دوشنبه 5 آذر 1403

بیانیه ستاد حقوق بشر ایران در تبیین "سراب حقوق بشر غربی" در دوره شیوع کرونا

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
بیانیه ستاد حقوق بشر ایران در تبیین "سراب حقوق بشر غربی" در دوره شیوع کرونا

تهران - ایرنا - ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در تبیین "سراب حقوق بشر غربی" و "حقیقت کرامت انسانی اسلامی" در دوره شیوع ویروس کرونا بیانیه‌ای صادر کرد.

در این بیانیه که امروز (یکشنبه) انتشار یافته، با بیان اینکه برتری منافع اقتصادی بر حق حیات انسانها در حقوق بشر غربی است، تصریح کرده است: مروری بر رفتار تاریخی غربیها در قبال حقوق ملتها، حقیقت نگرش ضدانسانی آنها به انسانیت و بشریت را هویدا م یکند.

دولتهای غربی که سابقهی کشتار میلیونها انسان بی گناه را در پروندهی حقوق بشری خود دارند، همواره تلاش می کنند با ابزار رسانه و اغوای ملتها خود را مدافع حقوق بشر و کشورهای مستقل را ناقض حقوق انسانها معرفی کنند. این رفتار غربی ها صرفا یک تاکتیک مقطعی و یا خطای موردی نیست، بلکه "اصالت منافع صاحبان قدرت و ثروت" است که هیچ جایی برای انسان و حقوق بشر در فرهنگ لیبرالیسم حاکم بر این کشورها باقی نمی گذارد.

همین نگرش است که غربیها با نهایت گستاخی از اشغالگری صهیونیستها، از تجاوزگری سعودیها و از وحشیگری تروریستها با همه ظرفیت حمایت و پشتیبانی کرده و می کنند و از همین رو نیز هنگامی که از ناکامی سیاستهای خود در منطقه غرب آسیا سخن می گویند، فقط برای هدر رفت 7 هزار میلیارد دلار پول صاحبان صنایع و کارتل ها و تراست های اقتصادی امریکا شیون و زاری میکنند، ولی در همان حال به سلب حق قتل میلیونها انسان بی گناه ناشی از سیاستها و اقدامهای تجاوزگرانه و زیاده خواهانه اشان هیچ اشاره ای نمی کنند، چراکه در مقابل منفعت مادی صاحبان قدرت و ثروت، نه تنها "حقوق انسانها" هیچ اهمیتی ندارد، بلکه حتی "خود انسان" نیز هیچ ارزشی ندارد.

کرونا نقاب حقوق بشری امریکا را برداشت

شیوع ویروس کرونا بار دیگر پرده ها را کنار زد و نقاب تقلبی حمایت از حقوق بشر را از چهرهی ضدانسانی دولتهای غربی بهویژه امریکاییها برگرفت و به همه ساده اندیشان نیز ثابت کرد که در مقابل منافع سرمایه داران حاکم بر نظام های لیبرالیستی هیچ چیز، حتی حق حیات شهروندان خودشان هم ارزشی ندارد.

در همین چارچوب نیز رئیس جمهور بزرگترین کشور سرمایه داری جهان، علنا بر اولویت و برتری منافع اقتصادی لابی قدرت و ثروت بر جان شهروندان امریکایی تأکید نمود و رسما اعلام کرد: «این کشور برای تعطیلی ساخته نشده و نمی شود درمان پرهزینه تر از خود مشکل (ویروس کرونا) باشد». همین نگاه ضدانسانی موجب شد که امریکا که جزء آخرین کشورهایی بود که ویروس کرونا به آن سرایت کرد و میتوانست با بهره گیری از تجربهی دیگر کشورها بسیار بهتر از جان شهروندان خود صیانت کند، امروز جایگاه نخست جهانی در میزان تلفات انسانی را احراز کرده است.

حذف حق حیات انسان در غرب با حذف خدا از زندگی اجتماعی

اکنون که هر روز اخبار سرقت محموله های پزشکی و درمانی دولتهای غربی از یکدیگر به گوش می رسد، بیش از هر چیز دیگری آموزهی پیر روشن ضمیر جماران سلام الله علیه به ذهن تداعی میشود که قدرتهای غربی را به گرگ هایی تشبیه فرمود که شبها هنگام خواب از ترس این که گرگی دیگری را ندرد، رویشان را به هم می کنند.

همهی این فجایع انسانی، ریشه در حذف خدا و دین خدا از زندگی شخصی و اجتماعی انسانها در فرهنگ لیبرالیسم دارد. امروز بیش از هر زمان دیگری دروغ غربیها مبنی بر این که با حذف خدا قصد دارند تا انسان را بر کرسی خدایی بنشانند، روشن شده و همگان فهمیده اند که با جایگزینی انسان به جای خدا، نه تنها "حیات معنوی" انسانها از بین می رود، بلکه از "حیات مادی" آنها نیز چیزی باقی نمی ماند. لیبرالیسم با حذف خدا از صحنه حیات اجتماعی، عملا خود انسانها را از عرصه زندگی حذف کرده است.

ابتکارهای قوهی قضاییه برای صیانت از حقوق عامه در دوران کرونا

جمهوری اسلامی ایران از ابتدای کشف و شناسایی کرونا اقدام های گسترده ای در زمینه کنترل و مدیریت شیوع این ویروس، برای حفاظت از همهی شهروندان از جمله چند میلیون اتباع خارجی مقیم ایران انجام داد.

قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران بر اساس مسئولیت خود در پرتو تعالیم دینی برای بسط عدالت و به منظور صیانت از کرامت انسانی از آغاز شیوع ویروس کرونا در سه محور "برخورد با محتکران اقلام بهداشتی و دارویی مرتبط با این ویروس"، پیشگیری از ابتلای مراجعه‌کنندگان به محاکم به این ویروس" و "پیشگیری از شیوع کرونا در زندان‌ها" تدابیری را برای حفاظت از سلامت زندانیان و نیز آرامش بخشی به خانواده های آنها اتخاذ نمود که از جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. صدور بخشنامه رئیس قوه قضاییه برای حفاظت زندانهای کشور در مقابل شیوع ویروس کرونا

2. تعلیق تمام فعالیت‌های اجتماع‌محور در زندان‌های کشور

3. ضدعفونی کردن روزانه و مستمر بخش‌ها و وسایل مورد استفاده زندانیان

4. قراردادن وسایل بهداشتی بیشتر در دسترس زندانیان

5. ارائهی آموزش‌های لازم به زندانیان و زندان بانان برای افزایش خودمراقبتی

6. تشکیل کمیته‌های سلامت برای کنترل و مراقبت از وضعیت سلامت زندانیان و شناسایی افراد در معرض خطر

7. توقف اعزام‌های غیرضروری زندانیان به مراجع قضایی

8. کنترل ویژه ی مواد غذایی در بدو ورود به زندانها

9. خودداری از اعزام محکومان به زندان‌ها تا پایان فروردین ماه

10. تشکیل شیفت‌های شبانه‌روزی برای پذیرش وثیقه و اعطای مرخصی و جداسازی زندانیان دارای بیماری‌های زمینه‌ای

11. اعطای مرخصی یک ماهه به زندانیان

تبلور کرامت انسانی اسلامی در بینظیرترین ابتکار قوه قضاییه در جهان

در این میان ابتکار اعطای مرخصی به حدود یکصد هزار زندانی از جمله بی نظیرترین اقدام های قوه قضاییه در سطح جهان است تا جایی میشل باچلت، کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل متحد به آن اذعان نموده و از اقدام قوه قضاییهی جمهوری اسلامی ایران استقبال کرده است.

وی در بیانیهی اخیر خود جمهوری اسلامی ایران را به عنوان کشوری نمونه در زمینهی کاهش جمعیت زندانها برای مقابله با شیوع کرونا و تضمین حق سلامتی زندانیان معرفی کرد.

این در حالی است که به دلیل حاکمیت پول و سرمایه بر مناسبات حکومتی رژیم امریکا، بخش زیادی از زندانهای این کشور در اختیار بخش خصوصی بوده و این شرکتها نیز از زندانیان به عنوان نیروی کار اجباری استفاده کرده و به دلیل درآمدزایی زندانیان برای صاحبان سرمایه، زمینهای برای آزادی موقت زندانیان امریکایی وجود نداشته و حتی زندانیان پرریسک و در معرض خطر ابتلا به کرونا نیز مشمول مرخصی از زندان نشدهاند.

مسئولیت دولت امریکا در تضمین سلامت ایرانیان دربند در زندانهای این کشور

ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران ضمن تأکید بر مسئولیت های دولت امریکا برای تضمین سلامت شهروندان ایرانی دربند در زندانهای این کشور، از حق این دسته از ایرانیان برای خروج از امریکا در دورهی پرخطر شیوع ویروس کرونا حمایت نموده و از سازمانهای مسئول بین المللی به ویژه سازمان ملل متحد و بالاخص کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد می خواهد تا به مسئولیت های خود در صیانت از حقوق ایرانیان دربند در زندانهای امریکا عمل نموده و اجازه ندهند رویکرد ضدحقوق بشری رژیم امریکا بیش از این حق حیات و حق سلامت ایرانیان در زندانهای امریکا را تهدید نماید.

آمادگی ایران برای انتقال تجربه در صیانت از کرامت انسانی

در پایان، ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، بار دیگر آمادگی خود را برای به اشتراک گذاشتن تجارب جمهوری اسلامی ایران در صیانت از کرامت انسانی و تأمین حقوق بشر با سازمانهای بین المللی به ویژه سازمان ملل متحد و نیز کشورهای مختلف اعلام نموده و همه طرف های مسئول در جامعه جهانی را به به کارگیری تجارب مثبت و منحصربه فرد جمهوری اسلامی ایران در این زمینه دعوت می کند.

*س_برچسب‌ها_س*