اشاره به اینکه افزایش تاب آوری موضوع مهمی در مدیریت بحران و پدافند غیرعامل است، ادامه داد: در زلزله‌های سابق که در اطراف تهران رخ داد، شاهد نگرانی مردم عزیز پایتخت بودیم و همین نبود آرامش، می‌توانست به بحران‌های دیگری در تهران منجر شود مثل صف پمپ بنزین و یا ترافیک خیابان‌ها و غیره؛ در این شرایط با آموزش دادن مردم می‌توانیم بحران را به بهترین شکل مدیریت کنیم و به همین دلیل آموزش مقابله با شرایط بحرانی برای مردم اهمیت زیادی دارد، چون در این شرایط، بازتوانی روحی و روانی مردم ملاک ماست.

وی خاطرنشان کرد: ساختار و زیرساخت‌ها هم در شرایط بحران باید خلاقانه باشد، برای مثال وقتی یک بحران و حادثه‌ای رخ داده است، اگر سازمان‌های مرتبط با مدیریت بحران نتوانند خودشان را با شرایط وفق دهند، با مشکلات عدیده‌ای روبرو می‌شویم و در این شرایط، نیازمند سازمانی هستیم که منعطف عمل کند.

وزیر کشور گفت: مسأله طرح عملیات در شرایط بحرانی نیز اهمیت زیادی دارد، ما براساس طرح عملیات می‌توانیم دور هم جمع شویم و این جلسه هم مقدمات آن است و در این شرایط می‌توانیم با تقسیم کار جداگانه، برای مقابله با بحران‌هایی همچون سیل و زلزله آماده شویم؛ در حال حاضر بحران‌هایی همچون سیل، زلزله، فرونشست زمین، آتش سوزی و... جزو خطراتی هستند که مدام در سطح کشور با آن روبرو هستیم و برای مقابله با این بحران‌ها باید طرح عملیاتی داشته باشیم و فرماندهی این موضوع اهمیت زیادی دارد.

وحیدی اظهار داشت: در مدیریت بحران، اگر سپاه تهران بزرگ بتواند طرح عملیاتی تهیه کند و در این طرح عملیات، وظایف سازمان‌ها و دستگاه‌هایی همچون هلال احمر، فراجا، اورژانس و... تعریف شود، یقیناً در مواقع بحرانی می‌توان به بهترین شکل در راستای خدمت رسانی به مردم عمل کرد و یقینا این طرح عملیاتی نقطه کلیدی ما برای حضور به موقع و هدفمند در صحنه برای مقابله با بحران است.

وی با بیان اینکه نظام پشتیبانی در مقابله با بحران‌ها نیز حائز اهمیت است، ادامه داد: اینکه ما نظام پشتیبانی را متناسب با بحران شکل دهیم، خیلی موضوع مهمی است؛ مثلا در مواقع بحرانی و زمان‌های طلایی شاهد حضور هلال احمر در مناطق بحران زده هستیم و به موازات آن سایر دستگاه‌ها نیز می‌توانند ایفای نقش کنند.

وزیر کشور تصریح کرد: احساس مسؤولیت در مردم در مواقع بحرانی جای تقدیر و تشکر دارد، چرا که در بحران‌های سابق مثل سیل و زلزله در شهر‌های مختلف کشورمان شاهد امداد‌های مردمی به صورت مادی و غیرمادی نیز بودیم و باید گفت که مردم رکن اصلی ماجرا در مواقع بحرانی هستند که باید این شرایط به بهترین شکل ساماندهی شود.

وحیدی با بیان اینکه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل نیاز به کار پژوهشی و تحقیقاتی دارند تا از این طریق بتوان بهترین روش‌های علمی را برای مقابله با بحران‌ها بیاموزیم، گفت: عناصر دانشی در موضوعات مدیریت بحران و پدافند غیرعامل اهمیت زیادی دارد و باید روی این کار شود.