تاثیر مذاکرات تجاری آمریکا و اتحادیه اروپا بر بازار طلا

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، کارشناسان معتقدند سیگنالهای مثبت یا منفی این مذاکرات، میتواند تعیینکننده مسیر بهای جهانی طلا در ماههای آینده باشد.
امید بازارها به کاهش تنش
منابع خبری از بروکسل و واشنگتن گزارش میدهند که مذاکرات دو طرف بر سر حذف تعرفههای گمرکی، تسهیل صادرات و همکاریهای فناورانه به مراحل کلیدی رسیده است. خبرگزاری رویترز اعلام کرده هرگونه دستیابی به توافق، میتواند به کاهش نگرانیها درباره رکود جهانی منجر شود و تمایل سرمایهگذاران به داراییهای پرریسکتر را افزایش دهد.
تحلیل بازار: طلا و نقش آن در دوران آرامش و بحران
در شرایط عادی، طلا به عنوان "پناهگاه امن سرمایهگذاران" هنگام بروز نااطمینانیهای اقتصادی و ژئوپلیتیکی رشد قیمت را تجربه میکند. به گفته کارشناسان موسسه "متال مارکتز"، هرگاه تنشهای تجاری کاهش و افق اقتصاد جهان روشنتر شود، تقاضا برای طلا افت کرده و سرمایهها به سمت سهام و بازارهای ریسکی سرازیر میشود. در نتیجه، احتمال افت یا ثبات نسبی قیمت طلا پس از توافق افزایش مییابد.
تجربه ماههای گذشته
بررسی روند بازار در شش ماه گذشته نشان میدهد هر بار مذاکرات تجاری میان آمریکا، اروپا یا حتی چین و آمریکا به سمت توافق حرکت کرده، قیمت طلا روند نزولی یا ثبات را ثبت کرده است. اما در مقابل، هر خبر منفی از برهم خوردن مذاکرات، افت ارزش دلار و تمایل به خرید طلا را تقویت کرده است.
در این رابطه علی طباطبایی، کارشناس اقتصادی در گفتگو با اکونیوز گفت: طلا در کوتاهمدت به اخبار مذاکرات واکنش لحظهای دارد. اگر توافق حاصل شود، انتظار اصلاح قیمت و بازگشت طلا به سطوح پایینتر را داریم، اما هرگونه شکست یا ابهام در مذاکرات میتواند به جهش مجدد قیمتها منجر شود.
عوامل موثر دیگر
با این حال تحلیلگران هشدار میدهند که فقط مذاکرات تجاری آمریکا و اروپا تعیینکننده قیمت جهانی طلا نیست. وضعیت نرخ بهره آمریکا، تصمیمات فدرال رزرو، ریسکهای ژئوپلیتیک (مانند تحولات خاورمیانه و آسیا) و خروج نقدینگی از صندوقهای طلا، همگی میتوانند مسیر بازار را تغییر دهند.
به گزارش اکونیوز، پیشرفت مذاکرات تجاری آمریکا و اروپا با امید به کاهش تنش اقتصادی، پتانسیل ثبات یا حتی نزولی شدن قیمت جهانی طلا را به دنبال دارد. با این حال، بازار طلا همچنان به شدت به اخبار لحظهای و تحولات سیاسی و اقتصادی حساس خواهد ماند و هرگونه شکست در مذاکرات میتواند منجر به جهش دوباره این فلز گرانبها شود.