بزرگداشت سیدرضا مؤید با حضور جامعه مداح / ادیب یزدی: مؤیَد بودن شرط تقرب به اهل بیت (ع) است
به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و هیأت خبرگزاری فارس، مراسم بزرگداشت سیدرضا مؤید شاعر آئینی کشورمان عصر امروز دوشنبه 25 مهرماه در حسینیه فاطمیون تهران از سوی سازمان تبلیغات اسلامی، خانه مداحان، سازمان بسیج مداحان، بنیاد دعبل خزاعی، شهرداری منطقه 12 تهران با حضور خانواده آن مرحوم، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، سردار قاآنی فرمانده سپاه قدس، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشادی اسلامی، حجتالاسلام مجید باباخانی رئیس سازمان هیأت و تشکلهای دینی و جمعی از ذاکرین و سخنرانان و پیرغلامان همچون مرتضی طاهری، غلامرضا سازگار، حجتالاسلام سیدحسین هاشمینژاد، علی انسانی، محمدرضا طاهری، مهدی رسولی، حسن حسینخانی، سید علی سادات رضوی، مهدی سماواتی، جواد حیدری، حسین طاهری و... برگزار شد.
مؤید مشهور بود اما کسی نمیدانست شاعر «سرمایه محبت زهراست دین من»
این مراسم با قرائت قرآن توسط احمد نیکبختیان از مداحان اهل بیت (ع) آغاز شد و سپس محمود کریمی به شعرخوانی پرداخت. کریمی در این مراسم با اشاره به تلاشهای مرحوم سید رضا موید اظهارداشت: ایشان این همه عزت و شهرت داشت اما کسی نمیدانست شعر معروف «سرمایه محبت زهراست دین من» برای اوست. این عزت او ناشی از چه بود؟ خودش در شعر گفته بود سرمایه محبت زهراست دین من / من دین خویش را به دو دنیا نمیدهم.
وی افزود: این همه نوکر و روضهخوان در این مراسم نشسته است که مرحوم موید به گردن همه ما به اندازه یک مصرع حق دارد. او جلوی ارباب میگوید اینها با یک مصرع شعر من گریه کردند.
محمود کریمی در ادامه به روضه خوانی پرداخت.
شاعر آل علی مرتضی است
محمود تاری شاعر و مداح اهل بیت (ع) دومین نفری بود که در این مراسم پشت میکروفن رفت که شعر خود را که در وصف مرحوم موید سروده بود، خواند. بخشی از متن این شعر به شرح زیر است:
بسم رب العشق در صدر سخن تا زبان شویم به عطر چمن
من کهام تا که بگویم ذات تو از موید گویم و حالات او
آن موید از رذیلتها جداست بی ریا و بی ادعا، مرد خداست
شاعری دلسوخته و فرهیخته عشق را در کار جانش ریخته
شاعری مهر ولایت داشته از شقایقها روایت داشته
مردی از نسل شقایقهای سرخ راوی خورشید با آوای سرخ
سیدی والامقام است و رضا شاعر آل علی مرتضی است
شاعری از نسل احمد بوده است هم مویِد هم مویَد بوده است
مثل گوهر دُر پاکش خواندهاند در ولایت سینه چاکش خواندهاند
بود آن دل زنده و روشن مرام همقدم با نهضت سرخ امام
جبههها را دیده بود و عشق را لالهها را میسرود و عشق را
از دلیران گفت و از پیکارشان از شهیدان گفت و از ایثارشان
بود آن آشفته در شور و شین شاعر و ذاکر به درگاه حسین
شعرهایش شعله بر جان میزند طعنه بر دریا و طوفان میزند
مثل شمعی در میان شعله زیست می نوشت و می سرود و میگریست
جز خدام حرم ماه بود ذرهای روشن در آن درگاه بود
سینه اش لبریز آیه بود با امام هشتم همسایه بود
تا بر سرم قدم ننهی، جان نمیدهم
مهدی سماواتی مداح اهل بیت (ع) در بخش دیگری از این مراسم به مداحی پرداخت و این شعر از سرودههای مرحوم موید را خواند:
مهر تو را به عالم امکان نمیدهم این گنج پُر بهاست، من ارزان نمیدهم
گر انتخاب جنت و کویت به من دهند کوی تو را به جنت و رضوان نمیدهم
نام تو را به نزد اجانب نمیبرم چون اسم اعظم است، به دیوان نمیدهم
جان میدهم به شوق وصال تو یا حسین تا بر سرم قدم ننهی، جان نمیدهم
ای خاک کربلای تو مُهر نماز من آن مُهر را به ملک سلیمان نمیدهم
مارا غلامی تو بُوَد تاج افتخار این تاج را به افسر شاهان نمیدهم
دل جایگاه عشق تو باشد نه غیر تو این خانه خداست، به شیطان نمیدهم
گر جرعهای زآب فراتت شود نصیب آن جرعه را به چشمه حَیوان نمیدهم
تا سر نهادهام چو «مؤید» به درگهت تن زیر بار منت دونان نمیدهم
این مداح اهل بیت (ع) در ادامه گفت: کنار در حرم امام رضا (ع) این مرحوم این دو بیت شعر را برایم خواند:
ای ماه بر آفتاب کشتند تو را با بغض ابوتراب کشتند تو را سوزد دل خواهرت که لب تشنه ما بین دو نهر آب کشتند تو را
40 سال با موید ارتباط داشتم
مرتضی طاهری مداح اهل بیت (ع) و رئیس هیأت مدیره خانه مداحان نیز در این مراسم گفت: با سید رضا موید بیش از 40 سال ارتباط داشتم. او در گذشته اشعار را در دفترچه مینوشت و هر وقت خدمتشان میرسیدیم، اشعار را کپی میگرفتیم. اشعار زیادی از او را خواندم. در یادوارههای شعر کنار اشعار خودم از اشعار او همواره میخواندم.
نیازمند تبیینها و روشنگریهایی از جنس کار حضرت زهرا (س) هستیم
حجتالاسلام محمد ادیب یزدی به عنوان سخنران این مراسم ضمن اشاره به شهدای امنیت و دفاع از کشور که این روزها مظلومانه در خون خود میغلتند اظهارداشت: در قرآن کریم داریم: «قُل لَا أَسأَلُکُم عَلَیهِ أَجرًا اِلَا المَوَدَهَ فِی القُربَی؛ بگو: من از شما اجر رسالت جز این نخواهم که مودت و محبت مرا در حق خویشاوندان منظور دارید» یعنی اگر بشر تمام گنجها و دفینههای زمین را برای پیامبر (ص) فراهم آورد، جبران زحماتش نمیشود و ایشان در این آیه میفرماید از شما هیج اجری نمیخواهم جز مودت به نزدیکانم.
وی گفت: مودت کلمه عجیبی است که یکی از معانیش این است که از خاندان من هرچه دیدید بپذیرید. ما کجا میتوانیم رفتار و اخلاق امیرالمومنین (ع) و حضرت زهرا (س) را بفهمیم. یعنی اگر اتفاقی از حضرت زهرا (س) سر زد نباید دنبال تحلیل بود بلکه باید تسلیم بود.
ادیب یزدی با اشاره به اینکه وجود امیرالمومنین (ع) و حضرت زهرا (س) مملو از اسرار است، گفت: در روایات داریم حضرت زهرا (س) نام تمام شیعیانش را تا قیامت به امیرالمومنین (ع) فرمودند و ایشان در صحیفه حضرت زهرا (س) نوشتند و این کار سه سال زمان بُرد. این صحیفه جز اماناتی است که در اختیار امام زمان (عج) است.
این سخنران مذهبی گفت: مودت یعنی آنچه رفتار و کردار از این خانواده دیدی، خود را تسلیم بدانی. گاهی برخی از ارباب خطابه و حتی افراد کت و شلواری که منبر میروند، از روضه ایراد میگیرند که نباید ایراد گرفت و تند رفت. اشتباه این است که پای منبر نمینشیند و تنها به خواندن کتاب بسنده میکنند. فرد باید پای منبر بنشیند تا بتواند مطالب را یاد بگیرد. فردی دکتر است اما اهل منبر نیستند. از منبری و مداح ایراد میگیرد که وارد نیست.
وی با بیان اینکه مودت ذی القربی به معنای تسلیم بودن در برابر اهل بیت (ع) است که به معنای تسلیم بودن در برابر همه معارف است، گفت: شعرای آیینی ما تمام این مفاهیم از اهل بیت (ع) را در شعر خود میآوردند لذا آقای موید که هم مویِد و هم مویَد بود، در اشعارش تمام معارف اهل بیت (ع) را آورده است.
ادیب یزدی در پایان خاطرنشان کرد: هرکس میخواهد در خانه اهل بیت (ع) مقرب باشد، باید مویَد باشد. چرا به ایشان موید گفتند؟ دلیلش همین مودت با اهل بیت (ع) است. حضرت زهرا (س) 40 شب بعد از تاریکی هوا، دست حسنین را میگرفت و به در خانه اصحاب میرفت تا روشنگری کند، جامعه ما نیازمند روشنگریهایی از جنس تلاشهای حضرت زهرا (س) است. ایشان تبیینگر کل تاریخ است. به بیان و مواضع ایشان در دفاع از ولایت نیازمندیم، حتی هیأتیها نیازمندند زیرا آنها هم این روزها ریزش داشتند.
درست ار نگری شاعران ز یک پدرند
علی انسانی شاعر و مداح اهل بیت (ع) در بخش دیگری از این مراسم به شعرخوانی و روضهخوانی پرداخت. او در ابتدای برنامهاش گفت: مرحوم موید، باور خود را سر قلم میآورد، الآن هم اگر بود در بستر بیماری هم دفاع میکرد و شعر میسرود. او مویِد بود با چه سختیها و مرارتهایی کار کرد.
اد در ادامه این شعر را خواند و روضهخوانی کرد:
سخنوران همه از هر دیار و بوم و برند به نسبت سخن از دودمان یک دگرند
مربی همه چون عشق معنی آموزست درست ار نگری شاعران ز یک پدرند
خبر ز عالم افلاک میدهند تو را همین دو روح که از حال خویش بیخبرند
تأکید مقام معظم رهبری بر خواندن اشعار همهفهم در هیأت
محمدرضا طاهری مداح اهل بیت (ع) نیز در این مراسم اظهارداشت: مرحوم موید گلوله نور بود. مقام معظم رهبری بارها اشاره میکردند که باید اشعار مرحوم موید، استاد سازگار، شفق، آقای انسانی را باید خواند که همه فهم است. سالها مردم با شعر او فیض بردند. هر زمان کنار ضریح میایستاد غرق حرم بود.
او در این مراسم این شعر را از مرحوم موید خواند:
گر لحظهای وصال حبیبم شود نصیب آن لحظه را به عمر گوارا نمیدهم
عمریست گوشه نشین محبتم این گوشه را به وسعت صحرا نمیدهم
سرمایه محبت زهراست دین من من دین خویش را به دو دنیا نمیدهم
گر مهر و ماه را به دو دستم دهد قضا یک ذره از محبت زهرا نمیدهم
در سینهام جمال علی نقش بسته است این سینه را به سینه سیدا نمیدهم
مهدی رسولی نیز در بخش دیگری از این مراسم به مرثیهخوانی پرداخت.
پایان پیام /