برکاتی که محرم برای جامعه اسلامی دارد / چرا دشمنان از گسترش عزای حسینی واهمه دارند؟
دشمنان مسلمانان به وضوح به این واقعیت پی بردهاند که «محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است» بر همین اساس برای مقابله با محرم و عزاداری امام حسین دست به هر کاری میزنند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از یزدرسا، ایام محرم و صفر و به ویژه دهه اول محرم که اوج زمان برگزاری مراسم هیئت و عزاداری برای اباعبدالله الحسین علیهالسلام است، فضایی متفاوت بر جامعه حاکم میشود و در واقع امروز محرم و عاشورا یکی از پدیدههای خاص در جامعه اسلامی است.
چراغی که هر سال روشنتر میشود
یکی از نکات قابل توجه پیرامون عزاداری برای اباعبداللهالحسین علیهالسلام گسترش مداوم این پدیده در جامعه اسلامی است، بهطوریکه شور و استقبالی که در این سالها از ایام محرم و عاشورا میشود را اگر مثلا با 30 سال قبل مقایسه کنیم میبینیم که تا چه حد این پدیده در کشور گسترش پیدا کرده است.
هر سال که میگذرد عاشقان و دوستداران اهل بیت علیهمالسلام انگیزههای بیشتری برای خدمت به پیشگاه مقدس امام حسین پیدا میکنند و هر کسی به هر طریقی تلاش میکند ارادت خودش به شهدای دشت نینوا را ابراز کند.
همین امر موجب شد تا هر ساله شاهد گسترش و پوشورتر شدن مراسمهای عزاداری امام حسین علیهالسلام در سراسر کشور باشیم.
گردهمایی میلیونی اربعین
یکی از مصادیق عشق روز افزون مردم به امام حسین و گسترش عزاداری برای آن حضرت به گردهمایی میلیونی مسلمانان در ایام اربعین و حضور در مراسم پیادهروی به سمت بارگاه ملکوتی سیدالشهدا مربوط میشود.
این پدیده هرچند خیلی سالها قبل نیز وجود داشته، اما هیچگاه به اندازه امروز فراگیر و پرشور نبوده است.
حضور مسلمانان از کشورهای مختلف در گردهمایی عظیم اربعین به قدری مهم است که از هفتهها قبل از شروع ماه محرم مورد توجه دوستداران حضرت حسین علیهالسلام قرار میگیرد و تا مدتها فضای جامعه را حسینی میکند.
محرم عامل افزایش همبستگی مردم ایران
بدون تردید برگزاری مراسم عزاداری برای امام حسین علیهالسلام در جامعه برکات فراوانی به دنبال دارد. یکی از این برکات ایجاد همبستگی و همدلی بین مردم است و بدون شک محرم و عاشورا یکی از مظاهر همبستگی مردم ایران محسوب میشود.
در همین رابطه آیت الله سید محمدکاظم مدرسی امام جمعه بخش مرکزی یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا گفت: یکی از آثار مهم مجالس عزاداری امام حسین این است که مردم و مسلمانان مهربانان و همدلانه در کنار هم قرار می گیرند.
وی افزود: در روایت دارد اگر نبودند انسانهایی که در راه رضای من پروردگار با یکدیگر مهربانانه حرکت میکنند قطعا عذاب من پرودگار نازل میشد. لذا همین مجالس هسته بسیار مهم عطوفت و مهربانی و وحدت و صمیمت محسوب میشود.
مدرسی تأکید کرد: اهل بیت عصمت و طهارت و به ویژه حضرت سیدالشهدا حبلالله هستند که عامل وحدت و یکپارچی جامعه هستند و دور شدن از آنها عامل تفرقه است.
آثار عزاداری حسینی در زندگی فردی و اجتماعی
عزاداری برای امام حسین علیهالسلام در زندگی فردی و اجتماعی ما نقش بسزایی دارد. در کشور خودمان کم نیستند کسانی که به واسطه حضور در چنین مجالسی دچار تحولاتی قابل توجه در زندگی شدهاند و چه بسا مسیر زندگیشان تغییر کرده است. در عرصه اجتماعی نیز این مقوله نقش بسزایی دارد.
در این رابطه حجتالاسلام محمدرضا ابویی استاد حوزه و دانشگاه در گفتگو با خبرنگار یزدرسا گفت: عزاداریها برای امام حسین علیهالسلام موجب وحدت خرد و کلان میشود وحدت خرد به این معنا که در خانوادهها نوعی همدلی همانند آنچه که در ماه رمضان رخ میدهد در ایام محرم نیز اتفاق میافتد.
وی افزود: از نظر آثار دینی و اعتقادی قطعا عزاداریها در حل پاره ای از مسائلی که مربوط به اعتقادات و عمق بخشیدن به ایمان و رفع شبهات میشود تأثیرگذار است و عمقبخشی به ایمان و اعتقادات مخصوصا نسل جوان از طریق برگزاری مراسم هیئت انجام میشود.
ابوئی تأکید کرد: هم در بعد اعتقادی و ایمانی و هم در بعد سیاسی - اجتماعی و حتی در بعد اقتصادی جامعه متأثر از عزاداریهای حضرت سیدالشهدا است.
پیوند بین عاشورا و نظام اسلامی
انقلاب اسلامی ایران نشأت گرفته از حماسه عاشورا است و در روزهای که اوج مبارزات مردم ایران بود، ایام محرم و عزاداریهای حسینی نقش بسزایی در افزایش شور و شعور انقلابی مردم داشت.
امام خمینی نیز جلسات عزاداری برای امام حسین را بستر مناسبی برای روشنگری علیه حکومت مستبد طاغوت میدانست و به روحانیون در استفاده از این بستر برای روشنگری تأکید میکرد. این در حالی است که بعد از پیروزی انقلاب نیز پایایی و پویایی جمهوری اسلامی ارتباط مستقیمی با محرم و عاشورا داشته و دارد.
در همین ارتباط علیرضا کریمی تحلیلگر مسائل سیاسی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا گفت: حضرت امام به تأسی از فرهنگ حسینی و فضای عاشورایی حاکم بر جامعه به قیام ضداستبدادی خود قوت بخشید و در نهایت نیز در همان فضا انقلاب اسلامی به پیروزی رسید.
تحلیلگر سیاسی ادامه داد: به عنوان مثال سخنرانی تاریخی امام خمینی در سال 42 علیه رژیم پهلوی در روز عاشورا ایراد شد و ایشان در محرم آن سال از روحانیون درخواست کرده بودند که از مجالس عزاداری برای مقابله با استبداد پهلوی استفاده کنند.
کریمی اضافه کرد: در ادامه نیز انقلاب و جمهوری اسلامی با تأسی از آموزههای عاشورایی انواع چالشها را پشت سر گذاشت و راه خود را جلو برد بهطوریکه ایستادگی معجزهگونه رزمندگان ایرانی در هشت سال جنگ تحمیلی نیز الگو گرفته از عاشورا و کربلا بود.
وی عنوان کرد: در جریان فتنههای مختلفی که کشور با آنها درگیر شده نیز آموزههای حسینی و عاشورایی همواره به کمک نظام اسلامی آمده است که خنثی شدن فتنه سال 88 یکی از این موارد است.
ترس دشمن از محرم و عزاداری حسینی
دشمنان مسلمانان به وضوح به این واقعیت پی بردهاند که «محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است» بر همین اساس برای مقابله با محرم و عزاداری امام حسین دست به هر کاری میزنند.
اگر زمانی مقابله با امام حسین علیهالسلام با روش های سخت و خشن صورت میگرفت، امروز دشمنان روشهای دیگری را برای این کار انتخاب کردهاند و با شیوههای خاص تلاش میکنند به زعم خودشان مجالس عزای حسینی را از رونق بیندازند.
در این رابطه حسن رضایی کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا گفت: دشمنان ما به وضوح به کارکرد ویژه محرم و عاشورا و عزاداری برای امام حسین پی بردهاند و میدانند گسترش این مراسمها چه برکاتی برای کشور دارد.
وی اظهار داشت: بر همین اساس آنها برای مقابله با مراسم عزاداری امام حسین و کمرنگ کردن آن دست به هر کاری میزنند.
تحلیلگر مسائل سیاسی تأکید کرد: امروز دشمن برای نیل به این هدف از روشهای مختلفی استفاده میکند و بسیار نرم و پیچیده دنبال هجمه به مجالس عزاداری است.
رضایی تصریح کرد: گاهی اوقات دشمن روشهایی را به کار میگیرد که شاید مخاطب در ظاهر اصلا متوجه این که هدف چه چیزی است نباشد، اما هدف اصلی حمله به عزای امام حسین علیهالسلام است.
انتهای پیام /