تاکید وزرای بهداشت ایران و سوریه بر تقویت همکاریها در حوزه سلامت
در دیدار وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزیر بهداشت سوریه، بر تحکیم روابط دو کشور در حوزه سلامت تاکید شد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ بهرام عیناللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دیدار حسن الغباش وزیر بهداشت سوریه، ضمن ابراز خرسندی از حضور در کشور دوست و برادر سوریه، اظهار کرد: بین مردم دو کشور ایران وسوریه ارتباط عمیقی وجود دارد.
وی گفت: در ژنو نیز تاکید کردم که باید به سمت برداشتن مرزهای علمی کشورهای دوست برویم، زیرا برداشتن مرزهای علمی و دانشگاهی قدرت ما را افزایش میدهد.
عیناللهی ادامه داد: دانشمندان و پزشکان سوری را توانمند میدانیم و خواستار ارتباط دوجانبه با آنها هستیم؛ در این مسیر باید به صورت اجرایی و زمانبندی شده برنامه مشخص و هدفمندی داشته باشیم و به سمت اهداف مشترک پیش برویم.
وی با اشاره به همکاریهای دارویی دو کشور، اضافه کرد: کاملا آماده روانسازی روابط و حذف موانع بوروکراتیک هستیم و انتظار داریم متقابلا این رویکرد در سوریه هم اتخاذ شود.
وی همچنین بر تبادل تجارب و همکاری در زمینه بیماریهای بومی و منطقهای مشترک میان دوکشور تاکید کرد.
وزیر بهداشت در ادامه بیان کرد: سازمان غذا و دارو بررسی کاملی در زمینه تفاهمات دارویی انجام داده و اسناد قابل تبادل آماده شده است. در زمینه تجهیزات پزشکی هم ظرفیتهای خوبی وجود دارد و امکان تبادل بالایی داریم.
حسن الغباش، وزیر بهداشت سوریه نیز در این نشست، ضمن خوشامدگویی به تیم بهداشت و درمان کشورمان گفت: روابط دو کشور ایران و سوریه، تاریخی و دیرینه است و قطعا چنین پیشینه و پشتوانهای در ادامه همکاریها تاثیر مثبت خواهد داشت.
وی ضمن تایید سخنان عیناللهی در زمینه تقویت و تداوم همکاریهای دو کشور دوست و برادر ایران و سوریه، درخصوص تحکیم روابط دو کشور در حوزه سلامت، ابراز تمایل کرد.
عین اللهی در ادامه این سفر، در دیدار بسام بشیر ابراهیم، وزیر آموزش عالی و پژوهشهای علمی سوریه که در دمشق برگزار شد، اظهار داشت: بنده اطمینان دارم که در حوزه آموزش پزشکی، دستاوردهای خوبی در همکاریهای مشترک علمی بین ایران و سوریه خواهیم داشت که لازم است کارگروهی برای اجرایی کردن همکاریهای مورد توافق، تشکیل شود.
وی افزود: همایشهای علمی مشترک بین ایران و سوریه میتواند در طول سال به میزبانی تهران و دمشق برگزار شود تا به حل مشکلات نظام سلامت دو کشور، منجر گردد چراکه دو کشور دوست، میتوانند به تقویت دانش پزشکی یکدیگر کمک کنند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه مدارک تحصیلی ایران و سوریه میتواند مورد پذیرش دو کشور قرار گیرد، افزود: روابط علمی دو کشور باید تسهیل شده و توسعه یابد. در ایران 65 دانشگاه علوم پزشکی، 800 مرکز تحقیقاتی در حوزه سلامت، 20 هزار عضو هیئت علمی، 270 هزار دانشجو و 7 هزار دانشجوی خارجی در گروه علوم پزشکی داریم و آماده پذیرش بیشتر دانشجویان سوری در ایران هستیم.
عین اللهی با تاکید بر لزوم همکاریهای ایران و سوریه در مقابله با بیماریها، گفت: در منطقه خاورمیانه بسیاری از بیماری ها، بومی و مشترک است که میتوان با تبادل تجارب دو کشور، در مدیریت بیماریها به موفقیت رسید.
وی یادآور شد: 97 درصد از داروهای مورد نیاز ایران و بسیاری از تجهیزات پزشکی در داخل کشور تولید میشود که این نشاندهنده قدرت صنایع سلامت محور ایران است و آمادگی همکاریهای گستردهتری را در این حوزه داریم.
اولین همایش علمی مشترک ایران و سوریه در دمشق
وزیر آموزش عالی و پژوهشهای علمی سوریه نیز با تشکر از تبیین زمینههای همکاری دو کشور، گفت: با امضای برنامه اجرایی بین ایران و سوریه، بسیاری از همکاریهای مشترک در حوزه سلامت اجرا میشود و علاقهمندیم که اولین همایش علمی ایران و سوریه تا قبل از پایان سال، در دمشق برگزار شود.
بسام بشیر ابراهیم با اشاره به همکاری دانشگاههای سوریه با برخی مراکز علمی در ایران گفت: علاقه داریم که تبادل استاد و دانشجو در گروه علوم پزشکی بین دو کشور تقویت شود و از حضور و مشارکت اساتید و دانشجویان ایرانی در سوریه، استقبال میکنیم.
رایزنی وزیر بهداشت ایران با «برهم صالح» رئیس جمهور عراق تأکید الکاظمی بر عمق پیوندهای تاریخی و اجتماعی بغداد و تهران در دیدار با وزیر بهداشت ایران