برنامهریزی منسجم و مدیریت واحد گامی بلند جهت توسعه گردشگری لرستان
خرمآباد - ایرنا - لرستان با بهرهگیری از ظرفیتهای بی نظیر طبیعی و تاریخی نیازمند فرهنگ سازی، مدیریت یکپارچه، ایجاد تفکر گردشگری و زیرساخت های لازم برای رونق این صنعت است.
به گزارش ایرنا گردشگری بزرگ ترین و متنوع ترین صنعت دنیاست که بسیاری از کشورها این صنعت پویا را منبع اصلی درآمد، اشتغالزایی، رشد بخش خصوصی و توسعه زیرساخت ها می دانند.
بنابر نظر کارشناسان، صنعت گردشگری امروزه تا حدی در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها اهمیت دارد که اقتصاددانان آن را صادرات نامرئی می نامند و هرچه تعداد گردشگر بیشتری به کشوری وارد شود، مشاغل بیشتری ایجاد می شود که این موضوع برای کشورهایی که جمعیت جوان دارند، بسیار مهم است.
گردشگری با امنیت سیاسی و اقتصادی رابطه تنگاتنگی دارد و علاوه بر ایجاد گفتگوی فرهنگ ها، شکوفایی اقتصادی و اشتغالزایی، تاثیر غیر قابل انکاری بر ابعاد اجتماعی و فرهنگی جوامع به ارمغان می آورد.
به گفته کارشناسان، رونق گردشگری بین کشورهای همسایه، ثبات منطقه ای به همراه دارد و در یک فرآیند کلی تر به ثبات تمام جهان منجر می شود.
زیرساخت های گردشگری از جمله عوامل موثری هستند که می توانند به طور مستقیم منجر به ارائه خدمات شوند و برخورداری از آنها می تواند توان توسعه کشور را افزایش دهد این در حالی است که برخی مناطق بهره مند از جاذبه های بی نظیر گردشگری به دلیل ضعف زیرساخت ها و محدودیت های اقامتی، طی سالیان گذشته آنگونه که در تناسب با ظرفیت ها بوده است نتوانسته اند سهمی از گردشگری کشور را به خود اختصاص دهند.
در این راستا میزگرد بررسی وضعیت گردشگری در لرستان با 2 محور بررسی ضعف و نواقص زیرساخت ها و تاثیرات آن بر حوزه های اقتصادی اجتماعی با حضور جمعی از کارشناسان و فعالان این حوزه برگزار شد.
لزوم ایجاد بسترهای لازم برای توسعه سرمایه گذاری در حوزه گردشگری لرستان، تاثیرات آن بر امر اشتغالزایی، رونق کسب و کار در استان، ایجاد تاسیسات تفریحی گردشگری در استان به منظور افزایش ماندگاری مسافران و تاثیرات مثبت تقویت این موارد بر معیشت مردم از موارد مورد تاکید مسولان و کارشناسان حاضر در این میزگرد بود.
294 هزار و 946 نفر تعطیلات نوروزی در لرستان اقامت داشتند
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان در این میزگرد گفت: استان بعنوان یکی از مناطق شاخص گردشگرپذیر در غرب کشور مطرح و و اقع در کریدور شرق به غرب و شمال به جنوب است که سال ها بعنوان معبر گردشگری در این مسیر به شمار می رفت.
سید امین قاسمی با بیان اینکه بیش از پنج هزار اثر گردشگری تاریخی در لرستان شناسایی شده و بیش از نیمی از این آثار در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است افزود: بیش از یکهزار جاذبه طبیعی خدادادی در این استان وجود دارد که در زاگرس میانی یک نقطه استراتژیک گردشگری محسوب می شود در حالیکه این ظرفیت سال ها مغفول و ناشناس مانده است.
وی اظهار داشت: طی سال های اخیر تلاش های متعدد در راستای معرفی استان در جشنواره های داخلی و خارجی، ساخت برنامه های مستند برای شبکه های ملی و فرامرزی، تبلیغات توسط شبکه استانی و شبکه تلویزیونی استان های همجوار انجام شده است و با معرفی، تبلیغات محیطی و تبلیغ جاذبه های استان در فرودگاه مهرآباد، لرستان به بسیاری از هموطنان معرفی شد.
وی با بیان اینکه لرستان دارای پیشینه های تاریخی، جاذبه های بی بدیل طبیعی و امنیت بالا برای حضور گردشگران است ادامه داد: در راستای تولید و اشتغال با توجه با تاکیدات مقام معظم رهبری بیش از هفت هزار هنرمند صنایع دستی طی چهار سال گذشته تحت آموزش قرار گرفتند و پروانه فعالیت برای آنها صادر شده است.
قاسمی با بیان اینکه طی چهار سال اخیر بیش از 200 فصل مرمت آثار تاریخی لرستان انجام شده است گفت: بیش از یکهزار شی تاریخی در این استان مرمت و احیا و بیش از 50 مورد زیرساخت گردشگری در طول مسیر آبشارها، راه های دسترسی، پل ها، آب آشامیدنی، برق، سرویس های بهداشتی و نمازخانه ها در مسیر جاذبه های گردشگری احداث، و در این مدت 2 پل معلق، پارکینگ و راه دسترسی تنگه شیرز ایجاد شده است.
وی اضافه کرد: این فرآیند رو به رشد توسعه گردشگری در جریان سیل 98 و پس از آن با اپیدمی کرونا دچار رکود و خسارت های فراوانی به زیرساخت ها و فعالان این حوزه وارد شد.
وی اظهار داشت: اکنون با تمهیدات دولت علاوه بر مهار کرونا به واسطه واکسیناسیون و رعایت پروتکل های بهداشتی، لرستان امسال میزبان تعداد فراوانی از گردشگران نوروزی بود و 2 میلیون و 745 هزار و 394 نفر در قالب 980 هزار و 498 خودرو به استان سفر کردند.
قاسمی ادامه داد: 294 هزار و 946 نفر طی تعطیلات نوروزی امسال در اقامتگاه های رسمی این استان اقامت داشتند در حالیکه تعدادی از مسافران به دلیل کمبود زیرساخت ها در لیست اقامت ستاد اسکان استان ثبت نشدند.
وی با بیان اینکه تعطیلات نوروز امسال، لرستان جزو چهار استان نخست کشور در زمینه رشد اقامت بوده است اظهار داشت: امسال در تعطیلات نوروزی با برنامه ریزی منسجم، 12 کمیته در راستای فعالیت ستاد خدمات سفر برگزار و خوشبختانه میزبانی خوبی در حد 95 درصد رضایت انجام شد.
رونق گردشگری، موثر بر توسعه اقتصادی، فرهنگی و سیاسی لرستان
قاسمی افزود: نقش مهم گردشگری در توسعه استان بر کسی پوشیده نیست و در راستای رونق اقتصاد، اشتغال و توسعه ابعاد فرهنگی، سیاسی و اجتماعی بسیار تاثیرگذار است بنابراین اوایل دهه 80 بعنوان موضوعی مهم در برنامه ریزی های کشور مورد توجه قرار گرفت.
وی تصریح کرد: در برخی کشورها بخش مهمی بر اساس گردشگری تعریف شده و درآمد نخست اقتصادی بر پایه گردشگری قرار گرفته و همین موضوع نیز در توسعه همه جانبه استان ها و کشور در اولویت قرار دارد اما به دلیل تحریم های ظالمانه و ایران هراسی هایی که دشمنان در خارج رقم می زنند نتوانستیم سهمی را که باید، از درآمد گردشگری برای کشور اختصاص دهیم.
وی با تاکید بر لزوم برنامه ریزی منسجم و تبلیغات در حوزه گردشگری گفت: باید به سمتی حرکت کرد که گردشگری نخستین محور توسعه کشور و حتی استان ها به ویژه لرستان قلمداد شود تا با ایجاد اشتغال گسترده در ابعاد مستقیم و مشاغل پشتیبان، اقتصاد استان رونق بگیرد.
زیر ساخت های اقامتی، راه و محدودیت پروازها، مهمترین کمبودهای گردشگری در لرستان
قاسمی با اشاره به مشکلات و کمبود زیرساخت ها در راستای توسعه اقتصادی لرستان ادامه داد: نظام مقدس جمهوری اسلامی، سالیان گذشته خدمات خوبی در این استان ایجاد کرده است اما همچنان مشکلات زیرساختی در حوزه راه و پروازهای فرودگاهی وجود دارد.
وی اظهار داشت: با وجود گذشت حدود 90 سال از احداث فرودگاه خرم آباد، استقبال خوبی از پروازها در این فرودگاه نمی شود و طول هفته کمتر از 10 پرواز در این فرودگاه فعال است که تنها به تهران انجام می شود.
وی افزود: زیرساخت های اقامتی در لرستان محدود است و سرمایه گذارانی که توان ساخت هتل و تاسیسات اقامتی دارند باید در این استان بیشتر باشند اما در راستای تامین تسهیلات برای راغب کردن سرمایه گذاران در استان چندان موفق نبوده ایم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: ایجاد زیرساخت ها در کنار جاذبه های گردشگری، ایجاد موزه های متعدد در نقاط مختلف استان و تاسیسات تفریحی باید در لرستان در دستور کار قرار گیرد تا ماندگاری گردشگران افزایش یابد و اقتصاد استان از حضور گردشگر بهره مند شود.
قاسمی افزود: طی چهار سال گذشته میانگین ماندگاری گردشگر در لرستان از یک روز به 2 روز و نیم افزایش یافته که جهش خوبی برای توسعه زیرساخت های اقامتی و تشویق سرمایه گذاران در این حوزه است.
2 هزار و 173 تخت اقامتی استاندارد در لرستان وجود دارد
وی بیان کرد: با سرمایه گذاری های انجام شده، طی 2 سال آینده تعداد تخت های اقامتی استان به چهار هزار تخت خواهد رسید و بخشی از مشکلات زیرساختی استان برطرف خواهد شد اما در هر شرایطی توسعه گردشگری نیازمند کمک و حمایت فرابخشی است.
قاسمی عنوان کرد: توسعه گردشگری استان نیازمند حمایت های دولت، سازمان جنگل ها، سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت صنعت، معدن و تجارت و زیرمجموعه های وزارت نیرو می باشد و این در حالی است که بخشی از دریاچه های غیر طبیعی حاشیه سدهای احداثی در استان بعنوان جاذبه های دست ساز مکان های خوبی برای حضور گردشگران و توسعه ورزش های آبی به شمار می روند.
وی با بیان اینکه لرستان از تاسیسات ساحلی محروم است ادامه داد: به همین دلیل باید بتوانیم از دریاچه سدها استفاده کنیم که شرکت آب منطقه ای در این راستا با گردشگری استان همکاری و آمادگی استقبال از سرمایه گذاران در زمینه ایجاد تاسیسات اقامتی و ساحلی را کنار دریاچه سدها دارد.
وی اظهار داشت: در حوزه گردشگری ریلی در غرب کشور قطار گردشگری طی 2 سال گذشته در استان راه اندازی شده است که متاسفانه به دلیل شرایط کرونایی متوقف شد و به زودی فعالیت آن از سرگرفته می شود.
قاسمی با بیان اینکه لرستان در تمام زمینه های گردشگری دارای ظرفیت های قابل توجهی است عنوان کرد: با برنامه ریزی خوب مسوولان استان، تعاملات لازم و حمایت بخش خصوصی زیرساخت ها و تاسیسات گردشگری در استان توسعه می یابد.
لرستان نیازمند بازنگری تفکر در صنعت گردشگری است
رییس جامعه هتلداران لرستان نیز گفت: صنعت گردشگری تنها صنعتی است طی 10 سال آینده می تواند تاثیر فراوانی در اقتصاد کشور داشته باشد چراکه ایران در جایگاهی قرار دارد که از لحاظ طبیعت، موقعیت ریلی و فضای عمومی جاذبه های بسیار زیادی دارد که می تواند سالانه گردشگران زیادی را جذب کند.
علی اکبر فکوری بیان کرد: دلیل اینکه نتوانستیم به جایگاه کشورهایی که زمانی بسیار عقب تر از ایران بودند برسیم باید بررسی و پیگیری شود.
وی با اشاره به مشکلات عدیده در حوزه توسعه گردشگری ادامه داد: عمده مشکلات گردشگری که بیشتر در لرستان به چشم می خورد هم در حوزه حاکمیتی و هم در حوزه فرهنگی وجود دارد.
وی عنوان کرد: برخی استان ها در کنار یک چشمه آب گرم تعداد زیادی هتل و تاسیسات اقامتی احداث شده است و مردم منطقه و استان از منابع خدادادی بهره مند شده اند ولی در لرستان بهترین فضاهای گردشگری وجود دارد در حالیکه مردم استان در مقابل توسعه زیرساخت ها تقابل می کنند.
فکوری با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی در لرستان به منظور توسعه صنعت گردشگری ادامه داد: افراد تاثیرگذار بر افکار عمومی باید با نگاه به اینکه لرستان استانی صنعتی نیست و باید بتواند از صنعت گردشگری بهره برداری کند در راستای تنویر افکار عمومی و فرهنگ سازی گام بردارند.
وی اظهار داشت: سال های اخیر نسبت به گذشته تغییرات خوبی در نگاه و دیدگاه مردم نسبت به گردشگری انجام شده اما همچنان استان نیازمند اقدامات اساسی تر است چراکه زیرساخت گردشگری تنها سنگ، بنا و تخت اقامتی نیست بلکه باید از گردشگران پذیرایی مناسب انجام شود و نیروی خدمات رسان آموزش های لازم را کسب کند.
وی تاکید کرد: ضعف های گردشگری لرستان باید بررسی و واکاوی، اقدامات لازم برای رسیدن به توسعه گردشگری نسبت به کشورهای همسایه انجام شود و ابعاد موفقیت آنها را بررسی کنیم بنابراین توسعه گردشگری واقعا باید بعنوان یک صنعت در نظر گرفته شود و تنها با صحبت گردشگری توسعه نخواهد یافت بلکه بایستی سرمایه جذب کرد.
فکوری ادامه داد: اگرچه امسال مسافرت ها و تعداد گردشگران افزایش یافت که این به دلیل خستگی مردم از شرایط کرونایی بود اما صنعت گردشگری نیازمند توسعه واقعی است.
وی بیان کرد: صنعت گردشگری برپایی چادر برای مسافران و متلاشی کردن شهرها طی 15 روز نیست بلکه برای توسعه گردشگری باید در تمام ایام سال گردشگر پذیر باشیم و در شهرهای دارای ظرفیت، گردشگران خارجی حاضر شوند.
فکوری با بیان اینکه در تمام طول سال هتل های لرستان خالی هستند افزود: طی 15 روز تعطیلات نوروزی ازدحام مسافر وجود دارد و از طرفی تمام واحدهای نظارتی مدام در هتل ها حاضر می شوند در حالیکه در طول سال هیچ کس پیگیر احوالات هتلداران نیست.
وی بر ضرورت شناسایی مشکلات، چالش های گردشگری و جامعه هتلداران در استان تاکید کرد و افزود: مشکلات را باید آسیب شناسی و رفع کرد علاوه بر این لرستان نیازمند بازنگری در تفکر نسبت به صنعت گردشگری است همچنین باید ضمن ایجاد زیرساخت ها، اقدامات فرهنگی نیز انجام شود.
فکوری با بیان اینکه لرستان تمام ظرفیت های گردشگری را داراست بیان کرد: این دیار باید در چند سال آینده بعنوان استانی شاخص در حوزه گردشگری کشور به شمار رود و مشکلات جاذبه های گردشگری آن برطرف شود.
وی با بیان اینکه قلعه تاریخی فلک الافلاک نگین گردشگری لرستان است گفت: پیگیری رفع مشکلات این اثر تاریخی باید با اولویت انجام شود چراکه امکان ایجاد اشتغالزایی و کسب در آمد میلیاردی روزانه برای استان را دارد.
فکوری گفت: حوزه های فرهنگی، زیرساخت و تبلیغاتی در استان نیازمند اقدامات اساسی برای جذب گردشگر هستند و مسولان اجرایی استان باید به ایجاد زیرساختی ورود کنند و برای صنعت گردشگری موانع بروکراسی اداری برطرف شود.
وی افزود: توسعه صنعت گردشگری نیازمند تعامل تمام دستگاه های اجرایی مربوطه است تا سنگ اندازی ها و موانع پیش روی سرمایه گذار به خوبی برطرف شود ضمن اینکه هزینه های سنگین تعرفه ها برای هتل های استان طاقت فرسا است.
وی با بیان اینکه قیمت هتل های استان برای گردشگران بسیار پایین است اظهار داشت: تامین اقلام مصرفی با سایر نقاط کشور در لرستان یکسان اما از طرفی قیمت های اقامتی در استان بسیار پایین است.
فکوری بیان کرد: صنعت گردشگری به معنای تورگردانی آژانس مسافرتی، اشتغالزایی برای مردم استان و برنامه ریزی برای منتفع شدن از آثار تاریخی و فرهنگی استان است و این در حالی است که آژانس های مسافرتی استان می خواهند اقدام کنند اما در عمل این امکان برای آنها مقدور نمی شود و گاهی ورود تور به استان ممنوع می شود.
وی بر لزوم پرهیز از غرض ورزی و نگاه گسترده برای توسعه گردشگری لرستان تاکید کرد و اظهار داشت: این استان باید براساس برنامه ریزی در حوزه زیرساخت ها، آژانس های مسافرتی و دیگر موارد تاثیرگذار بر گردشگری اقدام کند تا رونق گردشگری باعث رشد دیگر جوانب و ابعاد زندگی مردم شود.
لرستان نیازمند تفکر گردشگری بین مسولان و مردم است
رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی لرستان نیز گفت: مطالبه گری مردم و جامعه، سهم بسزایی در راستای توسعه گردشگری استان دارد چراکه این دیار دارای ظرفیت های قابل توجهی در زمینه گردشگری است.
الیاس محبی با اشاره به اینکه رونق گردشگری لرستان نیازمند مدیران ریسک پذیر و پیگیر است اظهار داشت: سیاست زدگی و سهم خواهی مانع از رونق و توسعه گردشگری در این استان خواهد شد در عین حال جاذبه های گردشگری این منطقه هنوز آنگونه که باید، حتی به هم استانی ها نیز معرفی نشده است.
وی با اشاره به اینکه طی سال های گذشته اقدامات قابل توجهی در حوزه توسعه گردشگری این استان صورت گرفته است ادامه داد: نقدها و مباحث در حوزه گردشگری لرستان باید به سمت کارشناسی و تخصصی هدایت شود در حالیکه در مواردی مباحثی از سرسیاسی بازی و تخریب مطرح می شود.
وی اظهار داشت: برخی مدیران و مسوولان استان، تفکر کارشناسی و اقتصادی ندارند و با مباحث سیاسی مانع از رونق گردشگری لرستان شده اند و این در حالی است که لرستان با بیش از پنج هزار اثر تاریخی هنوز نتوانسته است گام های جدی در حوزه گردشگری داشته باشد.
محبی بر لزوم تبلیغ جاذبه های گردشگری استان در رسانه ها تاکید کرد و گفت: لرستان با وجود آثار تاریخی و جاذبه های گردشگری منحصر به فرد بهره چندانی از صنعت گردشگری نبرده است و جاذبه های استان در حال تخریب هستند اما از مدیران ریسک پذیر حمایت نمی شود.
وی افزود: لرستان به لحاط زیرساخت های گردشگری در خط فقر قرار دارد و این در حالی است که استانی چهار فصل است و می تواند در تمام ایام سال با بیش از 70 درصد ظرفیت هتل ها گردشگر پذیر باشد.
وی بر لزوم تفکر گردشگری میان مسوولان استان تاکید کرد و اظهار داشت: متاسفانه طی سال های گذشته با وجود پیگیری های فراوان و اقدامات بسیار خوب در راستای آزاد سازی حریم قلعه فلک الافلاک، اما هنوز نگین گردشگری لرستان ثبت جهانی نشده است.
محبی با بیان اینکه سیل سال 98 هزار میلیارد تومان خسارت به لرستان وارد کرد ادامه داد: این خسارت ها باعث ویرانی حوزه گردشگری شد و در عین حال عزم جدی برای رفع مشکلات وجود ندارد و برخی مسوولان نیز به طور جد پیگیر رفع نواقص و مطالبات مردم نیستند.
وی گفت: طی سال های گذشته در برخی کشورهای همسایه به دلیل تفکر اقتصادی و ریسک پذیری، جهش خوبی در حوزه گردشگری محقق شده است ولی ما همچنان موفقیت چندانی نسبت به ظرفیت های موجود نداریم.
محبی تاکید کرد: افراد رانت خوار و مخل سرمایه گذاری باید از چرخه حذف شوند و آرامش و امنیت برای سرمایه گذار در حوزه گردشگری استان ایجاد شود که در این راستا مردم، نمایندگان و مسوولان باید پای کار باشند و بر لزوم رونق و توسعه گردشگری لرستان تاکید کنند.
وی با اشاره به جهش گردشگری بوم گردی در لرستان افزود: با کمترین سرمایه می توان این ظرفیت ها را در استان افزایش داد.
وی همچنین بر لزوم آموزش و فرهنگسازی در راستای توسعه گردشگری استان اشاره کرد و گفت: از طرفی نیز توجه ویژه به مبلمان شهری در استان ضرورت دارد و ساماندهی ورودی و خروجی شهرها، روشنایی پارک ها و ایجاد سرویس های بهداشتی همچنان از معضلات استان به شمار می رود.
پرهیز از سیاست زدگی و ایجاد گفتمان مشترک، راهکار توسعه گردشگری لرستان
کارشناس ارشد و فعال حوزه گردشگری در لرستان نیز گفت: از سال های گذشته، گردشگری یکی از صنایع تاثیرگذار بر ایجاد اشتغال در کشورهای توسعه یافته است در حالیکه این مهم در کشور ما از اهمیت چندانی برخوردار نیست.
احسان نصیری با بیان اینکه گردشگری می تواند عاملی برای گفتگوی فرهنگ ها باشد اظهار داشت: در صورت شکوفایی صنعت گردشگری، تمام ابعاد زندگی جوامع از منافع این رشد و رونق بهره مند خواهند شد.
وی با تاکید بر اینکه عوامل عدم توسعه گردشگری در لرستان باید بررسی شود ادامه داد: تنها اکتفا به آمارها و حضور گردشگران در تعطیلات نوروزی از ابعاد توسعه گردشگری نیست بلکه باید عوامل، عملکرد و سیاست گذاری ها دراین راستا مورد بررسی قرار گیرد.
وی افزود: پس از سال ها تلاش در راستای توسعه صنعت گردشگری لرستان همچنان نواقصی وجود دارد که باید مورد بررسی قرار گیرد چراکه عدم حضور مدیران توانمند از مهمترین دلایل عدم توسعه یافتگی گردشگری این استان است.
نصیری بیان کرد: سیستم اقتصادی کشور دولتی است و بخش خصوصی چندان تاثیرگذاری نداریم بنابراین چنانچه مدیران توانمند در حوزه گردشگری پیگیر رفع محدودیت ها و کمبودها باشند گام های موفقیت آمیزی در استان برداشته خواهد شد.
وی عنوان کرد: این مشکلات حوزه گردشگری طی ادوار مختلف در لرستان قابل لمس بوده و اکنون زمان رفع مشکلات فرا رسیده است که یکی از این موانع، تعدد دستگاه ها، وظایف و اختیارات در این استان است.
این فعال حوزه گردشگری بیان کرد: باید تعاملات لازم در حوزه گردشگری با دیگر دستگاه های اجرایی مربوطه ایجاد شود که این مهم نیازمند یک ساختار و فرماندهی متمرکز است تا مسوول گردشگری استان بتواند بصورت مستقل تصمیم سازی کند.
نصیری با بیان اینکه نبود ثبات در ساختار مدیریتی گردشگری لرستان از دیگر موارد عدم توسعه این بخش است افزود: آموزش نیروی انسانی در راستای تورگردانی، خدمات در هتل ها و تاسیسات گردشگری و حتی رانندگان تاکسی و هر موردی که در ارتباط با گردشگری به شمار می رود از موارد بسیار ضروری در توسعه گردشگری است.
وی افزود: عدم تبلیغ مناسب در زمینه جاذبه های گردشگری لرستان از دیگر مشکلات موجود در مسیر توسعه این بخش به شمار می رود در حالیکه بازاریابی گردشگری لرستان نیز نیازمند همت و تلاش های بیشتری است.
وی بر لزوم مدیریت مستقل و متمرکز گردشگری در لرستان تاکید کرد و ادامه داد: ضعف حمل و نقل ریلی و هواپیمایی لرستان نیز از دیگر نواقص گردشگری استان است همچنین هزینه ها باید کاهش یابد تا مردم از این زیرساخت ها استفاده کنند.
نصیری بر لزوم ارایه خدمات با کیفیت به مسافران در استان اشاره کرد و گفت: این مشکلات ریشه در سال های متمادی دارد و بارها مطرح شده است که باید با عزم جدی رسیدگی و برطرف شود.