جمعه 5 بهمن 1403

بسیج تجلی‌گر کار مجاهدانه و خدمت صادقانه در عین گمنامی است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
بسیج تجلی‌گر کار مجاهدانه و خدمت صادقانه در عین گمنامی است

تهران - ایرنا - دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور با صدور بیانیه‌ای به مناسبت سالروز تشکیل بسیج مستضعفین، اعلام کرد: بسیج مظهر ساده زیستی و پاک‌دستی و قناعت، الگوی اخلاص و شفافیت و پرهیز از ریا و خودنمایی و تجلی‌گر کار مجاهدانه و مؤثر و خدمت صادقانه به مردم در عین گمنامی است.

به گزارش روز پنجشنبه گروه فرهنگی ایرنا از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در متن این بیانیه آمده است: 41 سال پیش در چنین روزی (5 آذرماه) نهال بالنده بسیج توسط امام راحل عظیم الشأن (قدس الله نفسه الزکیه) غرس شد، این شجره طیبه در طول بیش از 4 دهه تبدیل به درختی بلند بالا و ستبر و تنومند با شاخه های متعدد و برگ و بار انبوه و پر ثمر شد.

این بیانیه می افزاید: بسیج مکتب عشق و ایثار و خداجویی و حق طلبی است بسیج نماد پرکاری و سخت کوشی و جهاد فی سبیل الله است؛ بسیج مظهر ساده زیستی و پاک دستی و قناعت است. بسیج الگوی اخلاص و شفافیت و پرهیز از ریا و خودنمایی است، بسیج تجلی‌گرکار مجاهدانه و مؤثر و خدمت صادقانه به مردم در عین گمنامی و بی نام و نشان بودن است.

در ادامه این بیانیه آمده است: بسیج اساسا یک فرهنگ پویا و بالنده است که هر آن کس که به این فرهنگ الهی و انسانی آراسته باشد از یک سو جلب رضایت حق تعالی را به عنوان اصلی ترین و اساسی ترین هدف در حرکت و مشی خود مد نظر قرار داده و از سوی دیگر پیوسته بر مدار مردم داری حرکت کرد و دغدغه حل مشکلات آنان را داشته و در مقاطع گوناگون از جمله در بزنگاه ها و نیز حوادث طبیعی همچون سیل و زلزله و... در کنار مردم قرار می گیرد.

این بیانیه یادآور شده است: بسیج در دوران دفاع مقدس خوش درخشید و بنا به فرموده رهبر فرزانه انقلاب «اگر حضور بسیج مستضعفین در 8 سال دفاع مقدس نبود، امروز سرنوشت کشور چیز دیگری بود». در واقع باید گفت عزیزان پاسدار و ارتشی و سازمان بسیج مستضعفین و جهادگران عزیز این سنگرسازان بی سنگر و مجموعه نیروهای انتظامی وقت (اعم از کمیته و شهربانی و ژاندارمری دوران پس از پیروزی انقلاب) و نیروهای عظیم مردمی با برخورداری از روحیه بسیجی توانسته اند در جهت دفاع از تمامیت ارضی کشور و حفظ کیان نظام مقدس جان فشانی کنند و در مقابل دشمنان غدار با رشادت هر چه تمامتر ایستادگی کنند.

دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور در این بیانیه تاکید کرد: پس از جنگ تحمیلی نیز بسیج همواره حافظ امنیت در نقاط مختلف کشور بوده است. بسیجی نیرویی ولایت مدار، فراجناحی، کوشا، مخلص، مبتکر، مردمی، اخلاق مدار و پیوسته در صحنه است به فضل خداوند متعال بسیج نه تنها به عنوان یک نیروی جان برکف نظامی به رشدی چشمگیر در این عرصه رسیده بلکه در زمینه های مختلف و در میان اقشار گوناگون مردم گسترش یافته است که از جمله می توان به بسیج دانش آموزی، دانشجویی، طلاب، پزشکی، مهندسی، اساتید، خواهران، ادارات، اصناف، کارگران، هنرمندان، ورزشکاران، رسانه و... اشاره کرد که هر یک در زمینه های مرتبط منشأ خدمات فراوانی بوده اند.

این بیانیه خاطرنشان کرد: همچنین به تشکیل بسیج سازندگی باید اشاره کرد که به حق ابتکار ارزشمندی بوده است. این مجموعه بحمدالله توانسته در قالب گروه های جهادی به یاری محرومین و مستضعفین جامعه در نقاط مختلف شتافته و در جهت محرومیت زدایی گام های مؤثری بردارد.

این بیانیه یادآور شد: در طی چند ماهی که از شیوع بیماری منحوس کرونا می گذرد، بسیج همچون دوران دفاع مقدس در صحنه حضور یافته و به یاری هم میهنان عزیز شتافته و در زمینه های بهداشتی، معیشتی و... گام های مؤثری برداشته است. هرچند هسته مرکزی و هدایت کننده بسیج سازمان و نهاد رسمی آن است که شبانه روز در تلاش و مجاهدت است، اما در واقع باید گفت بسیج در ترازی گسترده تر و به عنوان فرهنگی فراگیر در جغرافیای ایران بزرگ تعریف می شود که امروزه به عنوان یکی از مؤلفه های قدرتمند فرهنگ عمومی ایرانیان در جامعه نهادینه شده است.

این بیانیه می افزاید: آری این فرهنگ از یک سو باعث اقتدار، صلابت و استحکام نظام و استکبارستیزی آن و از سوی دیگر باعث ایجاد روحیه همدلی، مواسات، اخوت و ترویج کمک های مؤمنانه و خیرخواهی و مهر و عطوفت و شفقت در میان مردم می شود. همچنین بایستی به این نکته تأکید کرد که تأثیرات برون مرزی فرهنگ بسیجی در تقویت جریان مقاومت غیر قابل انکار است.

در ادامه بیانیه آمده است: بی شک هرقدر فرهنگ و روحیه بسیجی با همه ویژگی های آن در جامعه قدرت بیشتری یابد، جامعه از قوام و مانایی و پویایی و همبستگی و انسجام بیشتری برخوردار خواهد شد. فرصت را مغتنم شمرده به روح بلند شهدای بسیج از ابتدا تاکنون درود فرستاده و این مناسبت را به همه بسیجیان عزیز در گستره کشور صمیمانه تبریک و تهنیت می گوییم و توفیق روزافزون عزیزان بسیجی را در جهت تحقق هرچه بیشتر آرمان های امام راحل عظیم الشأن و مقام معظم رهبری از درگاه خداوند متعال مسألت داریم.»

هفته بسیج در یک نگاه

هفته بسیج، بزرگ داشت جان فشانی هایی است که برای سربلندی این سرزمین صورت گرفته است. گمان غلطی است اگر بسیج را حاصل جنگ تحمیلی یا انقلاب اسلامی بدانیم. بسیج، فهم درست اتحاد، اراده و اخلاص مسلمانان است که با ظهور اسلام تولد یافته و در ملت های مسلمان رشد کرده است. هوشمندی حضرت امام خمینی رحمه الله و عدالت خواهی میلیون ها انسان باایمان، تنها، تبلور دوباره بسیج در عصر حاضر بود.

سازمان بسیج

سازمان بسیج یکی از نیروهای پنجگانه سپاه پاسداران به شمار می‌رود که گردآوری، مدیریت و سازماندهی نیروهای داوطلب مردمی را، در راستای اهداف سازمانی، بر عهده دارد. این نیرو که با نام‌های سازمان بسیج مستضعفین یا نیروی مقاومت بسیج هم شناخته می‌شود در 5 آذر 1358 به فرمان امام خمینی تشکیل شد و پس از تصویب مجلس شورای اسلامی در دی 1359 قانونا رسمیت پیدا کرد و به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تعلق گرفت.

به اعضای این سازمان بسیجی می‌گویند و طبق ماده 13 قانون مقررات استخدامی سپاه، بسیجی به فردی اطلاق می‌شود که داوطلبانه برای تحقق ارتش 20 میلیونی تحت پوشش سپاه در می‌آید. به موجب همین ماده قانونی بسیجیان به سه دسته «بسیج عادی»، «بسیج فعال» و «بسیج ویژه» یا «پاسداران افتخاری» تقسیم می‌شوند. در جنگ ایران و عراق از بسیجیان بیشتر برای ارسال به صورت داوطلبانه و سازماندهی شده به جبهه‌ها استفاده می‌شد.

تشکل‌های سازمان بسیج مستضعفین

- بسیج دانش آموزی

- بسیج دانشجویی

- بسیج جامعه پزشکی

- بسیج جامعه مهندسین

- بسیج اساتید

- بسیج خواهران

- بسیج ادارات

هفته بسیج

همه ساله و از 29 آبان تا پنج آذر در تقویم ایران به نام هفته بسیج نام گذاری شده است.

*س_برچسب‌ها_س*