تامین برق برای صنایع شهر و منطقه ویژه اقتصادی کاوه در دستور کار است
ساوه - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: برق یکی از نیازهای زیرساختی برای توسعه صنایع در شهر صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی کاوه است که در این زمینه کاستی هایی وجود دارد و تلاش می کنیم با برنامه ریزی و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی این مشکل را برطرف کنیم.
به گزارش ایرنا، «سید علی آقازاده» روز چهارشنبه در جریان سفر به ساوه و پس از بازدید از چند واحد تولیدی شهر صنعتی کاوه در نشست بررسی مسائل صنعتی شهرستان گفت: مشکلاتی از قبیل افزایش نرخ تورم و محدودیت منابع اعتباری وزارت نیرو که متاثر از پرداخت نشدن تعرفهها است، موانعی مهم برای توسعه زیرساخت های شبکه تامین برق شهر صنعتی کاوه و منطقه ویژه اقتصادی این منطقه است.
وی بیان کرد: در چنین شرایطی تلاش می کنیم با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی که همیشه در راستای استقلال کشور و توسعه زیرساختها نقش آفرین بوده است، نسبت به برطرف کردن کمبود برق در شهر صنعتی کاوه اقدام کنیم.
به گفته استاندار مرکزی، برای ایجاد 2 پست برق صنعتی باید از مشارکت منطقه ویژه اقتصادی استفاده شود و در حال حاضر بیش از 2 هزار میلیارد تومان پروژه در حوزه برق استان مرکزی در دست اقدام می باشد اما منابع اعتباری برای تکمیل آنها محدود است و باید به صورت مشارکتی برای به ثمر نشستن آنها اقدام شود.
آقازاده با اشاره به طرح احداث مسکن ویژه کارگران، عنوان کرد: این موضوع را میتوان در قالب طرح اقدام ملی با مسئولیت اداره کل راه و شهرسازی استان مرکزی تعریف کرد و کارگران بومی هم باید در اولویت قرار گیرند.
فرماندار ساوه هم فرصت های موجود در منطقه ویژه اقتصادی از قبیل واگذاری زمین و رغبت سرمایه گذاران برای ایجاد واحدهای صنعتی جدید را از جذابیت های موجود برشمرد و تاکید کرد: با همکاری بین بخشی میان دستگاههای ذیربط می توانیم گامهای موثری در این رابطه و همچنین تامین زیرساخت های مورد نیاز برداریم.
«علی میرزایی» افزود: از آنجا که بر اساس برنامه ریزی ها و رند پیشرفت پروژه ها قرار است تا دهه فجر امسال حدود 13 واحد تولیدی و صنعتی در منطقه ویژه اقتصادی کاوه به بهره برداری برسد؛ بنابراین تامین برق این صنایع یکی از اولویت ها محسوب می شود و لازم است به موازات احداث این کارخانه ها، پست برق 63 کیلوولت هم راه اندازی شود.
وی از دست اندرکاران شرکت توانیر استان مرکزی درخواست کرد که در فصل تابستان و افزایش مصرف، قطعی برق برنامه ریزی نشده در حوزه صنایع شهرستان ساوه کاهش یابد تا تولیدکنندگان دچار زیان و آسیب نشوند.
میرزایی همچنین از آمادگی مدیریت شهرستان ساوه برای تامین زمین با هدف احداث واحدهای مسکونی ویژه کارگران شاغل در شهر و منطقه ویژه اقتصادی کاوه خبر داد و گفت: با چنین اقدامی می توان میزان تردد از این منطقه به شهر ساوه را کاهش داد.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی و شهر صنعتی کاوه نیز گفت: این منطقه صنعتی با توجه به زیرساخت های موجود از فرصت های مناسبی برای ورود سرمایه گذاران و توسعه صنایع بهره مند است اما کمبود برق یکی از موانع بازدارنده در این خصوص محسوب می شود.
«فرهاد هاشمی» اظهار داشت: رونق و جهش تولید در شهر صنعتی کاوه و منطقه ویژه اقتصادی در گرو برطرف کردن مشکل برق است تا شاهد افزایش کمی و کیفی سطح تولیدات داخلی باشیم.
به گفته او، واگذاری دهکده لجستیکی بر اساس مصوبات طرح جامع منطقه ویژه اقتصادی یکی از نیازهای اساسی است تا زمینه های صادرات و وارداتی این منطقه تقویت شود.
هاشمی همچنین مسکن را یکی از عوامل موثر بر کم رغبتی حضور کارگران غیربومی در صنایع مستقر در شهر و منطقه ویژه اقتصادی کاوه برشمرد و گفت: کمبود نیروی کار یکی از مشکلات کارخانه ها است و به نطر می رسد در صورتی که مسکن ارزان قیمت برای کارگران احداث شود، شاهد چنین مشکلاتی نخواهیم بود و در این زمینه مدیریت شهر صنعتی کاوه نیز تمایل به همکاری دارد زیرا طبق برآوردها در سالهای آینده افزون بر 30 هزار کارگر جدید باید در این منطقه مشغول به فعالیت شوند.
وی از افزایش کارخانه های فعال در منطقه ویژه اقتصادی به 100 واحد تا پایان امسال خبر داد و گفت: اکنون 22 واحد تولیدی فعال در این منطقه فعالیت دارند.
لازم به ذکر است، استاندار مرکزی به همراه جمعی از مدیران استانی و شهرستانی در بدو ورود به ساوه، خانه صنعت شهرستان ساوه را افتتاح کردند.
بازدید از شرکت تولیدکننده لاستیک، کارخانه تولید دستمال کاغذی و همچنین واحد تولیدی پوشک کودکان از دیگر برنامههای سفر استاندار مرکزی به ساوه بود.
شهر صنعتی کاوه با قدمتی 50 ساله و فعالیت افزون بر 600 واحد تولیدی به عنوان بزرگترین منطقه صنعتی کشور مطرح است.
*س_برچسبها_س*