شنبه 10 آذر 1403

برگزیدگان جایزه کتاب سال دفاع مقدس معرفی شدند

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
برگزیدگان جایزه کتاب سال دفاع مقدس معرفی شدند

نوزدهمین جایزه کتاب سال دفاع مقدس با معرفی کتاب‌های برتر به کار خود پایان داد.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مراسم اختتامیه نوزدهمین جشنواره کتاب سال دفاع مقدس، با حضور جمعی از نویسندگان، شاعران و مهمانان فرهنگی در محل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

بهترین کتاب‌های نوزدهمین دوره جشنواره دفاع مقدس به شرح زیر معرفی شدند:

بخش ترجمه

کتاب «خاطرات ارتشبد نزار عبدالکریم فیصل خزرجی» رئیس ستاد مشترک ارتش عراق در دوران صدام، نوشته فیصل عبدالنزار عبدالکریم؛ مترجم: محمدنبی ابراهیم انتشارات آتشبار.

توطئه داخلی

هیأت داوران در بخش توطئه داخلی، کتاب «فرزند کردستان خاطرات حجت‌الاسلام نورالدین حیدری»، نوشته محمدعلی صدر شیرازی، انتشارات سوره مهر را حائز تقدیر در دو بخش (نویسنده اصلی) و (خانواده راوی) دانستند.

بخش خاطرات

هیأت داوران در بخش خاطرات، کتاب‌های «قرارگاه سری نصرت؛ خاطرات عباس هواشمی» به قلم عباس هواشمی، انتشارات سوره مهر و «فرکانس 1160؛ اینجا آبادان، صدای مقاومت و ایستادگی هنا عبادان، صوت الصمود و التصدیر» نوشته فضل‌الله صابری، انتشارات سوره مهر را شایسته تقدیر معرفی کردند.

بخش داستان و رمان

هیأت داوران در بخش داستان رمان، کتاب‌های «انارستان» به قلم حسین شیردل، انتشارات شهید کاظمی و «کتیبه ژنرال»(جلد1: قصرالدشت)، «کتیبه ژنرال» (جلد2: قمخانه)، نوشته اکبر صحرایی، انتشارات شهید کاظمی را شایسته تقدیر معرفی کردند.

زندگینامه داستانی

در این بخش کتاب «فهمیه: زندگینامه داستانی فهیمه محبی»، به قلم نفیسه ثبات، انتشارات روایت فتح به عنوان تنها اثر برگزیده انتخاب شد.

شعر و نثر ادبی

در این بخش کتاب‌های «بر بال قنقوس: شعر انقلاب و دفاع مقدس»، نوشته رضا اسماعیلی، انتشارات موزه دفاع مقدس و «سنگ و فلاخن: مجموعه شعر» نوشته، محمدحسین انصاری‌نژاد، انتشارات خط مقدم برگزیده شدند.

کودک و نوجوان

کتاب‌های «جزیره آفتابگردان»، به قلم مرضیه جوکار و «پل جغاتو»، به قلم مجید محمودی، هر دو از انتشارات به‌نشر به عنوان آثار برگزیده معرفی شدند.

مدافعان حرم

کتاب «برایم حافظ بگیر: مجموعه خاطرات سردار مدافع حرم سردار حاج شعبان نصیری» نوشته زینب سوداچی از انتشارات شهید کاظمی به عنوان تنها اثر برگزیده معرفی شد.

مدیریت هنری

هیأت داوران در این بخش چهار کتاب «ایام» به قلم رسول خسروبیگی از انتشارات راه یار، «مجموعه کتاب روایت عشق» به قلم مجتبی صالحی از انتشارات سوره سبز، «افسانه آشتی» به قلم علی میری از انتشارات جمکران و «زیر نور مهتاب» به قلم حمید اقدسی از انتشارات سوره مهر را به عنوان برگزیده انتخاب و معرفی کردند.

مستند

در این بخش کتاب‌های «یادداشت‌های یک غواص: یادداشت‌های هنرمند شهید محمدعلی معصومیان در جنگ ایران و عراق» نوشته مصیب معصومیان از انتشارات شهید کاظمی و «هم‌نفس: سرگذشت‌نامه فرمانده لشکر محمد رسول‌الله سردار شهید سعید مهتدی جعفری 13371384» نوشته سیدحسن شکری از انتشارات 27 بعثت، شایسته تقدیر شدند.

مقاومت بین‌الملل اسلامی

هیأت داوران در این سه عنوان کتاب را شایسته تقدیر معرفی کردند که عبارتند از: «ناگفته‌های جنگ 33 روزه» به قلم ضیاءالدین تبراییان از انتشارات زمزم هدایت، «ناگفته‌های جنگ 33 روزه» به قلم علی حسن خلیل از انتشارات زمزم هدایت و «پژوهشی تطبیقی در فقه مقاومت» به قلم محمدمهدی آصفی از انتشارات زمزم هدایت.

هنرهای تجسمی

«عکاسان جنگ ایران و عراق 1367 1359» نوشته ساسان مؤیدی از انتشارات انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس.

در حوزه هنرهای نمایشی، هیأت داوران هیچ اثری را به عنوان شایسته تقدیر انتخاب نکردند.

در این بخش «فرهنگ توصیفی اعلام شهدای استان مرکزی» نوشته عبدالرضا ملکی از انتشارات ستارگان سرزمین آفتاب، یک نوبت برای تقدیر از ناشر و نوبت دوم برای تقدیر از نویسنده به عنوان اثر شایسته معرفی شد.

تاریخ شفاهی

در این بخش کتاب «تاریخ شفاهی علی اسحاقی (جنگ الکترونیک)» به قلم یدالله ایزدی از انتشارات مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، یک نوبت برای تقدیر از راوی و نوبت دوم برای تقدیر از مصاحبه‌کننده به عنوان اثر شایسته معرفی شد.

بخش پژوهش

کتاب «بی‌رمزگان» به قلم اسماعیل محمدپور انتشارات بنیاد حفظ آثار و نشر دفاع مقدس در بخش پژوهش ادبی

در بخش پژوهش نظامی سیاسی، کتاب «مراکز خوزستان در جنگ» به قلم بهادر قیم انتشارات مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس.

هیأت داوران این دوره از جشنواره در بخش پژوهش فرهنگی اجتماعی از آثار ارسال شده، هیچ اثری را شایسته تقدیر ندانستند.

هیچ کتابی در داوری "کتاب سال دفاع مقدس" جا نماند / کتاب فاخر همه‌جای دنیا مشتری دارد، هویت ایرانی را "معمولی" ننویسیم

براساس این گزارش، ناشر برتر، کتابخانه برتر، خادم نشر و منتقد برتر، کتابدار و کتابخوان برتر نیز در این رویداد معرفی شدند.

ناشر برتر دفاع مقدس در بخش خصوصی

هیأت داوران ضمن قدردانی از انتشارات دارخوین، به اتفاق آرا انتشارات شهید کاظمی را به خاطر اهتمام در تولید آثار متنوع، توجه به مدافعان حرم، مقاومت، برگزاری پویش‌های متعدد کتابخوانی، تلاش گسترده در ترویج و تبلیغ آثار دفاع مقدس و تولید کتاب‌های تأثیرگذار، به عنوان ناشر برتر خصوصی در سطح شهرستان انتخاب و معرفی کرد.

همچنین هیأت داوران ضمن قدردانی از انتشارات امینان و یازهرا (س)، به اتفاق آرا انتشارات ایران سبز را به‌عنوان ناشر برتر خصوصی در سطح تهران انتخاب و معرفی کردند.

ناشر برتر دفاع مقدس در بخش دولتی

هیأت داوران در این بخش ضمن تقدیر از انتشارات خط هشت، سرزمین نور و ستارگان سرزمین آفتاب، به اتفاق آرا، نشر انصار الرضا (ع) را به خاطر اهتمام در نشر گسترده آثار دفاع مقدس به‌عنوان ناشر برتر غیرخصوصی در سطح شهرستان انتخاب و معرفی کردند.

هیأت داوران ضمن تشکر از انتشارات صریر، راهبردی نهاجا و موزه دفاع مقدس، به اتفاق آرا انتشارات سوره مهر را به دلیل انتشار متنوع و قابل توجه آثار دفاع مقدس، تولید کتب تأثیرگذار و ورود به عرصه نشر کتاب الکترونیک و صوتی به‌عنوان ناشر برتر غیرخصوصی در سطح تهران انتخاب و معرفی کردند.

ناشر برتر نظامی

هیأت داوران به اتفاق آرا انتشارات آتشبار وابسته به بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران را به‌خاطر توجه و اهتمام در نشر گسترده تاریخ شفاهی در سطح ارتش جمهوری اسلامی ایران، ترجمه زندگی‌نامه شهدای ارتش به زبان انگلیسی، انتشار تاریخ روز شمار ارتش جمهوری اسلامی ایران در 8 سال دفاع مقدس، توجه به انتشار آثار متنوع در موضوعات داستان و رمان در گروه‌های سنی کودکان، نوجوانان و بزرگسالان به عنوان ناشر برتر نظامی انتخاب و معرفی کردند.

خادم نشر

هیأت داوران ضمن ارج‌گذاری به زحمات و تلاش‌های همه خادمان نشر کشور، به اتفاق آرا امیر شهریار امینیان را به پاس خدمات گسترده و چند ساله ایشان در عرصه نشر آثار دفاع مقدس، به‌عنوان خادم نشر انتخاب و معرفی کردند.

منتقد و پژوهشگر کتاب پس از انتشار

هیأت داوران بر اساس بررسی سوابق منتقدان کتب دفاع مقدس، به اتفاق آرا کوروش علیانی را به عنوان منتقد، پژوهشگر و مُبلغ کتاب دفاع مقدس در این دوره انتخاب و معرفی کردند.

فعالان فرهنگی حوزه کتاب دفاع مقدس

هیأت داوران ضمن ارج‌گذاری به زحمات و تلاش‌های همه فعالان فرهنگی حوزه کتاب دفاع مقدس، به اتفاق آرا براساس نظرات کارشناسان و بررسی داده‌های به‌دست آمده از منابع و مراجع مختلف، معصومه رامهرمزی را به‌عنوان فعال فرهنگی و اهتمام وافر بر تولیدات کیفی و اثرگذار و حسن علایی‌فعال را به‌عنوان فعال فرهنگی و اهتمام بر تولید، عرضه و معرفی کتاب و برگزاری مراسم متنوع در عرصه کتاب دفاع مقدس انتخاب و معرفی کردند.

بهترین داور دوره نوزدهم

دبیرخانه و هیأت برگزاری به پاس قدردانی از زحمات نویسنده توانا و داور گروه زندگی‌نامه داستانی دوره نوزدهم و به پاس احترام به فرهنگ و تعالی مفهومی داستان‌های دفاع مقدس از زنده‌یاد جهانگیر خسروشاهی به‌عنوان داور منتخب دوره نوزدهم تجلیل می‌کنند.

کتابخانه، کتابدار و کتابخوان برتر دفاع مقدس

هیأت داوران، ابتدا ضمن تشکر از کتابخانه تخصصی شهید سوداگر موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و کتابخانه تخصصی جنگ حوزه هنری به عنوان مراکز کتابخانه‌ای مرجع و مؤثر در فعالیت‌های فرهنگی و پژوهشی حوزه دفاع مقدس در کشور، اعلام می‌دارد پس از ارزیابی داده‌های اطلاعاتی دریافت شده از 13 کتابخانه تخصصی دفاع مقدس در سراسر کشور، منتخبین خود را به شرح زیر معرفی می‌کند:

کتابخانه برتر دفاع مقدس

کتابخانه تخصصی مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس خرمشهر به دلیل سابقه دیرینه، اهتمام به تشکیل بخش‌های متنوع و تخصصی و به‌کارگیری نیروهای متخصص در امر کتابداری به عنوان کتابخانه برتر دفاع مقدس انتخاب و معرفی کردند.

کتابدار برتر دفاع مقدس

گروه داوری پس از تفحص و جستجو برای یافتن کتابدار نمونه، زینب ابویسانی را به دلیل فعالیت‌های متنوع و متعدد در حوزه کتابدار، تعامل با مخاطبان، جذب و تشکل مناسب از جوانان برگزاری مسابقات کتابخوانی، ایجاد فضای مجازی و ترویج کتاب و کتابخوانی در نقطه روستای ابویسانی از توابع بخش هلالی در شهرستان جغتای خراسان رضوی، ایشان را شایسته تقدیر ویژه می‌داند.

کتابخوان برتر

گروه داوری برای تعیین بهترین کتابخوان دفاع مقدس از بین فرم‌ها و اطلاعات گرفته شده از کتابخانه‌های تخصصی دفاع مقدس از سراسر کشور برادر کامران طارمی از کتابخانه شهید سوداگر موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به دلیل مراجعه مستمر و ارتباط دائم و مناسب با کتابخانه و تعامل سازنده شایسته تقدیر می‌داند.