سه‌شنبه 6 آذر 1403

تحقق راهبرد محدودیت‌های کرونایی نیازمند فرهنگ‌سازی است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
تحقق راهبرد محدودیت‌های کرونایی نیازمند فرهنگ‌سازی است

کاشان - ایرنا - فرماندار ویژه کاشان گفت: پاشنه آشیل بحث تعطیلی‌ها و اعمال محدودیت‌ها ناشی از شیوع ویروس کرونا، فرهنگ‌سازی است که 50 درصد کار را شامل می‌شود.

به گزارش ایرنا، علی‌اکبر مرتضایی روز سه‌شنبه در نشست هماهنگی رزمایش کمک‌های مومنانه شهرستان کاشان بیان کرد: اگر تک تک مردم بپذیرند و اقدام کنند، مشکل به میزان زیادی برطرف خواهد شد و اگر همراهی لازم برای رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی صورت نگیرد، شرایط پا برجا خواهد ماند.

وی با اشاره به اینکه فعالیت قرارگاه‌های محله‌محور اقدامی خوبی در این زمینه است، یادآورشد: مقام معظم رهبری در بحث کمک های مومنانه بیشترین سهم را داشتند و کمک کردند کشور تا کنون با وجود همه مشکلات در این چندماه سرپا بماند.

فرماندار ویژه کاشان به موضوع اعمال محدودیت‌های جدید اشاره کرد و افزود: اگرچه نخستین شهرستانی در استان اصفهان بودیم که تلاش کردیم پرونده‌های خسارت اقتصادی مشاغل را تهیه و ارسال کنیم، اما تداوم محدودیت‌ها مشکلات را بیشتر خواهد کرد و از این رو نیازمند چاره‌اندیشی در این زمینه هستیم.

وی با اشاره به لزوم محدودیت در ترددها و فعالیت اصناف غیرضرور، تاکید کرد: باید اعتبارات مناسبی را برای بازپرداخت خسارت‌ها در نظر گرفته شود.

مرتضایی اضافه کرد: با توجه به گزارش‌های شبکه بهداشت کاشان، کادر درمانی در ماه‌های گذشته با حجم زیادی از کار روبه‌رو بودند که تعدادی بیمار شدند و برخی به شهادت رسیدند؛ در این راستا باید نشستی برای کمک گرفتن از بخش خصوصی برگزار شود تا در موضوع مشارکت کنند و بار فشارها تا حدودی کاهش یابد.

شرایط کنونی باید موجب افزایش حساسیت‌ها شود

نماینده ولی‌فقیه در شهرستان و امام‌جمعه کاشان با قدردانی از سپاه در ایجاد پایگاه‌های محله محور اظهارداشت: روزهای آغازین شیوع کرونا شناختی در کشور وجود نداشت و مردم با پدیده مهاجمی روبه‌رو بودند که البته در گذشته کم و بیش نمونه‌های مشابه آن مانند آنفلوآنزای خوکی را داشتیم.

آیت‌الله عباسعلی سلیمانی افزود: وقتی این ویروس نمایان شد، آشنایی با این پدیده تا حدود زیادی رشد کرد و امروز می‌توان گفت که بیشتر افراد با کرونا آشنایی دارند.

وی یادآور شد: ابتدا بحث خدمات‌رسانی به صورت مجرب نبود و شاهد هجوم یکجانبه به کار بودیم، زیرا تصور می‌شد که با چند هفته کار و بسیج شدن نیروها موضوع تمام می‌شود؛ اما الان دریافتیم که کرونا از این قماش نیست و همگان باید خود را برای مقابله با آن آماده نگه دارند.

نماینده ولی‌فقیه در شهرستان و امام‌جمعه کاشان بیان کرد: آسیب اقتصادی سنگینی در بدو امر به مردم وارد نشد و طبیعت هم تا حدی کمک حال بود، اما اکنون که بحث تعطیلات مطرح می‌شود، بحث معیشت هم به میان می‌آید و مشکلات بیشتر خود را نشان می‌دهد.

وی اضافه کرد: پیشتر چشم‌انداز زیبایی در مورد آینده ترسیم می‌شد و کادر درمانی هم نشاط بیشتری داشتند و چنین آسیب ندیده بودند.

امام‌جمعه کاشان گفت: هنگام جنگ در جبهه، در شرایط سخت دستور عقب‌نشینی برای جلوگیری از تلفات بیشتر داده می‌شد اما اینجا چنین امکانی نیست؛ در حالی که پیش‌تر حساسیت‌هایی وجود داشت که اکنون وجود ندارد.

وی تاکید کرد: برخی دوگانگی‌ها در برخی گویش‌ها و رفتارها به چشم می‌خورد اما در مجموع این شرایط باید همه ما را به وضع موجود حساس‌تر کند.

آیت‌الله سلیمانی با اشاره به ضرورت برگزاری نشست‌های توجیهی و فرهنگ‌سازی تصریح کرد: با بیشتر شدن فاصله مردم با مراکز مذهبی و دینی، جنبه‌های معنوی هم تا حدی کاهش یافته است که باید برای تقویت آن اقدام شود.

وی افزود: باید در قرارگاه‌های محله‌محور با کنار گذاشتن، صنف‌گرایی، گروه‌گرایی و حزب‌گرایی با وحدت دست به دست هم دهیم زیرا در جنگ هستیم و نباید تفکیک نیرو صورت گیرد.

فعالیت خیرین کافی نیست

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج کاشان گفت: یکی از خلاء‌های جامعه بحث‌های معنویت‌افزایی، توسل و تضرع است که چند پویش با محور دعاهای صحیفه سجادیه در شهرستان از هفته جاری آغاز و با همراهی ائمه جماعات و هیات‌های مذهبی روزانه کار می‌شود.

سرهنگ کریم اکبری با تاکید بر لزوم ایجاد موجی برای فعالیت بیش از پیش قرارگاه‌ها، افزود: بخشی از خیرین محلی پای کار آمده‌اند ولی جوابگو نبوده و بسیار محدود است؛ تقویت کار نیاز به پشتیبانی شهرستانی دارد که انتظار می‌رود در صورت امکان از سوی فرمانداری کمیته‌ای برای پشتیبانی خیرین تشکیل شود.

وی بیان کرد: گام بزرگ اول را نماینده کاشان و آران و بیدگل برداشتند و قرار است که 50 هزار عدد ماسک در اختیار قرارگاه‌ها گذاشته شود تا در کنار مواد ضدعفونی دست بین خانواده‌های نیازمند توزیع کنیم.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج کاشان اضافه کرد: برای سایر اقشار به نحوی برنامه‌ریزی شد تا ماسک ارزان قیمت در اختیارشان قرار گیرد که بر اساس آخرین پیگیری‌ها، ماسکی که به صورت عمده در زمان حاضر با قیمت 12 هزار ریال عرضه می‌شود را می‌توانیم با حدود سه هزار ریال زیر قیمت بازار در اختیار بگذاریم.

وی گفت: فعالیت برای بحث کرونا در قرارگاه‌ها هیچ محدودیتی ندارد و هر کسی بتواند کاری بکند، استقبال می‌کنیم و تشکیل قرارگاه‌ها به منظور تمهید هم‌افزایی بیشتر است.

اکبری یادآور شد: شهرستان کاشان را به 63 محله تقسیم و قرارگاه‌ها را در آنها راه‌اندازی کردیم و این آمادگی وجود دارد تا داوطلبان را به شبکه متصل کنیم که از همه ظرفیت‌ها بهره‌برداری شود اما باید محور کار و ظرفیت‌های خرد در مسجدها و تحت نظارت ائمه جماعات باشد تا بتوانیم کار را هدفمند پیش ببریم.

ویروس کرونا 2019 (COVID-19) که نخستین بار در ووهان چین شناسایی شد، در نهایت به همه کشورها منجمله ایران سرایت کرد و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشت تا وضعیت فوق‌العاده اعلام کند.

بنابر آخرین آمارها افزون بر 775 هزار نفر در کشور تا کنون به ویروس کرونا مبتلا شدند که بیش از 564 هزار نفر بهبود یافتند و حدود 42 هزار نفر فوت کردند.

جمعیت نزدیک به 500 هزار نفری شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل، زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان قرار دارد.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*