سه‌شنبه 6 آذر 1403

بروکراسی اداری باید از سر راه مردم برداشته شود

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
بروکراسی اداری باید از سر راه مردم برداشته شود

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت با بیان اینکه باید در مسیری حرکت کنیم که بروکراسی دست و پاگیر اداری حذف شود، گفت: فرآیندها و بروکراسی اداری باید از سر راه مردم برداشته شود و سیستم و سازمان به مسیری حرکت کند که چابک و کارآمد شده و روند اداری در کوتاه‌ترین زمان ممکن عملیاتی شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ دکتر بهروز رحیمی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت کار تیمی و اخلاق سازمانی، بیان کرد: شاکله کاری و عملکردی در حوزه‌های مدیریتی باید براساس خرد جمعی و همبستگی و کار تیمی انجام شود و اخلاق سازمانی جزو مهمترین برنامه‌های اجرایی مدیران قرار گیرد. وی در ادامه بیان کرد: اخلاق سازمانی بر ارتقای ارزش‌های اجتماعی، سازمانی و عملکرد در چهارچوب اداری تأکید دارد و با افرادی که در سازمان کار می‌کنند، گره خورده است. رحیمی با اشاره به اهمیت فرهنگ سازمانی و عمل کردن به آن، بیان کرد: فرهنگ سازمانی یعنی الگوی مشترک فکر کردن، احساس کردن و عکس‌العمل نشان دادن در یک سازمان؛ که باید در وزارت بهداشت بر اساس دستورالعمل‌های تدوین شده به صورت متمرکز به اجرا درآید. وی درخصوص اهمیت تعلق سازمانی اظهار کرد: مدیران ما وظیفه دارند کارکنان خود را تکریم و تشویق کنند و در این راستا باید احساس تعلق سازمانی را با برقراری ارتباط دوستانه و صمیمانه، فراهم سازی فضای رشد کارکنان، توجه به شفاف سازی سازمانی و عدم ایجاد تبعیض بین کارکنان ایجاد کنند. معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت با بیان اینکه باید در مسیری حرکت کنیم که بروکراسی دست و پاگیر اداری حذف شود، گفت: فرآیندها و بروکراسی اداری باید از سر راه مردم برداشته شود و سیستم و سازمان به مسیری حرکت کند که چابک و کارآمد شده و روند اداری در کوتاه‌ترین زمان ممکن عملیاتی شود. رحیمی با اشاره به نقش منابع انسانی در نظام سلامت، گفت: منابع انسانی سازمان از اهمیت بالایی برخوردار است و اصلی‌ترین سرمایه سازمان، منابع انسانی است که در همه ابعاد مختلف باید به آن توجه ویژه‌ای شود. وی ضمن تاکید بر توجه به رفاهیات پرسنلی بیان کرد: از مهم‌ترین موضوعاتی که در راستای ارتقای انگیزه کارکنان باید به آن توجه ویژه‌ای شود، رفاهیات پرسنلی است که در همین راستا از مدیران می‌خواهم حوزه های مختلف رفاهی را برای پرسنل فراهم کنند.

در وزارت بهداشت کمبود نیروی بهداشتی و درمانی کاملا مشهود است

رحیمی با بیان اینکه در وزارت بهداشت کمبود نیروی بهداشتی و درمانی کاملا مشهود است، اظهار کرد: طبق بررسی‌های اداره کل منابع انسانی وزارت بهداشت، در چهار سال گذشته با توجه به حجم بازنشستگان و همچنین عدم جایگزینی آنان با نیروهای جدید، کمبود نیرو در وزارت بهداشت به بیش از 100 هزار نیرو رسیده است که انتظار می‌رود سازمان اداری و استخدامی در این راستا مجوزهای لازم را برای وزارت بهداشت، اخذ کند. وی در ادامه تبیین کرد: سیاست های کلی وزارت بهداشت در دولت سیزدهم درخصوص جذب منابع انسانی، تبدیل وضعیت کارکنان و برقراری سهمیه استخدام با امتیاز مناسب برای نیروهایی که در دوران کرونا از یک روز تا بیش از آن خدمت کرده‌اند، خواهد بود. بنابر اعلام وزارت بهداشت، رحیمی که به استان همدان سفر کرده، با بیان اینکه شهرستان ملایر با توجه به حجم جمعیت شهری و امکانات متنوع، پتانسیل بالایی در حوزه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دارد، گفت: موضوع توسعه آموزش دانشکده علوم پزشکی ملایر، تکمیل پروژه بخش آنژیوگرافی بیمارستان امام حسین (ع)، تجهیز و اتمام پروژه بیمارستان خیرساز جوراب، تکمیل و راه اندازی بخش ناباروری بیمارستان مهر، توسعه اورژانس پیش بیمارستانی شهرستان و همچنین تأمین نیرو در حوزه‌های مختلف به خصوص پرستار و کمک پرستار در دستور کار این معاونت قرار دارد.