بورس در جست وجوی پول

دنیای اقتصاد: بورس تهران پس از یک هفته نزولی، شنبه را متعادلتر آغاز کرد. با فاصله گرفتن از جنگ تحمیلی 12روزه و ارسال برخی سیگنالها در خصوص ازسرگیری مذاکرات هستهای کشور، به نظر میرسد بازار سهام نیز بتواند از هیجانات منفی عبور کند.
به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد؛ تالار شیشهای در جستوجوی پول حقیقی است و باید دید چه زمانی عطش خرید بورسبازان بالا خواهد گرفت. در جریان معاملات امروز هر سه شاخص بازار سهام عملکرد بهتری را نسبت به روزهای قبل نشان دادند و لیدرهای بورسی تا مرز صف خرید پیشروی کردند. همین امر موجب شکاف بازدهی میان شاخصهای بازار سهام شد و شاخص کل بورس بازدهی بیشتری را نسبت به دو نماگر دیگر بازار سهام ثبت کرد.
صندوق های اهرمی که بسیاری از فعالان بازار سرمایه از آن به عنوان عامل ایجاد فشار فروش در هفته گذشته یاد میکنند، در جریان معاملات امروز پس از دو هفته صف فروش در نهایت به تعادل رسیدند و در صف خرید جای گرفتند. صندوقهای سهامی در 8 روز معاملاتی اخیر وضعیت مناسبی را تجربه نکردند و عمده این صندوقها تا آستانه پایین تابلوی معاملات حرکت کردند.
در روز جاری فشار خریداران موجب شد تا پس از تحمل 8 روز سخت، این صندوق ها به تعادل برسند و عمدتا در محدوده های مثبت تابلو جای گیرند. این وضعیت در خصوص اهرمیها نیز صدق می کند. اهرمیها در دو هفته گذشته وضعیت خوبی از لحاظ معاملات تجربه نکردند. با این حال در روز جاری موج خرید حقیقیها موجب شد تا سرانجام این صندوقها به تعادل برسند.
رصد جریان نقدینگی بازار سهام نشان میدهد در روز جاری عمدتا پول به سمت صنایع بزرگ بازار رهسپار شده است. بانکی ها با جذب 58میلیارد تومان پول حقیقی در رتبه نخست بیشترین میزان ورود پول روزانه قرار گرفتند. گروههای پالایشی و فلزات اساسی نیز در رتبه های دوم و سوم بیشترین میزان ورود پول قرار دارند و هریک به طور متوسط بیش از 25میلیارد تومان پول حقیقی جذب کردند. در میان صنایع ریالی بازار سهام، نام سیمانیها در صدر جدول ورود پول حقیقی به چشم میخورد. سیمانیها در معاملات امروز بیش از 18میلیارد تومان پول حقیقی را به خود جذب کردند و در رتبه چهارم بیشترین میزان ورود پول در روز جاری قرار دارند.
شاخص سازان در سیکل توجه بازار
نماگرهای بازار سهام نیمه اول معاملات روز شنبه را با سبزپوشی به انتها رساندند. شاخص کل بورس تهران در این مدت با افزایش 1.39درصد معادل 36هزار واحد همراه شد و به سطح 2میلیون و 674هزار واحد رسید. دیگر نماگرهای بورسی شاخص هموزن و فرابورس در معاملات امروز بازدهی کمتری نسبت به نماگر اصلی تالار شیشه ای تجربه کردند. این موج صعود عمدتا نمادهای بزرگ بازار را در بر گرفت و به همین خاطر شاخصهای مذکور بیش از 1درصد عملکرد ضعیفتری نسبت به شاخص کل تجربه کردند. شاخص هموزن در این مدت با رشد 0.32درصد همراه شد و در انتهای نیمه نخست معاملات به سطح 829هزار واحد رسید. 55درصد بازار سهام که شامل 388نماد معاملاتی است در محدوده مثبت جای گرفتند. ارزش معاملات خرد طی 1.5ساعت ابتدایی معاملات به میزان 3هزار و 443میلیارد تومان رسید که از این میزان 157میلیارد تومان پول به گردونه معاملات بازار سهام توسط حقیقی ها تزریق شد.
گزارش کامل معاملات روز شنبه پس از پایان ساعت داد و ستدها منتشر میشود.//