بررسی جنگ 12 روزه در بهارستان

روز گذشته مجلس میزبان وزرای اطلاعات و کشور بود. وزیر اطلاعات در جلسه غیرعلنی گزارشی از جنگ 12 روزه به مجلس ارائه کرد و پس از آن وزیر کشور با حضور در جلسه علنی گزارش دیگری را در خصوص جنگ 12 روزه به مجلس ارائه کرد. گفته میشود وزیر اطلاعات در جلسه غیرعلنی اقدامات این وزارتخانه از برخوردها و ضرباتی را که قبل و حین جنگ تحمیلی 12 روزه با جواسیس و گروهکهای ضدانقلاب در حوزه نفوذ صورت گرفته...
وزیر کشور نیز گزارشی از اقدامات انجام شده این وزارتخانه را ارائه کرد و در بخشی از سخنانش با اشاره به نقش مردم اعلام کرد که در خصوص همبستگی ملی اگر نیاز باشد، لایحهای تقدیم میشود. وزیر کشور همچنین در این جلسه بار دیگر بر لزوم ساماندهی اتباع تاکید کرد. پس از اظهارات وزیر کشور، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس تاکید کرد که ما باید نگاهمان را به موضوعات امنیتی از نظر ساختاری و سازمانی اصلاح کنیم.
بر همین اساس روز گذشته عباس گودرزی، سخنگوی هیات رئیسه مجلس با اشاره به جلسه غیرعلنی مجلس گفت: پیش از شروع جلسه علنی، جلسه غیرعلنی با حضور وزیر اطلاعات و معاونانش برگزار شد. در این جلسه وزیر اطلاعات گزارشی از اقدامات این وزارتخانه در قبل و بعد از جنگ تحمیلی 12 روزه ارائه کرد و آسیبها، اشکالات و ایرادات شناسایی شد و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
به گزارش «ایسنا»، سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی توضیح داد: در این جلسه مواردی مرتبط با اصلاحات کارکردی، رفتاری و ساختاری و راهکارهایی برای برونرفت از این ایرادات بررسی شد و تعدادی از نمایندگان مجلس به بیان نظرات خود پرداختند. وی افزود: دولت کارگروههای چهارگانهای برای تسهیل خدمترسانی به مردم در شرایط خاص تشکیل داده که در این جلسه نحوه نظارت مجلس بر این کارگروهها مورد بررسی قرار گرفت.
گودرزی با اشاره به گزارش وزیر اطلاعات در جلسه غیرعلنی گفت: وزیر اطلاعات گزارشی از برخوردها و ضرباتی که قبل و حین جنگ تحمیلی 12 روزه با جواسیس و گروهکهای ضدانقلاب در حوزه نفوذ صورت گرفته بود، ارائه داد. نمایندگان نیز بسیار صریح، شفاف و روشن نظرات خود و گلایهها را مطرح کردند.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس تصریح کرد: در این جلسه تاکید شد که ما باید کمافیالسابق شاهد یک انسجام، هماهنگی و همدلی بین نهادهای امنیتی و اطلاعاتی در کشور باشیم که اقدامات موثرتر و با کیفیت بیشتر را به دنبال داشته باشد. البته جنگ 12 روزه بسیار پیچیده و کاملا برنامهریزی شده برای یک عملیات بلندمدت بود. وضعیتی که شاهد بودیم، حاکی از این است که اقدامات اطلاعاتی قبل از جنگ 12 روزه بسیار موثر بوده و اجازه نداد دشمن طرح و برنامههای خود را بهطور کامل اجرا و محقق کند.
در ادامه، جلسه علنی مجلس به ریاست محمدباقر قالیباف و با دستورکار ارائه گزارش وزیر کشور درباره اقدامات صورت گرفته حین و بعد از تجاوز رژیم صهیونیستی به کشور آغاز شد. بر همین اساس عبدالله مومنی، وزیر کشور گزارش خود در خصوص جنگ 12 روزه را به مجلس ارائه کرد. وزیر کشور توضیح داد که این وزارتخانه امنیت را در ابعاد مختلف امنیت بررسی کرد که امنیت عمومی یکی از ابعاد آن بود. در دو حوزه، مرزها، حمله معاندین، اشرار و گروههای شناخته شده مورد توجه قرار گرفت. بخشی از نگرانی در ارتباط با سرمایهگذاری دشمن در خصوص ایجاد ناامنیهای داخلی بود.
مومنی اضافه کرد: حمله به مراکز پلیس یکی دیگر از سرمایهگذاریهای دشمنان کشور بود که آخرین آماج حملات دشمن، حمله به مقر پلیس است؛ در این جنگ تحمیلی قریب به 150 شهید نیروی انتظامی تقدیم کشور شد، بسیاری از مراکز پلیس در تهران و سایر استانهای کشور مورد حمله دشمن قرار گرفتند، دلیلش هم این است که دشمنان بر روی امنیت داخلی حساب باز کرده بودند. وی افزود: در بخش امنیت عمومی زحماتی در خلال جنگ 12 روزه صورت گرفت که دستگاهی همچون نیروی انتظامی، سپاه و بسیج و همچنین وزارت اطلاعات در آن دخیل بودند. الحمد لله موضوع ناامنی داخلی چه در حوزه مرزها و چه در بعد داخلی وجود نداشت و مردم همراهی لازمی را در تامین امنیت داشتند.
مومنی با اشاره به مباحث مربوط به اتباع خارجی و انتقال آنها از کشور، گفت: ما همواره در این زمینه تاکید داشتهایم که در حوزه اتباع خارجی هیچگونه افراط و تفریطی نخواهیم داشت. ما کشور مهاجرستیزی نیستیم، اما باید این ساماندهی در کشور به سرعت صورت گیرد.
وی با اشاره به لایحه دولت برای ساماندهی اتباع گفت: از نمایندگان خواهش میکنیم هر چه سریعتر این لایحه را بررسی کنند. باید همه ملاحظات را در موضوع اتباع غیرمجاز در نظر بگیریم. این اتباع سالیان سال است در ایران سکونت دارند. ما دارای مشترکاتی با برخی از اتباع هستیم. البته که باید تاکید کنم کشور ظرفیت بیش از این را ندارد.
وزیر کشور ادامه داد: در خصوص همبستگی ملی که گفته شد لایحهای پیشنهاد شود؛ در این خصوص مشورتهای لازم صورت میگیرد که اگر نیاز بود، لایحهای تقدیم شود. مهمترین عامل ناکامی دشمن، هوشیاری، حضور مردم در صحنه و همبستگی ملی بود که فریب دشمن و فضای مجازی را نخوردند. دولت در مجموع با حفظ آرامش و حضور در صحنه، کارها را جلو ببرد.
وزیر کشور در خصوص بازسازیها گفت: در خصوص بازسازی کارگروهی به ریاست معاون اول رئیسجمهور تشکیل شد تا موضوع پیگیری شود. در قانون سازمان مدیریت بحران، در خصوص حوادث طبیعی و غیرمترقبه پیشبینیهای لازم صورت گرفته است. پیشنهادهای رئیس کمیسیون عمران مجلس را در هیات دولت مطرح میکنیم که اگر نیاز به تصمیمگیری جدید باشد، پیگیری و اعلام میکنیم. کارهایی انجام شده که بیشتر آن در تهران است. پس از اظهارات وزیر کشور، روسای کمیسیون عمران، امور داخلی کشور و امنیت ملی در پشت تریبون حاضر شدند و سخنرانی کردند. ابراهیم عزیزی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: ما باید نگاهمان را به موضوعات امنیتی از نظر ساختاری و سازمانی اصلاح کرده و این موارد را به عنوان موضوعات اساسی و محوری در «شاک» دنبال کنیم. از وزیر کشور انتظار داریم این مسائل را به عنوان اولویت پیگیری کند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یادآور شد: جلسات شورای امنیت کشور در طول مدت سپری شده، یک روز در میان برگزار شد؛ این شورا سعی کرد در 12 روز تدابیر پیشگیرانه در تامین نیازهای اساسی را دنبال کنند. اما همین بخش هم دچار مشکل بود. وقتی بخش اعظمی از مردم به سایر استانها کوچ کردند، ما با مشکل مواجه شدیم. وزرای دیگر باید برای این موارد با شورای امنیت کشور هماهنگ باشند تا وقتی شاک تصمیمگیری میکند، موضوع را به عنوان یک وظیفه، اجرایی کنند که نمونه آن وزیر صمت است.
پس از آن نیز تعدادی از نمایندگان به بیان دیدگاه خود نسبت به سخنان وزیر کشور پرداختند. در ادامه علی نیکزاد، نایبرئیس مجلس با انتقاد از برگزار نشدن جلسات شورای عالی مدیریت بحران کشور در 3 سال اخیر تاکید کرد: شورای عالی مدیریت بحران کشور باید با ریاست رئیسجمهور هر سه ماه یک بار جلسه تشکیل دهد و هماهنگی دستگاههای مربوطه صورت گیرد که در حین چنین اتفاقاتی شما به عنوان وزیر کشور و استانداران دچار مشکل نشوید.
نیکزاد تصریح کرد: آقای وزیر کشور، اقدامات مناسبی را دولت انجام داده اما وزارت راه و شهرسازی که مسوول بازسازی است، هنوز اقدامی در روستاها و شهرها در این راستا انجام نداده، با نظر دولت و شما، مصوب شد بازسازی در تهران برعهده شهرداری و در استانها به بنیاد مسکن داده شود اما مشکل اینجاست که منابع دیده نشده، به استانها منابعی ندادهاید و برای تهران نیز منابعی پیشبینی نشده است، تا زمانی که شش و هفت همت اعتبارات در قالب تهاتر، واگذاری زمین یا نقدی داده نشود، کار گره خواهد خورد.