بروجردی: توان ساخت بمب هستهای را دارد اما.../ نباید برجام را به عنوان جاده یک طرفه قبول کنیم
بروجردی گفت: برجام به این دلیل بر عهده شورای عالی امنیت ملی گذاشته شد که نه مربوط به دولت، نه مربوط به وزارت خارجه و نه مربوط به مدح خاصی از نظام است. شورای عالی امنیت ملی یعنی کل حاکمیت، سران سه قوه و عناصر تصمیمگیر در آن حضور دارند و یک امر کاملا ملی تلقی میشود.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایلنا، علاءالدین بروجردی، رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، درباره ضرورت نگاه به برجام به عنوان یک سند ملی و فارغ از بازیهای سیاسی و جناحی، گفت: امضای برجام، تلاشی در جهت دفاع از حقوق ملت ایران جهت رفع تحریمها و برطرف کردن ظلم آمریکای جنایتکار علیه ایران بود که این رفتار را انجام میداد. فکر نمیکنم هیچ طیف سیاسی در این موضوع، اتفاق نظر نداشته باشد. بنابراین ما باید بتوانیم با آمریکا کاری انجام دهیم که بازی گذشته را تکرار نکرده و بار دیگر از برجام خارج نشود.
بروجردی تصریح کرد: امروز باید خیلی هوشمندانه رفتار کرد و ما به هیچ وجه نباید برجام را به عنوان جاده یک طرفه قبول کنیم. ما قبول کردیم بمب هستهای نسازیم، محدودیتی برای خودمان قائل شویم که در قبال این محدودیتها، تحریمهایی که علیه ما اعمال شده رفع شود. اگر قرار بر این باشد که طرف مقابل بخواهد تحریمها را به صورت شکسته رفع کند طبیعی است که ما راه خود را با این استحکامی که وجود دارد، ادامه دهیم.
وی افزود: طرف مقابل حداقل باید این را بداند که جمهوری اسلامی با وجود تعهدی که از خود نشان داده توان ساخت بمب هستهای را دارد اما معتقد به انجام این کار نیست. اصلا استراتژی جمهوری اسلامی، ساخت بمب اتم نیست اما قرار نیست این کار موجب سوءاستفاده آمریکا و غرب شود تا کشورها را به جایی برسانند که از درون آنها کره شمالی بیرون بیاید و بمب هستهای را بسازد و آن را آزمایش کند.
بروجردی گفت: به نظر من توپ کاملا در زمین آمریکاست و آنها بهانههای بنی اسرائیلی میگیرند و باید بپذیرند از نقطهای که خارج شدند باید از همان نقطه به برجام بازگردند و تعهدات خود را پذیرفته و تحریمها را لغو کنند. ما هم بارها اعلام کردیم در مقابل تعهداتی که آنها انجام دادند ما هم به تعهدات خودمان عمل خواهیم کرد.
بروجردی در پاسخ به این سوال که در داخل ایران چه رفتاری باید صورت بگیرد تا برجام به عنوان دستاورد سیاسی و جناحی قلمداد نشود، گفت: برجام به این دلیل بر عهده شورای عالی امنیت ملی گذاشته شد که نه مربوط به دولت، نه مربوط به وزارت خارجه و نه مربوط به جناح خاصی است. شورای عالی امنیت ملی یعنی کل حاکمیت، سران سه قوه و عناصر تصمیمگیر در آن حضور دارند و یک امر کاملا ملی تلقی میشود. معمولا هم در مسائل ملی یک هم راستایی بین طیفهای سیاسی مختلف وجود دارد.
وی افزود: به طور مثال زمانی که ما در مجلس ششم بودیم، مسئله هستهای ما شرایط خوبی نداشت و خاطرات خوبی از آن زمان نداریم. به همین دلیل ما طرحی در مجلس ششم تصویب کردیم که در ارتباط با محکوم کردن ایرانیان در دادگاههای آمریکا، دادگاههای جمهوری اسلامی هم این صلاحیت را دارند که در برابر هر شکایت هر شهروند ایرانی از آمریکاییها پروندهای باز کرده و آنها را محکوم کنند. این طرح توازنی را برقرار کرد که اگر آمریکاییها ایرانیها را محکوم میکردند ایران هم این قدرت عمل را داشت که به همان میزان آن محکومیت را ایجاد کند. به همین دلیل اگر زمانی قرار بود حسابرسی انجام شود ما نیز مستندات قانونی و دادگاهی خود را داشتیم. بنابراین به نظر میرسد همه طیفهای سیاسی باید به هم کمک کنند تا این امر ملی به بهترین شکل ممکن به نتیجه برسد.
علاءالدین بروجردی در پاسخ به این سوال که در فضای رسانهای چقدر ضرورت دارد تا در برابر کسانی که با برجام مخالف هستند موافقان هم نظرات خود را بیان کنند تا تضارب آرا شکل بگیرد، گفت: این اظهارنظرها طبیعت یک جامعه آزاد است و ما به هیچ وجه نمیتوانیم کسی را در جامعه آزاد مجبور کنیم. چون کره شمالی نیستیم. در جامعه آزاد افراد نظرات خود را میگویند و براساس آن مخالفتهایی صورت میگیرد و این موضوع همیشه وجود داشته و به نظر من این مورد از محسنات و برکات جمهوری اسلامی است.
وی تصریح کرد: اما در نهایت امر، جایگاه حاکمیتی در کشور ما که شورای عالی امنیت ملی است، تصمیم گرفته و آن تصمیم را عملیاتی میکند. این موضوع هیچ منافاتی با نظرات مغایر، مخالف، روزنامهها و جناحهای سیاسی ندارد و هرکسی نظر خود را میدهد و در نهایت جایگاهی که باید تصمیم بگیرد، شورای عالی امنیت ملی است.
همچنین بخوانید- خبر مهم آمریکا درباره پاسخ برجامی ایران / نمی توانیم توافق را به سرانجام برسانیم
- به توافق برجام دل نبندید؛ توافقی هم شود، فقط برای تأمین نیاز غرب است
- غفوری فرد: به راحتی میتوانیم با اروپا به توافق برسیم / بعید می دانم از اصولگرایان فردی به اصل...
- واکنش روسیه به اظهارات بورل / ایران نقطه ضعف و ابهام در توافق را نمیپذیرد