بهرهمندی همه ایرانیان از آنتن رسانه ملی
معاونت امور استانهای رسانه ملی خود به تنهایی 33 سازمان صداوسیمای کوچک در دل خودش دارد و هر شبکه به منزله یک اهرم برای بالا بردن قدرت رسانه ملی است.
معاونت امور استانها خود به تنهایی 33 سازمان صداوسیمای کوچک در دل خودش دارد؛ صداوسیمای استانها هر کدام به منزله یک اهرم برای بالا بردن قدرت رسانه ملی در نیل به اهداف تحولی تلاش میکنند و این معاونت قلب فرماندهی عملیات تحولی در استانهاست.
با حسن عابدینی، چهره آشنای حوزه خبر و معاون تلاشگر استانها درباره 365 روزی که گذشته گفتگو کردهایم که در ادامه میخوانید.
حسن عابدینی با اشاره به راهبردهای معاونت امور استانها در سالی که گذشت گفت: معاونت امور استانها امسال سه طرح راهبردی را در دستور کار خود قرار داد. نخستین طرح تقویت زیرساخت فنی در مراکز استانها بود. این طرح همسو با عدالتگستری و با این رویکرد که همه استانها باید در سطح کیفی مناسبی قرار گیرند، آغاز شد.
وی اضافه کرد: پیش از این امکانات فنی متوجه شبکههای سراسری بود و تخصیص بودجه به مراکز به سختی رخ میداد؛ اما در این سال در چارچوب سفرهای استانی رئیس جمهور توانستیم بودجههایی را برای مراکز دریافت کنیم و قرار شد این بودجه فقط صرف تجهیزات استودیویی و زیرساخت فنی مانند SNG واحد سیار، ریزپردازنده و امکانات اصلی برای HD سازی شود.
وی افزود: در این زمینه ساخت و تجهیز سایت چهل چمن همدان فراهم شد و فرستنده دیجیتال متوسط قدرت (Ts4 -2DVBT) به همت همکاران واحد فرستنده رادیویی و تلویزیونی در ایستگاه جامجم نصب و راه اندازی شدهاست و سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید که با اجرای این طرح 80 در صد از مناطق شهری همدان تحت پوشش شبکههای ملی HD با کیفیت عالی قرار خواهد گرفت.
معاون امور استانها دومین راهبرد در این معاونت را ساماندهی نیروی انسانی دانست و گفت: با توجه به تعداد زیاد نیروی انسانی در مراکز که در وضعیت حقالزحمهای و تبصره چهار بودند تلاش کردیم در سال جاری ساماندهی شوند و با محاسبه سوابقشان ارتقای نیروی انسانی را شاهد باشیم.
عابدینی در خصوص توجه به محتوا در تولیدات مراکز استانها اظهار کرد: بخشی مهم از اهداف این معاونت ارتقای کیفی تولیدات و توجه به محتواست که باید از جهت کمی و کیفی به آن توجه کنیم. محتواهایی مانند آثار نمایشی، مستند، موسیقی فاخر و پویانمایی در دستور کار قرار گرفته است به طوری که تولید هزار قطعه موسیقی و 1500 تا 2000 ساعت پویانمایی را در کارنامه استانها مشاهده میکنیم.
وی ادامه داد: اعزام هیئتهای ویژه برای حل و فصل مشکلات همکاران و سرکشی مستمر به مراکز برای رفع نیازهای برنامهسازی و حل مشکلات مربوط به ساماندهی همکاران نیز بهطور مستمر انجام شده و در سال آینده نیز ادامه خواهد داشت.
معاون امور استانها در بخشی دیگر از سخنانش بر اهمیت نیروی انسانی تأکید کرد و افزود: نکتهای دیگر که برای ما اهمیت دارد این است که تلاش کردیم مدیران کل مراکز استانها نسبت به توانمندسازی و سپردن مسئولیتها در حوزههای اداری، اجرایی و برنامهسازی به گروههای حرفهای همت بیشتری داشته باشند و در صورت نیاز از نیروهای انسانی استانهای همجوار هم استفاده کنند.
وی افزود: صداوسیما در دوران تحول خود، دو اصل هویتمحوری و عدالتگستری را در دستور کار قرار داده است که توجه به آداب و رسوم و توانمندیهای هر منطقه، استان و شهر از جمله محورهای هویتمحوری و توسعه زیرساختها و افزایش ضریب نفوذ سیگنالی از محورهای عدالتگستری است.
معاون امور استانها همچنین از HD شدن چند شبکه استانی شامل سیستان و بلوچستان، کردستان، قزوین، اصفهان و خوزستان تا اردیبهشت سال 1403 خبر داد و افزود: این اتفاق حاصل سفر استانی رئیس سازمان به استانها و تخصیص بودجه کافی برای فراهم کردن تجهیزات فنی است.
عابدینی برگزاری جشنوارهها را گام دیگری در مسیر ارتقای کیفی تولیدات دانست و گفت: برگزاری جشنواره موسیقی بومی و قومیتی «موسیقی اقوام ایرانی» به همت استانداری کردستان فضای متفاوتی را در این استان برپا کرد. در این جشنواره مراکز استانی دارای واحد شعر و موسیقی پای کار آمدند و با تلاش هنرمندان همین مراکز بیش از 1000 قطعه موسیقی در استانها تولید شد.
وی با بیان اینکه امسال جشنواره پویانمایی با هدف ایجاد نشاط و شادی در استان سیستان و بلوچستان برگزار شد، گفت: علاوه بر این موضوع، کمک به رشد و توسعه استان و معرفی جاذبههای سیاحتی و گردشگری این استان نیز از دیگر اهداف ما برای برگزاری این دوره از جشنواره در سیستان و بلوچستان است.
معاون امور استانها شناسایی استعدادهای جوان درسرزمین سیستان را یکی دیگر از اهداف این جشنواره عنوان کرد و افزود: برگزاری جشنواره پویانمایی با هدف رقابت سازنده و شناسایی ظرفیتهای قابل سرمایه گذاری طراحی شد که زمینه را برای کشف استعدادهای مختلف و احیای هنر و صنعت تولیدات عروسکی فراهم کرد و نشان داد که در چارچوب سند تحول لازم است که عدالت رسانهای در همه استانها جاری شود.
عابدینی با اشاره به راه اندازی «استودیوی ایران ما» در سال جاری گفت: راه اندازی «استودیوی ایران ما» را در دوران تحولی رسانه ملی، نمایش ظرفیتهای تولیدی شبکههای استانی در شبکههای ملی میدانیم. استودیوی ایران ما حلقه وصل شبکههای استانی و ملی است؛ که موجب تولید آثار کیفی و تراز بالا میشود.
وی حضور 10 ساعته شبکههای استانی در شبکههای سراسری در هر روز را قدم اول در این جریان تحولی دانست و گفت: با وجود 33 شبکه استانی در ذیل معاونت امور استانها و از طرفی تعدد شبکههای سراسری، امیدوارم در سال آینده این میزان افزایش یابد چراکه اگر هر شبکه استانی در هر روز فقط دو ساعت از برنامههای شبکههای سراسری را تأمین کند این عدد به بیش از 60 ساعت در روز افزایش خواهد یافت.
معاون امور استانها تصریح کرد: هم اکنون علاوه بر شبکههای یک، دو، سه و چهار سیما شبکههای نسیم، ورزش و قرآن و معارف سیما نیز با ما همراه هستند و آثاری درخور توجه از مراکز را به آنتن خود اختصاص دادهاند.
عابدینی در خصوص تولیدات ویژه استانها در حوزه نمایش گفت: چندین سریال در استانهای مختلف در دست تولید داریم یکی از این مجموعهها «سنجرخان» بود که از شبکه یک سیما روی آنتن رفتهاست و رضایت مخاطبان را درپی داشت. درواقع تولید سریالهای تاریخی، خدمت بزرگی به چهرههای تاریخی و فرهنگی هر استان میکند که در اولین گام این سریال چهرهای دیگر از کردستان را به نمایش گذاشت.
وی به تولید سریال «مستوره اردلان» اشاره کرد و افزود: امید است، اثر فاخر «مستوره اردلان» بانوی نامدار دیار کردستان، اولین و تنها بانوی مورخ جهان، که نگارش فیلمنامه آن آغاز شده، کار موفقی است که همچون سریال سنجرخان به آن هدف بزرگ دست پیدا خواهد کرد.
معاون امور استانها به مراحل تولید سریال «مادر سوجان» در مرکز گیلان اشاره کرد و گفت: تولید سریال «مادر سوجان» بیش از یک سال است که در شهر سیاهکل آغاز شده و قرار است در سه فصل تولید شود که در فصل اول، وقایع تاریخی سالهای 1310 تا 1357 در گیلان در یک مجموعه 63 قسمتی روایت میشود و مهمترین موضوع آن نقش و اهمیت زن در خانواده و جامعه است.
عابدینی در خصوص سریال «دامون» از مرکز مازندران گفت: سریال 26 قسمتی دامون در این مرکز به کارگردانی مسعود فرخنده با موضوع حفظ منابع طبیعی بهویژه درخت سرخدار و مبارزه با قاچاقچیان چوب درارتفاعات جنگلی منطقه بابلکنار در حال تصویربرداری است که امیدواریم در سال آینده روی آنتن شبکه سراسری برود.
وی ادامه داد: سریال شیر علیمردانخان از مفاخر چهارمحال و بختیاری در دستور کار مرکز چهارمحال و بختیاری قرار دارد و اکنون در مراحل نهایی فیلمنامه است تا برای سال آینده وارد مرحله تولید شود.
معاون امور استانها با اشاره به آثار در دست تولید مراکز استانها متذکر شد: مجموعه تلویزیونی «خانواده خوشبخت» در صداوسیمای اصفهان با موضوع فرزند آوری در حال تولید است. این اثر در ادامه مجموعه تلویزیونی آقای گرفتار تولید شدهاست.
عابدینی در خصوص ایجاد بستر رقابتی و عادلانه در رسانه ملی برای انتخابات گفت: به همین منظور 200 شبکه انتخاباتی در سراسر کشور راهاندازی شد. ایجاد شبکههای انتخاباتی در مراکز استانها اقدامی نوآورانه از سوی رسانه ملی بود که داوطلبان توانستند بر اساس قوانین ستاد انتخابات کشور و ضوابط رسانه ملی از این بستر برای تبیین برنامههای خود استفاده کنند.
وی تصریح کرد: این مراکز که بیش از 190 کانال را شامل میشدند روزانه دو ساعت برنامه داشتند و در این دو ساعت نامزدهای انتخابات فرصت پیدا کردند تا هر نامزد 20 دقیقه با مردم شهرش درباره اهداف و نظراتش صحبت کند.
معاون امور استانها با اشاره به تلاش این معاونت در چارچوب زیست بوم منطقه و استفاده از نخبگان و قشر دانشگاهی و افراد فرهنگی و فعال سیاسی اظهار کرد: معاونت امور استانها به دلیل گستردگی حوزه کاری و حوزه جغرافیایی و البته حوزه موضوعی نیاز به کمک مستمر دارد تا کار را در جایجای سازمان انعکاس دهد.
عابدینی افزود: دوستان ما در استانهای مختلف از سیستان و بلوچستان تا خراسان رضوی، از خراسان شمالی تا خوزستان، از کرمان و بوشهر تا آذربایجان غربی و شرقی همه نیازمند دیده شدن هستند. آنها خالصانه برای سازمان کار میکنند و نیازمند دیدهشدن و قدردانی هستند.
عابدینی با اشاره به راهبردهای پیش رو در سال آینده گفت: امیدواریم در سال 1403 شمار شبکههایی که به HD میپیوندند افزایش یابد و نگاه ما رسیدن به 80 درصد پوشش شبکههای استانی است که امیدوارم با همراهی و تلاش معاونت توسعه و فناوری و همکاران فنی در مراکز استانها این امر محقق شود.
وی افزود: افزایش ضریب نفوذ شبکههای رادیویی و تلویزیونی نیز از دیگر راهبردهای این معاونت در سال اینده است که امیدواریم محقق شود.
معاون امور استانها با اشاره به چهار جایگاه در مدنظر مقام معظم رهبری برای صداوسیما عنوان کرد: اصلیترین تصویری که همیشه از رسانه ملی داشتیم، تصویر دانشگاه بود. اینکه صداوسیما دانشگاه است بارها شنیده شده، اما مقام معظم رهبری سه توصیف دیگر برای رسانه ملی مطرح کردند. در کلام مقام معظم رهبری صداوسیما آسایشگاه چشم و روح برای بهرهمندی از زیباییهاست. دومین تعبیر، قرارگاه پراکندن امید و نشاط در جامعه و سومین مورد آوردگاه مبارزه با امواج تحریف و فتنهگری است و اداره قرارگاهی، مفهوم تحول در رسانه ملی دیده میشود که مراکز استانها با تأسی به این چهار محور مسیر پیش رو و افق سال آینده خود را ترسیم کردهاست.
منبع: پایگاه اطلاعرسانی صداوسیما
باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون