یک‌شنبه 1 مهر 1403

برای نخستین بار؛ راه‌اندازی پارک علم و فناوری دانشگاه علامه

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
برای نخستین بار؛ راه‌اندازی پارک علم و فناوری دانشگاه علامه

پارک علم و فناوری دانشگاه علامه طباطبایی در غرب تهران میزبان کسب وکارهای فناور پیشروی ملی و بین المللی در حوزه علوم انسانی و نوآوری‌های اجتماعی است.

- اخبار سیاسی -

گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم- زینب امیدی:پارک علم و فناوری دانشگاه علامه طباطبایی در غرب تهران میزبان کسب وکارهای فناور پیشروی ملی و بین المللی در حوزه علوم انسانی و نوآوری‌های اجتماعی است. پیشینه پارک علم و فناوری این دانشگاه به راه اندازی مرکز کارآفرینی و سپس مرکز رشد دانشگاه باز می‌گردد. کارگروه وزارت علوم در سال 1401 موافقت اولیه خود را با راه اندازی پارک اعلام کرد. به دلیل گستردگی دانشگاه در سایر نقاط شهری طرح توسعه پارک به صورت غیر متمرکز و در مجاورت سایر دانشکده‌ها و اراضی قابل بهره برداری است. بخش عمده طرح توسعه پارک در مجاورت دانشکده تربیت بدنی دانشگاه در پردیس شماره 2 و نیز اراضی غرب تهران در نظر گرفته شده است.

چشم انداز پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر تا 1414

تاکنون بیش از 100 شرکت و واحدهای فناور و نوآور در مراکز نوآوری و رشد دانشگاه وارد شده و برخی موفق به توسعه کسب و کار و حضور در سایر پارک‌های علم و فناوری شده‌اند و در حال حاضر بیش از 50 واحد مشغول به فعالیت هستند. کسب و کارهای فناور موجود عمدتا در حوزه فین تک فعال بوده و واحدهای فناور تولید محتوا و گردشگری به لحاظ فراوانی رتبه‌های بعدی را دارا می‌باشند. در طرح توسعه پارک علم و فناوری دانشگاه علامه تمرکز بر کسب و کارها و فناوری‌های حوزه‌های مالی، گردشگری، مدیریت کسب و کار و پاسخگو به مسائل کشور در حوزه‌های علوم انسانی و نوآوری‌های اجتماعی است.

برای بررسی بیشتر فعالیت این پارک به سر اغ محسن مطیعی رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه علامه طباطبایی رفتیم.

برای نخستین بار؛ راه‌اندازی پارک علم و فناوری دانشگاه علامه در حوزه علوم انسانی

مطیعی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری تسنیم از تاسیس پارک علم و فناوری این دانشگاه برای نخستین بار خبر داد و گفت: زیست بوم فناوری دانشگاه علامه حدود 20 است که فعال شده، مرکز کارآفرینی دانشگاه در خردادماه 1383 با مجوز رسمی از وزرات فرهنگ و آموزش عالی آن زمان بنیان نهاده شد و مرکز رشد دانشگاه در اواخر سال 1395 افتتاح گردید. پس از آن در شهریور سال 1401 مجوز اولیه پارک علم و فناوری و در اسفند ماه 1402 موافقت اصولی پارک علم و فناوری در شورای گسترش آموزش عالی مصوب شد. طی این 20 سال فعالیت زیست بوم فناوری و نوآوری دانشگاه؛ تاکنون بیش از 120 واحد فناور وارد شده که هم اکنون نزدیک به 60 واحد فناور مستقر هستند. تعداد 6 شتابدهنده در پارک علم و فناوری دانشگاه علامه به ارائه خدمت مشغول هستند که عبارتند از: دادفلامینگو، فینووا، سی سوتک، نوین تک، نیتک و جهش.

فعالیت پارک علم و فناوری از حوزه فین‌تک تا گردشگری و روانشناسی

وی ادامه داد: بیشترین فراوانی واحدهای فناور در حوزه فین تک در حدود 30 درصد بوده و به ترتیب واحدهای فناور در حوزه‌های تولید محتوا و آموزش، گردشگری، مشاوره و مدیریت، روانشناسی و حقوق بیشترین فراوانی را دارند، چرا که دانشگاه علامه به عنوان بزرگترین دانشگاه علوم انسانی میان دانشگاه‌های دیگر کشور شناخته می‌شود؛ فلذا تلاش دارد در پارک علم و فناوری خود نیز تمرکزش را روی فعالیت‌های علوم انسانی بگذارد.

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه علامه تصریح کرد: به لحاظ زیرساخت، آزمایشگاه علوم شناختی، آزمایشگاه و لابراتوارهای دانشکده زبان های خارجی، کلینیک حقوقی و آزمایشگاه روانشناسی از جمله فضاهایی هستند که به کاربردی سازی مطالعات علوم انسانی و اجتماعی ارائه خدمت می‌دهند. دفتر ستادی پارک، شرکت‌های بالغ مستقر در واحدهای مستقل، مراکز نوآوری دانشکده روانشناسی، دانشکده مدیریت و شورای حل اختلاف کسب و کارهای دانش بنیان جمعا به مساحتی در حدود 2000 مترمربع در پردیس دانشگاهی دهکده المپیک، مرکز رشد در چهار راه جهان کودک، مرکز نوآوری دانشکده ادبیات و زبان های خارجه واقع در سعادت آباد، مرکز نوآوری دانشکده علوم اجتماعی واقع در خیابان شریعتی از جمله بخش‌های پارک علم و فناوری دانشگاه علامه هستند.

مطیعی با اشاره به طرح توسعه پارک علم فناوری خاطرنشان کرد: این طرح در مجاورت دانشکده ریاضی و علوم رایانه در زمینی به مساحت 10 هکتار در منطقه خرگوش دره و در ساختمانی با بنای 7000متر مربع در خیابان کریم خان است. در طرح توسعه پارک علم و فناوری مطالعات اولیه راه اندازی آزمایشگاه علوم اجتماعی محاسباتی، آزمایشگاه مالی، آزمایشگاه حکمرانی دیجیتال، آزمایشگاه کیفیت سامانه‌ها، آزمایشگاه شهر اکولوژی و آزمایشگاه بازی دیجیتال آموزشی نیز انجام شده و در صورت راه اندازی در ساختمان مذکور مستقر خواهند شد.

استقبال پارک از بهره‌گیری دانشجویان و دانش‌آموختگان گرفته تا اساتید و حامیان مالی و اعتباری

وی گفت: پارک علم و فناوری دانشگاه علامه طباطبایی با بهره‌گیری از مشاورین متخصص و دانشگاهی، صاحبان تجربه و خبره، شبکه اجتماعی گسترده و موثر، حامیان مالی و اعتباری پذیرای ایده‌های راهگشا و فناوری‌های کاربست فناوری‌های مختلف توسط دانشجویان، دانش آموختگان، استادان و فعالین اقتصادی و صاحبان فناوری است.

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه علامه طباطبایی در پایان به برخی اقدامات انجام شده از شهریور 1401 تا اسفند ماه 1402 که موافقت اصولی آن تصویب شده اشاره کرد و گفت: تدوین نقشه راه پارک علم و فناوری، تصویب ساختار سازمانی پارک در هیئت امنای دانشگاه، تدوین و تصویب اساسنامه پارک علم و فناوری در هیئت امنای دانشگاه، راه اندازی دفتر ستادی و تامین تجهیزات اداری، جذب منابع انسانی مورد نیاز، تعیین 100 میلیارد ریال بودجه از منابع دانشگاه برای پیشبرد اهداف پارک، راه اندازی شورای حل اختلاف کسب و کارهای دانش بنیان، برگزاری رویدادها و کارگاه‌های آموزشی مختلف با حضور استادان و دانشجویان و سرمایه گذاران و کارآفرینان، امضای تفاهم نامه به ارزش 1000 میلیارد ریال با بنیاد برکت جهت بهره‌مندی واحدهای فناور از تسهیلات و اعطای بخشی از تسهیلات، امضای توافق نامه با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری جهت حمایت در ابعاد مختلف از زیست بوم نوآوری، امضای تفاهم نامه با جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان، تشکیل کمیته جذب و پذیرش پارک علم و فناوری، جذب و پذیرش و استقرار 14واحد فناور، راه اندازی وبگاه و حضور در فضای مجازی، برگزاری رویداد تانا در چندین مرحله از جمله این اقدامات است.