پنج‌شنبه 8 آذر 1403

بیست و دومین دور از مسابقات سراسری قرآن کریم دردهلی برگزار شد

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
بیست و دومین دور از مسابقات سراسری قرآن کریم دردهلی برگزار شد

همزمان با سالروز ولادت حضرت محمد (ص)، حضرت امام جعفر صادق (ع) و هفته وحدت، بیست و دومین دور از مسابقات سراسری قرآن کریم با حضور قاریان وداوران ایرانی توسط رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلی برگزار شد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در بیست و دومین دوره از مسابقات سراسری حفظ و قرائت قرآن کریم که از تاریخ 30 مهر ماه 1400 تا 2 آبان ماه 1400 در محل رایزنی فرهنگی ج. ا. ایران در دهلی نو برگزار شده بود؛ قریب به چهل تن از قاریان وحافظان از 11 ایالت هند شرکت کرده بودند. علاوه بر سه تن از داوران هند، آقایان سعیدیان، معتز آقایی و اصلی‌نژاد از قراء واساتید برجسته قرآنی کشورمان داوری این دور از مسابقات را بر عهده داشتند.

این مراسم با قرائت آیاتی چند از کلام‌الله مجید توسط قاری سعیدیان و قاری معتز از داوران اعزامی از ایران برای این مراسم آغاز شد.

در ادامه برنامه محمدعلی ربانی، رایزن فرهنگی طی سخنانی اظهار کرد: قرآن کریم مستحکم ترین عنصر پیوند دهنده و مورد وفاق همه فرق ومذاهب اسلامی بوده و فرصت‌ها و ظرفیت‌های تاثیرگذاری را در ایجاد همکاری و همدلی میان مسلمانان شکل داده است.

وی در بخشی دیگر از سخنانش با اشاره به سیر رو به رشد توجه به آموزش و تربیت قاری و حافظ در ایران پس از انقلاب و برپایی مسابقات بین‌المللی در کشورمان، توضیحاتی درباره روند برگزاری بیست و دو مین دور از مسابقات قرآن کریم و نحوه انتخاب قاریان و حافظان مطالبی را بیان کرد.

در ادامه برنامه انجم جعفری نعتی در شان پیغمبر اسلام (ص) قرائت کرد. مولانا محمد مسلم قاسمی رییس جمعیت علمای هند دیگر سخنران مراسم افتتاحیه بود که با تاکید بر این نکته که خداوند متعال قرآن را نازل کرده و او هم از کتاب خویش محافظت می‌کند و هیچ گونه تحریفی در قرآن واقع نشده است، گفت: ما باید قرآن را همان طور که نازل شده بخوانیم یعنی با ترتیل و شمرده شمرده بخوانیم. وی در ادامه از خاطرات خود از سفر به ایران و گشت و گزار در قم، مشهد و شهرهای دیگر سخن گفت و افزود: کتابخانه‌های ایران به سبک جدید طراحی شده‌اند و نگهداری از کتاب‌ها و به شیوه‌های نوین است.

مولانا شمشاد از روحانیون ارشد شیعی هند ؛ قرآن و سیرت نبوی ص را منشاء همه خوبی ها دانست و تاکید کرد: ما با تمسک به این دو عنصر می توانیم رستگار شویم.

وی با اشاره به ماجرای وسیم رضوی که مدعی الحاق 26 آیه با آیات قرآن کریم است، گفت: قرآن از هر گونه کمی و زیادتی یعنی هرگونه تحریف مبرا است و خداوند متعال خود مسئولیت حفاظت از قرآن را به عهده گرفته است. پس چنین ادعاهایی، دروغی بیش نیست و هر کس که ادعای تحریف در قرآن کریم را داشته باشد، از نظر جمیع فرق اسلامی از دایره اسلام خارج است.

در بخش دیگری از برنامه، استاد سعیدیان قاری برجسته اعزامی از کشورمان درباره هنر تلاوت قرآن کریم سخن گفت و تاکید کرد که خوب خواندن در ظاهر یعنی علم به قواعد تجوید و رعایت آن است و خوب خواندن باطنی یعنی ما در آیات قرآنی تدبر کنیم و معانی را درک کنیم و آنگاه آیات قرآنی را قرائت کنیم. در ادامه این برنامه قاری محمد علاؤ الدین قاسمی، استاد دار العلوم دیوبند توضیحاتی درباره ملاک های داوری بیان کرد.

در بخش پایانی برنامه، علاوه بر مولود خوانی توسط یکی از طلاب هند استاد معتز آقایی دبگر داوراعزامی کشورمان نیز به تلاوت آیاتی از قرآن کریم پرداخت. این مراسم همزمان بصورت آنلاین از شبکه یوتیوب رایزنی و دو شبکه اینترنتی پخش شد.

انتهای پیام