تأکید بر توسعه همکاریهای اقتصادی و ارتقای روابط بانکی بدون استفاده از دلار
رئیس مجلس در دیدار وزیر امور خارجه مالزی گفت: کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و مالزی میتواند با تنظیم موافقتنامههایی باعث تحقق اهداف و تأمین منافع دو کشور شود.
به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، زمبری عبدالقادر وزیر خارجه مالزی صبح امروز (سهشنبه، 31 مرداد ماه) با حضور در بهارستان با دکتر محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتوگو کرد.
قالیباف در ابتدای این دیدار، ضمن خوشآمدگویی به وزیر خارجه مالزی برای حضور در ایران، از برگزاری انتخابات پارلمانی اخیر مالزی ابراز خرسندی کرد و گفت: امیدواریم پارلمان جدید مالزی بتواند بیش از پیش در مسیر تقویت روابط پارلمانی میان دو کشور گام بردارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه، توسعه و همکاری در حوزههای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با کشورهای مسلمان را از سیاستهای قطعی جمهوری اسلامی دانست و افزود: همانطور که ارتباط با کشورهای همسایه از اولویتهای برقراری روابط در حوزه سیاست خارجی ما است، توجه به مالزی که در جنوب شرق آسیا قرار دارد نیز در این حوزه تعریف میشود.
وی در ادامه با بیان اینکه همواره به دنبال برقراری ارتباط مؤثر با کشورهای «آ. سه. آن» بودهایم، عنوان کرد: از این رو امیدواریم با تقویت روابط خود با مالزی بتوانیم ارتباط در این حوزه را نیز تقویت کرده و توسعه دهیم.
قالیباف همچنین تعمیق روابط را مبتنی بر اراده دولتها و پارلمانهای ایران و مالزی دانست و افزود: پارلمانها میتوانند در برقراری روابط و توسعه آن میان دولتها و ملتها، جنبه تسهیلگری داشته باشند.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان با اشاره به ملاقاتی که با رئیس مجلس مالزی در سفرش به الجزایر داشت، گفت: لازم است همینجا دعوت رسمی از وی برای حضور در ایران داشته باشیم تا بتوانیم روابط میان دو کشور را در سطوح مختلف توسعه دهیم.
وی همچنین با اشاره به اهمیت توسعه حمل و نقل میان ایران و مالزی به ویژه در حوزه هوایی، اظهار کرد: با توجه به دوری مسافت میان دو کشور لازم است مشکلات موجود برای حمل و نقل هوایی را به سرعت حل کرده تا در حوزه رفت و آمدهای تجاری و گردشگری تسهیلگری کرده باشیم.
قالیباف با اشاره به تحریمهای ظالمانه و غیرقانونی آمریکا بر برنامهریزی برای توسعه روابط بانکی بدون استفاده از ارز دلار تاکید کرد.
رئیس قوه مقننه همچنین فعالیت جدی کمیسیون مشترک اقتصادی میان ایران و مالزی را ضروری دانست و ادامه داد: کمیسیون مشترک اقتصادی میتواند با برنامهریزی و تنظیم موافقتنامههای لازم در این حوزه باعث توسعه، تحقق و عملیاتی شدن اهداف توسعه و تأمین منافع دو کشور شود.
وزیر خارجه مالزی: رویکرد مالزی، توسعه مناسبات با کشورهای مسلمان از جمله جمهوری اسلامی ایران است / پارلمانها بسترساز تقویت همکاری میان دولتها و ملتها هستند
زمبری عبدالقادر نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از سفر رسمی خود به جمهوری اسلامی ایران، تشکر از میزبانی کشورمان و ابلاغ سلام گرم رئیس مجلس مالزی، گفت: مناسبات دوجانبه مالزی و ایران از سال 1968 آغاز شده و از آن زمان تا کنون در بخشهای مختلفی همکاری داشتهایم که یکی از آنها در بُعد سیاسی است که این همکاری از طریق رؤسای جمهور دو کشور و حضور در سازمانها و اتحادیههای مختلف بینالمللی دنبال میشود.
وزیر خارجه مالزی در ادامه بر اهمیت فعالیت مشترک مجالس مالزی و ایران برای توسعه روابط در سطح دولتها تأکید کرد و گفت: امیدواریم همکاریهای پارلمانی میان دو کشور بتواند زمینهساز توسعه روابط در سایر حوزهها شود.
وی با اشاره به اشتراکات گوناگون میان دو کشور، عنوان کرد: ما بر این باوریم که کوالالامپور و تهران میتوانند در حوزههای مختلف همکاری داشته باشند که بستر آن را پارلمانهای دو کشور فراهم میکنند که یکی از این راهکارها توسعه روابط میان گروههای دوستی پارلمانی برای تبادل نظر است.
عبدالقادر با بیان اینکه هم اکنون 7 نماینده از پارلمان مالزی در گروه دوستی پارلمانی مالزی و ایران عضویت دارند که از افراد شاخص پارلمان مالزی هستند، عنوان کرد: اتحادیه بینالمجالس جهانی یکی از این مجاری است که پارلمانهای دو کشور میتوانند از طریق آن با یکدیگر در ارتباط باشند و از این طریق بتوانیم راهکارهایی برای رفع برخی مسائل از جمله تحریمها بیابیم.
وی در ادامه با اشاره به دیداری که با امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان داشته است، یادآور شد: در این دیدار درباره موضوع حمل و نقل میان مالزی و ایران بحث و تبادل نظر و تأکید شد تا حمل و نقل هوایی میان دو کشور توسعه یابد.
عبدالقادر سفر خود به جمهوری اسلامی را نقطه عطفی در راستای تقویت مناسبات میان دو کشور توصیف کرد و ادامه داد: باور داریم بعد از این سفر، سفرهای متعددی در سطوح مختلف از جمله در سطوح عالیرتبه و همچنین در حوزه تجاری میان دو کشور برقرار خواهد شد چنانچه تعدادی از تجار کشورمان نیز مرا در این سفر همراهی کردهاند.
وزیر خارجه مالزی در پایان با اشاره به علاقهمندی نخست وزیر مالزی نسبت به دولت ایران و دنبال کردن سیاستهای مشترک دو کشور، خاطرنشان کرد: رویکرد نخست وزیر مالزی این است که مناسبات کشورمان را با کشورهای مسلمان از جمله جمهوری اسلامی ایران افزایش دهد از این رو معتقدیم با در نظر گرفتن منافع دو دولت و دو ملت، همکاریهای خوبی با یکدیگر داشته باشیم.
به گزارش خانه ملت، محمدمهدی زاهدی رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و مالزی نیز در این دیدار حضور داشت و بر ضرورت تقویت روابط پارلمانی در جهت توسعه و پیشرفت و تأمین منافع دو کشور تأکید کرد.