برخی به پایان درگیری درخاورمیانه علاقه ندارند
او گفت: «چنین احساس قوی به وجود آمده که آتشبس برای همه ضروری نیست. بلکه برای برخی از شرکتکنندگان در این فرآیند، ادامه درگیریها و حفظ وضعیت خشونت آمیز فعلی بهشدت ضروری است و امیدوارند تغییراتی در چشمانداز سیاسی جهان در آینده رخ دهد.»
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه، بهطور مشخص به روند انتخابات در ایالات متحده اشاره کرده و یادآور شد که رهبری اسرائیل منتظر رسیدن اخباری از واشنگتن است، با این امید که این اخبار «فشار جامعه جهانی برای پایان دادن به این عملیات وحشتناک» در نوار غزه را کاهش دهد. وی افزود: «میخواهم دوباره تأکید کنم که ما، همانند تقریباً تمام کشورهای دیگر، حمله تروریستی 7 اکتبر را محکوم کردیم، اما پاسخ به آن با مجازات جمعی مردم بیگناه فلسطین، اقدامی غیرقانونی است و تمامی اصول حقوق بشردوستانه بینالمللی را نقض میکند.»
وزیر خارجه روسیه همچنین به اظهارات مقامات ارتش اسرائیل که ادعا کردهاند در نوار غزه هیچ غیرنظامی وجود ندارد، اشاره کرده و گفت: «ادعاهایی مبنی بر اینکه در غزه از سه سالگی به بعد همه تروریست هستند، بسیار نگرانکننده و تحریکآمیز است.»
به عقیده لاوروف، این طرز تفکر بهشدت خطرناک است و توصیه کرد که مقامات اسرائیلی باید از بیان چنین اظهاراتی که «کاملاً از یک ایدئولوژی متفاوت نشأت میگیرد» خودداری کنند.
لاوروف: غرب عمداً به دنبال تشدید تنش با روسیه است
وزیر امور خارجه روسیه همچنین ابراز عقیده کرد که کشورهای غربی عمداً به دنبال تشدید تنشها با روسیه هستند و برخلاف اظهارات رسمی، تلاشی برای جلوگیری از تشدید وخامت اوضاع نمیکنند.
سرگئی لاوروف در واکنش به گزارشهایی مبنی بر درخواست اوکراین برای اجازه حمله به مسکو و سن پترزبورگ گفت: «این یک تهدید است. این تلاش برای وانمود کردن آن است که غرب مایل است از تشدید بیش از حد جلوگیری کند، اما در واقع این یک فریب است. غرب نمیخواهد از وخامت اوضاع جلوگیری کند، بلکه عمداً به دنبال آن است. و به نظر من، این مسئله دیگر برای همه آشکار است.»
به عنوان مثال، لاوروف به اظهارات جان کربی، هماهنگکننده ارتباطات استراتژیک در شورای امنیت ملی کاخ سفید، اشاره کرد که تشدید تنشها را به دلیل تأثیرات احتمالی آن بر اروپا در صورت شروع جنگ جهانی، خطرناک توصیف کرده بود. او اضافه کرد: «این بدان معناست که در واشنگتن به وضوح فکر میکنند که یک درگیری جهانی فرضی چیزی است که ایالات متحده را تحت تأثیر قرار نخواهد داد.»
وزیر خارجه همچنین یادآور شد که چنین اظهاراتی، از جمله بحثهایی درباره اجازه استفاده از موشکهای دوربرد ساخت ایالات متحده علیه روسیه، منعکسکننده ذهنیت «اطمینان به امنیت خود» در میان استراتژیستهای واشنگتن است.
غرب باید از فرمولهای اولتیماتومگونه زلنسکی دست بردارد
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در این کنفرانس مطبوعاتی تأکید کرد که اگر غرب علاقهمند به عادیسازی اوضاع در اروپا است، باید بدون پیروی از فرمولهای ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین وارد مذاکرات شود. او گفت: «اگر غرب علاقهمند به عادیسازی اوضاع در اروپا است، جایی که خود اروپاییها نیز از روند اوضاع رنج میبرند، باید بر سر میز مذاکره بنشیند. بدون هیچ گونه سندی که به نام "فرمول زلنسکی" مرتبط باشد و باید بهطور صادقانه گفتوگو را آغاز کند.»
لاوروف همچنین یادآور شد که روسیه بارها اعلام کرده که آماده نشستن پشت میز مذاکره است و اکنون این غرب است که باید تصمیم خود را در این باره بگیرد.
وزیر خارجه روسیه اعلام کرد که دکترین هستهای این کشور در حال حاضر در حال اصلاح است و ممکن است مورد بازنگری قرار گیرد. وی گفت: «بسیار مهم است که بدانیم ما نیز دکترین خاص خود را داریم، از جمله دکترین استفاده از سلاحهای هستهای که اکنون در حال اصلاح است و مقامات آمریکایی به خوبی از آن آگاه هستند.»
سرگئی لاوروف افزود که ایالات متحده مانند «یک ارباب» رفتار میکند که «در آن سوی اقیانوس نشسته و اطمینان دارد که در امنیت کامل بسر میبرد و کارهای کثیف را دیگران برایش انجام خواهند داد.»
پیش از این، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه در ماه جولای، از آغاز روند اصلاحاتی در دکترین هستهای روسیه در پاسخ به اقدامات غیردوستانه کشورهای غربی خبر داده بود. در این رابطه ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه نیز تایید کرد که مسکو در حال بررسی تغییرات احتمالی در دکترین هستهای خود است و این تصمیم به کاهش آستانه استفاده از این سلاحها در غرب مربوط میشود.