یک‌شنبه 30 دی 1403

برگزیدگان جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب معرفی شدند

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
برگزیدگان جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب معرفی شدند

9 روستای برگزیده و یک روستای استمرار در زمینه فعالیت مستمر کتابخوانی جشنواره «روستاها و عشایر دوستدار کتاب» معرفی شدند.

9 روستای برگزیده و یک روستای استمرار در زمینه فعالیت مستمر کتابخوانی جشنواره «روستاها و عشایر دوستدار کتاب» معرفی شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری اعلام نتایج داوری هشتمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب و اعلام شروع نهمین دوره این جشنواره صبح امروز یکشنبه دهم مهرماه با حضور یاسر احمدوند، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اسماعیل جانعلی پور مدیر اداره کل مجامع تشکل‌ها و فعالیت‌های فرهنگی در وزارت ارشاد برگزار شد.

در ادامه یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت ارشاد گفت: این جشنواره از اتفاقات مبارک فرهنگی در سال‌های گذشته بوده است و با هدف اصلی توجه به عدالت فرهنگی و تشویق و ترغیب روستاها به مطالعه و ایجاد امکانات و زیرساخت‌های لازم در روستاها برای امر کتاب‌خوانی تعریف شده است.

وی افزود: حدود یک چهارم جمعیت کشور ما در روستاها زندگی می‌کنند که این عدد، عدد قابل توجهی است اما معمولاً امکانات فرهنگی متناسب با جمعیت در این روستاها وجود ندارند، بنابراین باید از ظرفیت‌های مختلف شهرستان‌ها و مناطق مختلف همچنین دستگاه‌ها برای ایجاد زمینه بهتر مطالعه در روستاها بهره برد. به نظرم روستاها علاوه بر این‌که مولدان اقتصادی کشور هستند، باید در جایگاه مولدان فرهنگی نیز قرار بگیرند. بسیاری از چهره‌های فرهنگی کشورمان برخاسته از روستاهای ایران عزیز هستند. ویژگی‌های روستاها در تربیت استادان فرهیخته ایرانی، مؤثر بوده است. وظیفه جمهوری اسلامی ایران این است‌که امکانات بیشتری را در روستاها برای کتابخوانی ایجاد کند و این جشنواره برای دستیابی به این هدف مهم است این جشنواره در هشت سال گذشته استمرار داشته و تعداد قابل توجهی از روستاها در این رقابت فرهنگی حاضر بودند.

احمدوند با اشاره به نهادهای همکار کار در برگزاری این جشنواره، گفت: امسال تغییری اجرای این جشنواره خواهیم داشت و تلاش داریم با همکاری نهادهای دیگر امکانات مورد نیاز آن را برای دوستان خود فراهم کنیم.

معاون فرهنگی در خصوص تغییرات جشنواره افزود: در دوره‌های گذشته در یک مراسم در پایتخت، روستاها را معرفی می‌کردند، امسال قرار است در خود روستاها حاضر شویم و مسئولان فرهنگی و مشارکت‌کننده در این جشنواره را نیز به روستا دعوت کنیم و در آنجا این مراسم برگزار شود. این حضور حتماً کمک می‌کند تا از شرایط موجود آگاه شویم و بتواند نشانه توجه دولت مردمی به این روستاها باشد. در این مراسم حتماً از چهره‌های مرتبط با استان‌ها که به چهره‌های ملی تبدیل شده‌اند، استفاده خواهیم کرد. تلاش می‌کنیم با افزایش امکاناتی که در اختیار روستاها قرار می‌دهیم بتوانیم تحولی در این روستاها داشته باشیم.

احمدوند گفت: تلاش می‌کنیم به استمرار فعالیت‌ها و پایش آن‌ها توجه داشته باشیم. جشنواره روستاهای دوستدار کتاب، یک جشنواره ترویجی برای آشنایی مردم با کتابخوانی است. امر کتابخوانی نیز خود یک امر خودجوش و داوطلبانه است که به مشوق نیاز دارد. الزام و اجباری در این زمینه وجود ندارد. برخی از روستاها همچنان فعالیت‌هایشان ادامه دارد و برخی نیز توجه کافی به ظرفیت‌هایشان صورت نگرفته است. باید ظرفیت‌های جدیدی ایجاد شود که فراخور استقبال و مشارکت مردم باشد.

وی افزود: ظرفیت‌های قانونی مختلفی برای کمک به فعالیت‌های فرهنگی در روستاها وجود دارد. یکی از وظایف دبیرخانه احصاء این ظرفیت‌ها و استفاده از آن‌ها است. اگرچه ظرفیت‌های قانونی که با لفظ «مجاز است» در اختیار قرار می‌گیرد، ظرفیت‌های بالفعل شونده‌ای نیستند. معمولاً دستگاه‌ها، علاقه‌مند نیستند، بودجه‌های خود را در مسیرهای دیگری صرف کنند؛ با این وجود دستگاه‌ها می‌توانند از ظرفیت قانونی برای کمک به فعالیت‌های فرهنگی در روستاها استفاده کنند. امیدوارم نتایج فعالیت و پیگیری دبیرخانه قابلیت اطلاع‌رسانی پیدا کند.

در پایان این نشست 9 روستای برگزیده و یک روستای استمرار در زمینه فعالیت مستمر کتابخوانی معرفی شدند:

استان همدان، شهرستان تویسرکان، بخش مرکزی، روستای اشترمل

استان همدان، شهرستان کبودرآهنگ، روستای ویان

استان فارس، شهرستان مرودشت، بخش مرکزی، روستای ولیعصر

استان مازندران، شهرستان بابل، بخش مرکزی، روستای مرزون آباد درویش خیل

استان مازندران، شهرستان ساری، بخش رودبی جنوبی، روستای عرب محله

استان بوشهر، شهرستان تنگستان، بخش دلوار، روستای گورک سادات

استان کرمان، شهرستان بم، بخش دهبکری، روستای دهبکری

استان آذربایجان غربی، شهرستان بوکان، بخش سیمینه، روستای ناچیت

استان خوزستان، شهرستان رامهرمز، بخش مرکزی، روستای دوکوهک

روستای استمرار

استان همدان، شهرستان درگزین، بخش شاهنجرین، روستای شاهنجرین