یک‌شنبه 4 آذر 1403

تبریز، خاستگاه هنر عکاسی در ایران

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
تبریز، خاستگاه هنر عکاسی در ایران

شاهرخ گفت: وقتی به تاریخ عکاسی ایران در 180 سال گذشته مراجعه می‌کنیم متوجه می‌شویم یکی از مراکزی که عکاسی در آن شایع شد شهر تبریز است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ کمال‌الدین شاهرخ، رئیس انجمن عکاسی سازمان بسیج هنرمندان کشور در گفت‌وگو با آناج، با بیان اینکه اختتامیه چهارمین دوسالانه عکس بسیج با عنوان نور به میزبانی شهر تبریز برگزار خواهد شد گفت: این جشنواره در روزهای نهم و دهم دی ماه با حضور تمامی عکاسان منتخبی که آثارشان توسط هیئت داوران پذیرفته شده است، برگزار خواهد شد.

وی گفت: نمایشگاهی از آثاری که به جشنواره راه پیدا کرده، در روز اول برپا خواهد شد. این نمایشگاه به صورت مجموعه عکس برگزار خواهد شد. اتفاق جدیدی که دراین دوره افتاد این است که مسیر را بر اساس مجموعه عکس و ایده‌پروری قرار دادیم. به همین خاطر تمامی عکاسانی که در این جشنواره حضور دارند به صورت مجموعه عکس حاضر شدند و به هیچ عنوان تک عکس نداریم.

شاهرخ افزود: موضوعات متنوعی در این جشنواره وجود دارد، اردوهای جهادی، مناطق مرزی و حاشیه‌نشینی، اقتصاد مقاومتی، بسیج و رونق تولید، بسیج مردمی و نقش آن در خدمت‌رسانی، تحکیم بنیان خانواده، ظرفیت‌های صنعتی استان، معضلات زیست محیطی، نقش بسیج در کاهش آسیب های اجتماعی، تهدیدات وفرصت های فضای مجازی و مشاغل و صنایع دستی از جمله موضوعاتی هستند که عکاسان در این حوزه آثار خود را به صورت مجموعه عکس به جشنواره ارسال کردند.

این عکاس برجسته دفاع مقدس با اشاره به جایگاه هنر عکاسی در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس خاطرنشان کرد: یکی از دلایلی که باعث وقوع یک اتفاق در هنر عکاسی به معنای عام شد، انقلاب اسلامی مردم ایران در سال 57 بود، بعد از انقلاب توجه ویژه ای به عکاسی انجام گرفت، به جرات می‌توان گفت: قبل از انقلاب، عکاسی هیچ تحرکی مثبتی در جامعه نداشت.

وی اضافه کرد: اگر 2 دوره قبل و بعد انقلاب را مقایسه کنیم، متوجه خواهیم شد که عکاسی چه روند روبه رشدی را تجربه کرده است، همچنین تاثیرات عکاسی در خود انقلاب اسلامی واضح و روشن است، عکاسی در دفاع مقدس در ادامه انقلاب اسلامی، بسیار تاثیرگذار شد. علاقه جوانان به عکاسی بعد از انقلاب، باعث شد که این هنر به صورت تجربی و آکادمیک مورد توجه قرار گیرد.

رئیس انجمن عکاسان سازمان بسیج هنرمندان تصریح کرد: جایگاه عکاسی در ایران بعد از انقلاب قابل قیاس با دوره های قبل نیست، رشد چشمگیری مخصوصا در عکاسی اجتماعی و عکاسی دینی شاهد هستیم. در طول دفاع مقدس، بیش از 200 نفر شهدای عکاس تقدیم انقلاب شد، شهدایی که احساس وظیفه کردند تا تحولات انقلاب و دفاع مقدس را درحافظه تاریخی ملت ایران به ثبت برسانند.

شاهرخ یادآور شد: یکی از دلایلی که باعث شد این استان را برای میزبانی چهارمین دوره عکس بسیج انتخاب کنیم جایگاه ویژه عکاسی در این شهر است، بیش از 7 هزار نفر عضو کانون‌های عکس بسیج هستند، آذربایجانشرقی یکی از مناطق بسیار مستعد و سابقه دار در هنر عکاسی است، اساتید بزرگ و نام آوری در هنر عکاسی و سایر هنرهای تسجمی در این استان حضور دارند.

وی بیان داشت: وقتی به تاریخ عکاسی ایران در 180 سال گذشته مراجعه می کنیم متوجه می شویم یکی از مراکزی که عکاسی در آن شایع شد شهر تبریز است، تبریز از تاریخ گهرباری در هنر عکاسی برخوردار است، اتفاقاتی که در این استان و این شهر افتاده به واسطه حضور عکاسانی بوده که از این دیار برخواستند. استاد بهزاد پروین قدس نمونه بارز یکی از اساتید عکاسی در حوزه دفاع مقدس می باشد.

انتهای پیام /