بودجه تا آخر هفته نهایی میشود / تمام تلاش مجلس جلوگیری از افزایش سقف بودجه بود / دستور رهبر انقلاب برای اصلاح قانون سربازی
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس در بررسی بودجه اختصاصی و شرکتها تلاش کرد که سقف افزایش نیافته و حتی 2.6 این میزان کاهش یافت.
به گزارش مشرق، محمدباقرقالیباف شامگاه دوشنبه (22 اسفند) در گفتو گو زنده تلویزیونی با مردم درباره ابعاد مختلف لایحه بودجه 1402 گفت: در امسال به دلیل اینکه باید هم برنامه هفتم توسعه و هم لایحه بودجه 1402 در مجلس تصویب میشد، اما از آنجا که برنامه با تاخیر به مجلس رسید، همان برنامه ششم توسعه را تمدید کردیم تا دولت طبق برنامه ششم توسعه بودجه را به مجلس تقدیم کند.
رییس مجلس شورای اسلامی افزود: در بررسی لایحه بودجه، مجلس و کمیسیون تلفیق به صورت سه شیفت بررسی را در دستور کار قرار داد و به شورای نگهبان ارسال شد و امیدواریم تا پایان هفته جاری موارد اصلاحی شورای نگهبان در مجلس به تصویب برسد و ایرادات پس از اصلاح به شورای نگهبان ارسال شود.
وی درباره اعداد ارقامی که در لایحه بودجه مصوب شد، عنوان کرد: مجموعه بودجهای که مجلس بررسی می کند، دو بخش است. یکی بودجه اختصاصی دولت و دیگری بودجه عمومی است. در بودجه اختصاصی درآمد و هزینه به خزانه واریز میشود و بودجه عمومی نیز که حدود 2 هزار و 100 میلیارد تومان است. همچنین در بودجه عمومی و اختصاصی که حدود 5 هزار میلیارد تومان است.
وی در ادامه تصریح کرد: مجلس در کل بودجه دولت و شرکتها، سعی کرد که سقف بودجه افزایش نیافته بلکه به میزان 2.6 سقف بودجه کاهش یافت. همچنین در حوزه بودجه عمومی حدود 4 درصد که نزدیک به 100 هزار میلیارد تومان است، لایحه بودجه افزایش یافت که بسیار ناچیز است. دلیل آن هم است که به رغم پیشنهادهای نمایندگان، سقف لایحه بودجه را در درآمدها افزایش ندادیم تا بودجه دچار ناترازی و کسری نشود.
رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه توضیح داد: اگر بودجه دچار کسری عملیاتی شود سبب افزایش تورم و نقدینگی میشود. به عبارتی تمام توجه مجلس در بررسی لایحه بودجه این بود که هم به معیشت مردم توجه شود و هم اینکه سقف افزایش نیابد که به نظر می رسد مجلس در این باره موفق بود.
قالیباف با اشاره به افزایش 20درصدی حقوق کارکنان دولت گفت: در اواسط سال 1401حقوق کارکنان را 10درصد افزایش دادیم و حقوق سال آینده را 20درصد افزایش دادیم و افرادی که حقوق آنها کمتر از 10میلیون تومان است معاف از مالیات هستند و این کمک به حوزه معیشت آنها می شود.
رییس مجلس با بیان اینکه 7واحد درصد مالیات در حوزه تولید کاهش یافته است، تصریح کرد: کاهش مالیات واحدهای تولیدی بر روند اقتصاد تاثیر می گذارد و می تواند به رونق تولید در کشور کمک کند.
وی با بیان اینکه مجلس، دولت را مکلف کرد که در تبدیل ارز ترجیحی کالا برگ کالاهای اساسی را عملیاتی کند، اظهار داشت: این باعث کنترل قیمت کالاهای اساسی می شود کالا برگ قدرت خرید مردم را حفظ می کند و امسال پیش بینی کردیم و به دولت اجازه دادیم که برای پنج دهک پایین و به ویژه سه دهک پایین جامعه که احتیاج بیشتری دارند بتواند برای تامین نیاز های آنها از کالابرگ استفاده کند.
قالیباف افزود: خانواده های که نسبت به تورم قدرت خرید کمتری دارند باید بتوانند جبرانی برای آنها در نظر گرفت علاوه بر پرداخت نقدینگی که وجود دارد.
قالیباف درباره حقوق سربازان گفت: مجلس میتواند درباره افزایش حقوق سربازان تصمیمگیری کند. گزارشی که از نیروهای مسلح داشتیم این بود که خیلی از سربازان به دلیل مشکلات معیشتی به خدمت سربازی نمی آمدند اما با افزایش حقوقی که برای سربازان انجام شده سربازان برای حضور در خدمت سربازی تمایل پیدا کردند. وی ادامه داد: باید در حوزه سربازی بازنگری شود و این موضوع در دستور کار مجلس قرار دارد. امسال یک رقم قابل توجهی در تبصره 18 برای این مسئله قرار دادیم که کسانی که خدمت سربازی شان تمام میشود با توجه به حرفهای که دارند مشغول به کار شوند.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما با توجه به صحبتهایی که با نیروهای مسلح در محضر مقام معظم رهبری داشتیم به این جمعبندی رسیدیم که برای بهینه سازی خدمت وظیفه سربازی نیاز به بازنگری مجدد در این حوزه است. انشالله با دستوری که مقام معظم رهبری دادند با همکاری ستاد کل نیروهای مسلح انشالله بتوانیم در شیوه سربازی تجدید نظر داشته باشیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما با توجه به صحبتهایی که با نیروهای مسلح در محضر مقام معظم رهبری داشتیم به این جمعبندی رسیدیم که برای بهینه سازی خدمت وظیفه سربازی نیاز به بازنگری مجدد در این حوزه است. انشالله با دستوری که مقام معظم رهبری دادند با همکاری ستاد کل نیروهای مسلح انشالله بتوانیم شیوه سربازی را تجدید نظر داشته باشیم. قالیباف درباره معافیت های مالیاتی و درآمد های حاصل از مالیات خاطر نشان کرد: ما در حوزه مالیات بخشی معافیت مالیاتی داشتیم که واقعاً باید معافیت مالیاتی میداشتند. مثلاً برخی از موسسات مثل کمک آموزشی ها که درآمدهای هنگفتی هم داشتند از مالیات معاف بودند در صورتی که باید از اینها مالیات اخذ شود. ما بیشتر فرار مالیاتی زیادی داشتیم و عمدتاً مالیات ها از افراد جز گرفته می شد. وی ادامه داد: باتوجه به طرحی که در مجلس به تصویب رسیده و همچنین با پای کار آمدن وزارت اقتصاد به سراغ دانهدرشتها خواهیم رفت. کسانی که درآمدهای زیر 200 یا 300 میلیون تومان دارند نرخ مالیاتی شان صفر است اما کسانی که فرار مالیاتی داشتند آنها باید مالیات بدهند. با این کار بدون اینکه فشاری به اقشار کم درآمد بیاید درآمد مالیاتی افزایش پیدا خواهد کرد.
ادامه دارد....