برنامه جهانی غذا در یمن ناکام عمل کرده است
تهران - ایرنا - «طلعت الشربجی» سخنگوی آژانس امدادرسانی یمن روز جمعه با انتقاد از اعطای جایزه صلح نوبل به برنامه جهانی غذا سازمان ملل متحد، گفت: این سازمان در موضوع بحران یمن جانبدارانه و ناکام عمل کرده است.
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، الشربجی افزود: برنامه جهانی غذا در مهمترین معیار که مبارزه با گرسنگی است تا حد زیادی شکست خورده؛ چراکه بسیاری در یمن دچار سوء تغذیه هستند.
وی افزود: این نهاد همچنین در توزیع کمک های بشردوستانه یمن بی طرف نبوده است.
آکادمی سوئد روز جمعه، جایزه صلح نوبل در سال جاری میلادی را به «برنامه جهانی غذا» سازمان ملل متحد اعطا کرد.
آکادمی سوئد اعلام کرد: برنامه جهانی غذا به خاطر تلاشهایش برای مبارزه با گرسنگی و بهبود شرایط صلح در مناطق دچار درگیری، برنده جایزه صلح نوبل سال 2020 میلادی شده است.
شاخه کمک غذایی سازمان ملل متحد که بزرگترین نهاد انسانی جهان در زمینه امنیت غذایی و رفع گرسنگی است، اعلام کرده سالانه به 97 میلیون نفر در 88 کشور جهان کمک میکند اما هنوز یک نهم جمعیت جهان غذای کافی ندارند.
پیش تر کارشناسان سازمان ملل متحد هشدار داده بودند که همزمان با همهگیری بیماری «کووید -19»، سال 2020 بدترین سال از نظر قحطی در یمن خواهد بود و میلیونها نفر در این کشور فقیر و جنگزده در آستانه گرسنگی قرار دارند.
عربستان با همراهی امارات متحده عربی، بحرین، سودان و آمریکا در ششم فروردین سال 1394 با تشکیل به اصطلاح ائتلاف عربی - آمریکایی، تجاوز خود به کشور یمن را آغاز کرد اما ظرف تقریبا شش سال گذشته به استثنای امارات و آمریکا، سایر همپیمانان سعودی از این ائتلاف خارج شدند و ابوظبی نیز هماکنون از یک همپیمان قدیمی به یک رقیب رو در روی ریاض در جنوب یمن تبدیل شده است
بر اثر تجاوز عربستان به یمن، تاکنون هزاران یمنی به شهادت رسیدهاند و بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، قحطی در این کشور به بزرگترین فاجعه انسانی در جهان تبدیل شده است.
*س_برچسبها_س*