بررسی راههای توسعه تجارت هرمزگان و نینگبو چین
بندرعباس - ایرنا - راهکارهای توسعه تجارت هرمزگان و نینگبو و همچنین معرفی فرصتهای وتوانمندی اقتصادی و تجاری بین کشور ایران و چین روز دوشنبه در نشستی آنلاین مورد بررسی قرارگرفت.
به گزارش ایرنا، در این نشست 2 ساعته محمدرضا صفا ریس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاوری بندرعباس، گوانجینگ جو رییس شورای ارتقارت تجارت بین المللی چین کمیته نینگبو و رییس اتاق بازرگانی بین المللی چین و مجید رضا حریری رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین درخصوص روابط تجاری ایران و چین، ارائه فرصتها و ظرفیتهای هرمزگان و نینگبو و ارائه مبادلات وهمکاری با ایران بحث وتبادل نظرکردند.
همچنین مهرداد بازرگان رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبزیان استان هرمزگان نیز در این نشست مجازی به معرفی محصولات آبزیان و شیلات استان هرمزگان پرداخت.
استقبال همکاری مشترک اقتصادی بندرعباس با نینگبو چین
در ابتدای این نشست رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بندرعباس با استقبال از همکاریهای مشترک اقتصادی با نینگبو چین و گسترش مراودات تجاری گفت: به توسعه تجارت بندرعباس مرکز استان هرمزگان و نینگبو چین خوشبین هستیم.
«محمد رضا صفا» افزود: استان هرمزگان از موقعیت استراتژیکی خوبی برخوردار است و در جایگاه نخست ترانزیت کشور قرار دارد.
وی بیان داشت: همچنین هرمزگان باتوجه به دریا محور بودن آن و دارابودن بنادر مهم و استراتژیکی همچون بندرشهید رجایی از ظرفیتهای بالایی در حمل ونقل دریایی و دسترسی به آبهای بین المللی برخوردار بوده و باعث حمل کالا به سمت آسیای میانه و جنوب شرق شده است.
رییس اتاق بازرگانی بندرعباس اظهارداشت: 2 منطقه آزاد قشم و کیش و چندین منطقه ویژه اقتصادی در استان هرمزگان نیز از جمله ظرفیتهای مهمی هستند که میتواند در رابطه 2 کشور ایران و چین مورد استفاده قرار گیرد.
صفا ابرازداشت: هرمزگان از دیرباز به واسطه پیشینه قوی ساکنان آن در امور بازرگانی، تولید و صنعت به عنوان استانی مهم نه تنها در بعد ملی بلکه در ابعاد منطقهای و فرامنطقهای نیز دارای اهمیت و جایگاه ویژهای بوده است.
وی گفت: این استان در کنار ظرفیتهای جغرافیایی و مرزی خود توانسته است با بهره گیری از نیروی انسانی و تاجران و بازرگانان با تدبیر و با اخلاق سهم مهمی در گردش کالا و تقویت اقتصاد محلی و حتی منطقهای ایفا کند.
این مسوول ادامه داد: هرمزگان در زمان کنونی که کشور با تحریمهای ظالمانه روبرو بوده، همچنان به عنوان استانی پویا و فعال در حوزه تجارت و بازرگانی باقی مانده است، هرچند بسیاری از بازرگانان و تاجران این خطه تاکنون آسیبهای فراوانی دیدهاند که حتی تدابیر و راهکارهای دولتی نیز نتوانسته کمک شایانی به رفع کامل مشکلات این قشر داشته باشد.
صفا گفت: امید است این مشکلات در آینده و با تغییر سیاستهای کلان در حوزه تجارت، اقتصاد و بازرگانی رفع شده و بتوانیم شاهد پویایی هرچه بیشتر اقتصاد هرمزگان درعرصههای ملی ومنطقهای باشیم.
وی در پایان اظهارامیدواری کرد: با برگزاری نشستهای مشترک بین ایران و چین و شرکت در نمایشگاههای اقتصادی بتوانیم زمینه همکاریهای مشترک بین این 2 کشور را فراهم کنیم.
اجرای پروره توسعه ملی صادرات ایران به کشور چین درسال 2021
رییس اتاق مشترک ایران و چین نیز ضمن قدردانی از برگزاری این نشست آنلاین گفت: اتاق ایران و چین به عنوان متولی رسمی بخشی خصوصی ایران در ارتباط با کشور پروژهای تحت عنوان «توسعه ملی صادرات» به کشور چین را درنظر دارد که امیدواریم در صورت برقراری امکان رفت وآمدها در سال 2021 شروع به کارکند.
«مجیدرضا حریری» افزود: این پروژه براساس ظرفیتهای شهرها و استانهای مختلف ایران و چین طراحی شده و اساس آن را آنچه که بین ایران و چین براساس یک روابط بلندمدت درحال طراحی است، گذاشتیم.
وی بیان داشت: معتقدم که آینده تجارت دنیا در اختیار چین است و کشورهایی که در دنیا همکار و هم پیمان چین برای تجارت آزاد و حق انحصارات و سلطه گری که تاکنون بر اقتصاد دنیا توسط آمریکا بوده، برطرف میشود و چین به عنوان مظهر سیاستهای تجاری آزاد میتواند همکار خوبی برای ایران باشد.
رییس اتاق مشترک ایران و چین اظهارداشت: براساس توافقی که درسفر سال 2016 رییس جمهوری چین به ایران مقررشد، منطقه جاسک هرمزگان به عنوان یکی از نقاط مهم بین 2 کشور توافقنامه آن امضا شده و آماده همکاری هستیم.
حریری گفت: همچین بندرعباس مرکز استان هرمزگان این ظرفیت را دارد که در حوزه همکاریهای بندری و تجاری از طریق دریایی به عنوان ایستگاههای جاده ابریشم دریایی از آن استفاده کنیم که مذاکرات آن برای روابط بلندمدت در ماههای آینده بین ایران و چین صورت میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: مطمئن هستیم باتوجه به قرارداد ایجاد شهرک صنعتی در بندرجاسک هرمزگان که بین ایران و چین طراحی شده، بتوانیم در آینده بسیار نزدیک ارتباط اجرایی این شهرک صنعتی را با دوستان چینی در تهران داشته باشیم و در این راستا از ظرفیتهای اتاق بازرگانی بندرعباس و هرمزگان بهره مند میشویم.
این مسوول ابرازداشت: ما برای ایجاد مقدمات پروژههایی که با چین در دست اقدام داریم و تا زمان رفع ویروس کرونا، با 14 شهر و استان چین چنین نشستهای آنلاینی داشته باشیم که نینگبو چین نخستین آن بوده است.
وی گفت: از نینگبو چین تقاضا داریم آنچه ظرفیت در حوزههای لجستیک، حمل ونقل دریایی بندری، صنعت، معدن وتجارت و کشاورزی بین 2 کشور بویژه با نگاه ویژه به استان هرمزگان در نظر دارند، را احصا کنند و برای ما بفرستند و اتاق بازرگانی بندرعباس نیز این ظرفیتها را برای همکاری بین 2 شهر طراحی کند.
وی در پایان ابرازامیدواری کرد: در چهارمین نمایشگاه واردات شانگهای چین هزار و 500 مترمربع وسعت برای ایران درنظرگرفته شده که از تمام استانها از جمله هرمزگان و بندرعباس با همکاری اتاقهای بازرگانی شرکت فعال داشته باشیم.
ارزش تجارت نینگبو چین به ایران بیش از یک میلیارد دلار بوده است
رییس اتاق بازرگانی بین المللی چین نیز گفت: ارزش تجارت خارجی نینگبو چین در 9 ماه نخست سال 2020 به ایران، بیش از یک میلیارد و 88 میلیون دلار بوده است.
«گوانجینگ جو» افزود: از این میزان سهم صادرات این شهر به ایران 321 میلیون دلار و سهم واردات 767 میلیون دلار بوده است.
وی یادآورشد: نینگبوی استان ججیانگ چین سابقه طولانی در تجارت با ایران دارد و از هزار و500 سال پیش تاکنون، مبادلات اقتصادی و تجاری بین 2 طرف آغاز شده و در سالهای اخیر نیز گسترش یافته است.
رییس شورای ارتقارت تجارت بین المللی چین کمیته نینگبو اظهارداشت: نینگبو شهری بندری با سابقه طولانی و افراد برجسته بسیار بوده که در حمل ونقل بار و کانتینر در رتبههای برتر قرار دارد و به عنوان یک مرکز اصلی در افتتاح چین و تجارت بین المللی نقش دارد.
جو ادامه داد: نینگبو از شهرت «یک شهر فرهنگ و دروازه ای به جهان» برخوردار است که در پایان سال 2019، تولید ناخالص داخلی منطقه ای آن به (1.1985 تریلیون RMB) رسید.
وی با اشاره به اینکه تا پایان سپتامبر 2020، حدود 49 پروژه مشترک بین ایران وچین تصویب شده است، اظهارداشت: در این مدت این منطقه در ایران 11.64 میلیون دلار سرمایه گذاری کرده است.
رییس اتاق بازرگانی بین المللی چین ابرازداشت: تاکنون شورای ارتقای تجارت بین المللی نینگبو چین (CCPIT Ningbo) با بیش از 100 اتاق بازرگانی در خارج از کشور همکاری ایجاد کرده که تجارت را از طریق مبادلات با اتاق بازرگانی، بازدید کارکنان، مذاکرات، مبادلات اقتصادی و بازرگانی و همچنین برگزاری و مشارکت در انواع نمایشگاهها توسعه میدهد.
وی یادآورشد: این شورا همچنین اطلاعات خارجی در مورد اقتصاد و بازرگانی را در اختیار شرکتهای بازرگانی خارجی قرارمیدهد و درحل اختلافات در تجارت بین المللی به شرکتهای نینگبو کمک میکند.
هرمزگان مستعد در زمینه پرورش انواع آبزیان است
رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبزیان هرمزگان نیز در این نشست با اشاره به اینکه این استان مستعد در زمینه پرورش انواع آبزیان است، گفت: هرمزگان به دلیل پهنهی ساحلی وسیعی که دارد، برنامههای متعددی جهت پرورش انواع آبزیان از 2 دهه قبل تاکنون داشته است.
مهرداد بازرگان افزود: از هرگونه سرمایه گذاری داخلی و خارجی در زمینه پرورش آبزیان استقبال میکنیم و امیدواریم در نشستهای آینده بتوانیم با کشور چین نیز همکاری مناسبی در زمینه آبزیان داشته باشیم.
وی بیان داشت: استان هرمزگان درحال حاضر با هشت هزار و 700 هکتار اراضی پرورش میگو درحال بهره برداری و تولید نزدیک به 30 هزار تن میگوی پرورشی نزدیک به ارگانیک به صورت پرورش گسترده، به عنوان بزرگترین پرورش دهنده میگوی درایران مطرح است.
رییس اتحادیه آبزیان هرمزگان اظهارداشت: هم اکنون هشت هزار هکتار اراضی پرورش میگو در این استان در دست ساخت است که بزودی به مرحله بهره برداری خواهد رسید و در آینده نزدیک تولید ما به 45 هزار تن درسال خواهدرسید.
بازرگان ادامه داد: اراضی شناسایی شده جهت پرورش میگو در سال در استان هرمزگان حدود 50 هزار هکتار ارزیابی شده که قسمتی از این اراضی درحال حاضر مجوز تاسیس گرفته و در سال آینده به اراضی مورد بهره برداری شده ما افزوده خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه میگوی هرمزگان به علت نوع غذادهی، طعم، مزه وگوشت آن متفاوت است، ابرازداشت: برنامه ریزی ما برای تولید 200 هزار تن میگوی پرورشی در سال است که تمام تلاش خود را در زمینه ورود به عرصه گسترده تولید برای کل دنیا خواهیم کرد.
این مقام مسوول در هرمزگان خاطرنشان کرد: حدود 80 درصد میگوی تولیدی این استان به بازارهای مختلف دنیا صادر میشود که این باعث شده که دهها میلیون دلار استحصال ارز و صاداردات داشته باشیم.
بازرگان گفت: در زمینه پرورش ماهی در قفس نیز چندین سال است که مطالعات آن انجام شده و بهره برداری بخشی از آن نیز شروع شده است.
موقعیت شهر بندری نینگبو چین و استان هرمزگان
شهر بندری نینگبو چین با هشت میلیون و 542 هزار نفر جمعیت در امتداد ساحل چین شرقی و بال جنوبی رود دلتای یانگ تسه واقع شده که دارای 816 کیلومترمربع مساحت خشکی و هشت هزار و 355 کیلومتر مربع مساحت دریایی است.
استان هرمزگان نیز با یک میلیون و 700 هزار نفر جمعیت دارای 2 هزار و 237 کیلومتر ساحل و 14جزیره کوچک وبزرگ شامل قشم، کیش، هرمز، هنگام، لارک، لاوان، بوموسی، تنب بزرگ، تنب کوچک، سیری، فارور، بنی فارو، شیدور و هندورابی به عنوان پهناورترین استان ساحلی کشور ایران در جنوب واقع شده است.
*س_برچسبها_س*