یک‌شنبه 30 دی 1403

تاکید کویت بر اهمیت طرح احداث خط لوله انتقال آب از ایران

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
تاکید کویت بر اهمیت طرح احداث خط لوله انتقال آب از ایران

اقتصادنیوز: مهم‌ترین سرتیترهای صفحه‌های اقتصادی مطبوعات7 آذر در ابتدای هر دهه در نیم قرن گذشته از این قرار بوده است:

به گزارش اقتصادنیوز، تکرار اشتباهات محصول ندانستن‌ها است، اگر از گذشته اطلاع داشته باشیم شاید از آن درس بگیریم و مسیرهای اشتباه را تکرار و تجربه نکنیم. یکی از حوزه هایی که می تواند ماشین زمان به آن سفر کند اقتصاد است، اقتصاد ایران در نیم قرن گذشته همچون سایر حوزه های حیات اجتماعی با فراز و فرود های بسیاری روبرو شده است. اتفاقات مشابهی بر اقتصاد ایران رفته و تصمیمات متفاوتی برای آن گرفته شده است اما به نظر می رسد با نتایج یکسان روبرو هستیم.«در نیم قرن با اقتصاد ایران» اخبار مهم اقتصادی ایران و جهان را مرور می کنیم. سال اول هر دهه را به عنوان نقطه بررسی تاریخ اقتصادی قرار داده ایم. این مطلب با عنوان نیم قرن با اقتصاد ایران منتشر می شود، در طول بررسی تاریخ اقتصادی پنج دهه گذشته ممکن است به حوادث مهم و اثر گذار برخورد کنیم که این اخبار و وقایع را نیز منتشر می کنیم. روزنامه اطلاعات به دلیل سابقه 90 ساله آرشیو قوی و رویکرد صرف خبری در بازتاب وقایع پایه این بررسی قرار گرفته است.

*س_هفتم آذر 1351؛ نظم نوین در نرخ ارزاق عمومی_س*

شاهنشاه آریامهر به مناسبت گشایش اتاق اصناف، پیامی صادر کردند.

در بخشی از این پیام آمده است، تشکیل اطاق اصناف که مظهر دیگری از دموکراسی ملی و تکامل فکری جامعه متحول ایران است، موجب خوشوقتی ماست.

ایجاد مجامع دموکراتیک در سال‌های اخیر و استقبال بی‌سابقه مردم از انجمن‌هایی نظیر انجمن شهر، انجمن شهرستان و استان و شوراهای آموزش و پرورش منطقه‌ای این حقیقت را مدلل می‌کند که ملت ایران به‌خصوص گروه‌های زحمتکش جامعه برای تقبل مسوولیت‌های اجتماعی و مشارکت در امور و فعالیت‌های مملکتی از آمادگی لازم برخوردارند. به این ترتیب مساله سپردن کار مردم به مردم و ایجاد فرصت‌های مناسب‌تر برای مشارکت گروه‌های متشکل جامعه در امور اقتصادی و اجتماعی کشور به‌عنوان یکی از هدف‌های ملی، پیوسته زمینه شایسته‌تر و آماده‌تری پیدا می‌کند.

انتظار ما از اعضای اطاق اصناف و اعضای اتحادیه‌های صنفی این است که با درک کامل وظایف و مسوولیت‌های خود و براساس رعایت اصل عدالت اجتماعی که پایه انقلاب ایران است به حل‌و‌فصل مسائل و مشکلات صنفی بپردازند.

اعضای اتاق اصناف و اتحادیه‌های صنفی و یکایک پیشه‌وران که خود قشر عظیمی از مردم مملکت را تشکیل می‌دهند و باید به‌طور کامل از مظاهر انقلاب اجتماعی ایران بهره‌مند شوند، اکنون در برابر یک تجربه بزرگ ملی قرار دارند، زیرا با اختیاراتی که قانون در موارد مختلف و به‌خصوص در تعیین نرخ کالا و ارزاق عمومی به آنان تفویض کرده است نقش حساسی در نظم اقتصادی مملکت به عهده گرفته‌اند.

توفیق اعضای اطاق اصناف و همه صنوف و پیشه وران ایران را در پیشبرد هدف‌های ملی و اجرای کامل وظایف قانونی و ایجاد نظم نوین در مبادلات و نرخ ارزاق عمومی خواستاریم.

امیرعباس هویدا، نخست‌وزیر نیز در مراسم گشایش اتاق اصناف در سخنانی گفت: جامعه اصناف آنچه در اجرای اصل واگذاری امور صنفی به جامعه صنفی خود تقاضا کرده‌اند اینک به‌دست آورده‌اند و ما در آینده شاهد و ناظر خواهیم بود که از این اختیار و حقوقی که به‌دست آورده‌اند درجهت تامین رفاه مردم به‌خصوص در تهیه و تثبیت نرخ و کنترل قیمت ارزاق و مایحتاج عمومی چه نقشی را ایفا خواهند کرد.

*س_هفتم آذر 1361؛ ایرالکو با سرمایه‌گذاری 7 میلیارد ریالی به بهره‌برداری می‌رسد_س*

پروژه عظیم طرح توسعه کارخانه آلومینیوم‌سازی اراک «ایرالکو» با سرمایه اولیه 7 میلیارد ریال و با ظرفیت 120 هزار تن تا سه سال آینده مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت. براساس برنامه‌های تدوین‌شده وزارت معادن و فلزات ظرف 5 سال آینده در زمینه صنایع آلومینیوم‌سازی خودکفا خواهد شد.

شهباز حمزه‌ئیان‌پور، مدیرعامل کارخانه آلومینیوم‌سازی اراک گفت: تاکنون بیش از 50 درصد کل اعتبار مربوط به طرح توسعه معادل 400 میلیون تومان هزینه شده و انشا ء‌الله با تلاش شبانه‌روزی متخصصان مومن و متعهد ظرف دو ماه آینده نیز با راه‌اندازی دستگاه ریخت عمودی، تولیدکننده بیلت 8 اینچ، بهره‌برداری از کلیه قسمت‌های یکی از کارگاه‌های عظیم مشمول این طرح «کارگاه ریخت» از ظرفیت 100 هزار تن به 120 هزار تن افزایش خواهد یافت.

حمزه‌ئیان‌پور ضمن اظهار یک مطلب که با پیاده شدن طرح توسعه کارخانه آلومینیوم‌سازی اراک 1200 نفر بیکار اعم از کارگر ساده و متخصص جذب بازار کار خواهد شد، به هدف از تاسیس طرح توسعه این کارخانه اشاره کرد و گفت: در سال 1355 کارشناسان آمریکایی با استفاده از سیستم کنونی کارخانه «رینولز» که از قدیمی‌ترین نوع سیستم‌های جهان، تکنولوژی آن صددرصد وابسته به آمریکا است، طرح توسعه این کارخانه را پیاده کردند تا ما را هرچه بیشتر در سلطه خود نگه دارند.

*س_هفتم آذر 1381؛ امضای قرارداد احداث خطوط انتقال برق بین ایران و آذربایجان_س*

روزنامه روسی‌زبان «زرکالو» از امضای قرارداد بین شرکت «توانیر» ایران و شرکت سهامی «آذرانرژی» جمهوری آذربایجان خبر داد.

این روزنامه نوشت، این شرکت‌ها در زمینه احداث خطوط انتقال برق میان آستارا ایران و آستارا جمهوری آذربایجان همکاری خواهند کرد.

زرکالو افزود، این طرح قرار است در سال 2003 میلادی به بهره‌برداری برسد.

روزنامه «ینی آذربایجان» نیز افزود، به‌تازگی توسعه روابط اقتصادی، تجاری و فرهنگی در کشور وارد مرحله تازه‌ای شده است.

همچنین «نادر احمداف» وزیر مخابرات جمهوری آذربایجان اعلام کرد، کانال‌های مخابراتی دیجیتال بین جمهوری آذربایجان و ایران سه برابر افزایش خواهد یافت.

احمداف افزود: براساس این تصمیم تعداد کانال‌های مخابراتی دیجیتال از 60 به 200 کانال افزایش می‌یابد و این امر مموجب ارتقای کیفیت مکالمان خواهد شد.

تاکید کویت بر اهمیت طرح احداث خط لوله انتقال آب از ایران

وزیر کار و امور اجتماعی، آب و برق کویت در دیدار با سفیر جمهوری اسلامی، ضمن تاکید بر روابط ممتاز کشورش با ایران، نقش ایرانیان مقیم کویت را در آبادانی این کشور بسیار موثر و سازنده خواند.

«طلال مبارک العیار» در این دیدار بر اراده سیاسی رهبری کویت برای توسعه همه‌جانبه همکاری در زمینه‌های مختلف میان کشورش و ایران تاکید کرد.

وی با اشاره به اهمیت طرح احداث خط لوله انتقال آب آشامیدنی از ایران به کویت گفت: در آینده نزدیک در پاسخ به دعوت بیطرف، وزیر نیروی کشورمان به ایران سفر خواهد کرد.

سفیر جدید کشورمان نیز در این دیدار ضمن اشاره به سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران مبنی‌بر توسعه همکاری‌ها با کشورهای همسایه به‌ویژه کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس، تلاش برای توسعه روابط با کویت را از مهم‌ترین اهداف ماموریت خود برشمرد.

*س_هفتم آذر 1391؛ پرداخت بهای گاز ایران با طلا توسط ترکیه_س*

معاون نخست‌وزیر ترکیه اعلام کرد که علت افزایش صادرات طلای ترکیه در ماه‌های اخیر صادرات طلا از این کشور به ایران بوده است.

خبرگزاری آذرپرس به نقل از روزنامه زمان گزارش داد، علی‌باباجان، معاون نخست‌وزیر و وزیر دارایی ترکیه در گزارشی به کمیسیون برنامه‌ریزی و بودجه پارلمان این کشور گفت که ترکیه هزینه گازی را که از ایران خریداری می‌کند در یک حساب بانکی ذخیره می‌کند که برای فروشندگان گاز ایران باز شده است. به دلیل آنکه ایرانی‌ها مجاز نیستند پول را برای بردن به کشورشان برداشت کنند، در ازای آن از ترکیه طلا می‌خرند تا به کشورشان منتقل کنند.

وی افزود که این وضعیت نتیجه تحریم آمریکا علیه ایران است. صادرات ترکیه به ایران در هفت ماه اول سال جاری به 8 میلیارد دلار رسید درحالی‌که در سال گذشته در همین دوره زمانی بالغ‌بر دو میلیارد بود. این افزایش 6 میلیارد دلاری می‌تواند ناشی از افزایش صادرات طلا باشد.

ارز به مرور تک‌نرخی می‌شود

به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت به‌دنبال این است که نرخ ارز مرکز مبادله به‌تدریج نرخ جاری ارز در کشور شود.

مهدی غضنفری معتقد است، یکی از مراکزی که باید در این خصوص وارد عمل می‌شد گمرک بود که از طریق کاهش نرخ تعرفه این کار را انجام داد.

وی تاکید کرد: در بخشنامه جدید تعدیل نرخ تعرفه گمرک که بر مبنای آن برای اولویت‌های 1 و 2 تعرفه 50 درصد و اولویت 3 تا 9 تعرفه 55 درصد خواهد بود، تاثیر چندانی در قیمت کالاهای وارداتی به کشور نیز نخواهد داشت اما به‌تدریج ثباتی را که فعالان اقتصادی در مورد ارز انتظار داشتند، در حال تحقق است.