تحقق وعده رئیس جمهور در سفر به استان مرکزی / سهام آذرآب به زیرمجموعه یک سازمان مهم دولتی واگذار می شود
میرزاخانی گفت: امیدواریم با اقدامات انجامگرفته بتوانیم ظرف دو تا سه ماه آینده سهام آذرآب را به زیرمجموعه یکی از سازمان های مهم دولتی منتقل کنیم.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ شرکت صنایع آذرآب اراک فعالیت خود را بهطور رسمی از سال 1368 آغاز کرد، این مجموعه که از ظرفیت فنی و تخصصی عظیمی برخوردار است یکی از بزرگترین، مجهزترین و پیشرفتهترین کارخانههای تولید انواع بویلرها و تجهیزات نفتی و گازی در کشور است و بسیاری از پالایشگاهها و پتروشیمیهای بزرگ کشور و بهطور کل پروژههای نفتی و گازی با تولیدات استراتژیک این شرکت در چرخهی تولید قرارگرفتهاند.
شرکت صنایع آذرآب که عنوان بزرگترین شرکت پیمانکاری عمومی ایران را یدک می کشد یکی از قربانیان خصوصیسازیهای غیراصولی و مدیریتهای فاقد اهلیت و کشوقوسهای مالکیتی در سالهای اخیر است که در نهایت سهام عمده (معادل 30 درصد) این شرکت در پرونده شکایت فریبرز پرنا مدیرعامل و سهامدار سابق آذرآب با رأی مراجع قضایی در سال 99 به بانک کشاورزی تعلق گرفت اما بی توجهی ها به این مجموعه عظیم صنعتی باعث شد تا آذرآب با مشکلات متعدد و بدهی ها انباشته سنگین مواجه شود.
این شرکت از آذرماه سال 1399 به دلیل محدودیتها و مشکلات بانکی ایجادشده ناشی از چکهای برگشتی و معوقات بانکی موفق به دریافت انواع ضمانتنامههای بانکی نگردیده بود که این موضوع باعث ایجاد مانع در عقد قراردادهای جدید و همچنین پیش برد مالی برخی پروژههای منعقده قبلی شده بود.
پس از آغار به کار دولت سیزدهم اما با عزم جدی مسئولان استانی پیگیری هایی در سطح ملی برای رفع موانع تولید در شرکت آذرآب صورت گرفت تا در نهایت 31 تیرماه سال جاری رئیس جمهور نیز با حضور در مجتمع صنایع آذرآب از نزدیک در جریان مشکلات این واحد تولیدی قرار گرفت.
31 تیرماه | رئیس جمهور در اراک:
مشکل آذرآب مدیریت و مالکیت است / سهام آذرآب به یک مجموعه مرتبط واگذار شود
آیت الله رئیسی در جمع کارگران این واحد تولیدی ضمن استماع درخواستهای آنها، افزود: هپکو و آذرآب نمادهای غرور و اعتماد به نفس ملی هستند و این واحدهای تولیدی را احیا میکنیم و نمیگذاریم بیش از این لطمه ببینند.
وی با تاکید بر اینکه مشکل اصلی آذرآب نبود کار نیست، اظهار داشت: این مجتمع تولیدی، پول ساز و اعتبارساز است اما محور اساسی مشکلات اینجا مدیریت و مالکیت است.
رئیس جمهور با ابراز ناخرسندی از عدم حمایت از مجتمع صنایع آذرآب، عنوان کرد: بانک کشاورزی ارتباط ماموریتی به اینجا ندارد و باید سهام آن به یک مجموعهای که دارای وظایف و تخصص مرتبط است واگذار شود.
آیت الله رئیسی گفت: فعال و پویا بودن آذرآب با همت کارگران و مهندسان توانمند این واحد تولیدی رقم میخورد و در اسرع وقت برای حل مشکلات مدیریتی و سهامداری آذرآب تصمیم گیری خواهیم کرد.
وی با ابراز تأسف از اینکه کارخانهای که خودش توان رفع نیازمندیهای سایر کارخانجات و صنایع را دارد امروز با کمتر از 10 درصد ظرفیت خود کار می کند، تاکید کرد: کارخانه آذرآب را احیا خواهیم کرد و کاری میکنیم که انشاالله ظرفیت کارگری این کارخانه حداقل به همان ظرفیت سههزار نفر سابق بازگردد.
آذرآب با 80 فقره چک برگشتی مواجه بود / هیئت مدیره پیشین تلاشی برای حل مشکلات نداشت
حسن میرزاخانی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی در گفتگوی تفصیلی با دیار آفتاب؛ در خصوص آخرین اقدامات انجام گرفته برای شرکت آذرآب اظهار داشت: وضعیت صنایع استان مرکزی در آبان ماه سال گذشته بسیار نامطلوب بود لذا استاندار بلافاصله پس از حضور در استان با بررسی شرایط کار ویژهای برای پیگیری مسائل صنایع بزرگ تعریف کردند بهویژه شرکت آذرآب که در آن مقطع مشکلدارترین واحد صنعتی استان بود.
وی افزود: سال گذشته البته شرکتهای هپکو، ماشینسازی، واگن پارس، آلومینیومسازی و لوله و پروفیل صفا هم به نحو دیگری با مشکلاتی مواجه بودند.
میرزاخانی تصریح کرد: در خصوص شرکت آذرآب اما ابتدا مشکلات و موانع تولید احصا شد، متأسفانه مدیر و مالک قبلی این شرکت شخصی بود که با حضور وی این مشکلات برای آذرآب به وجود آمد و این شرکت با 80 فقره چک برگشتی مواجه شده بود یعنی با استفاده از چکهای آذرآب معاملاتی کرده بودند و این مجموعه گرفتار بدهیهای سنگین به سیستم بانکی، تأمین اجتماعی و امور مالیاتی بود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی ادامه داد: وقتی شخص حقیقی یا حقوقی حتی یک چک برگشتی هم داشته باشد به استناد ماده 5 قانون چک دچار محدودیت خواهد شد و باید رفع سوء اثر صورت گیرد و آذرآب نیز در آن مقطع قادر به پاس کردن 80 فقره چک آنهم با رقمهای کلان نبود.
وی افزود: استاندار مسائل این شرکت را بهعنوان یک مورد ویژه مورد پیگیری قرار داد و در نهایت با مصوبات اخذشده از مراجع بالادستی و چند ماه تلاش بانک مرکزی محدودیتهای بانکی آذرآب را برداشت و این موانع موقتاً کنار زده شد و مسیری نسبتاً همواری پیش روی آذرآب قرار گرفت.
میرزاخانی با بیان اینکه متأسفانه هیئتمدیره قبلی آذرآب تلاش جدیای برای رفع مشکلات شرکت نداشتند عنوان کرد: با این وجود تصمیم بر تغییر هیئتمدیره شرکت گرفته شد، از 5 عضو هیئتمدیره دو عضو متعلق به بخش خصوصی است ولی با پیگیریهای انجام شد بانک کشاورزی بهعنوان سهامدار عمده سه عضو جدید را معرفی کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی تصریح کرد: اعضای جدید هیئتمدیره آذرآب افرادی باتجربه، توانمند و کاردان در حوزه نفت و گاز، پتروشیمی، پالایشگاهی و نیروگاهی هستند و تغییر هیئتمدیره باعث شد که کارفرمایهای شرکت نیز به آینده آذرآب امیدوار شوند.
بانک کشاورزی اهلیت سهامداری آذرآب را ندارد / سه مشتری برای خرید آذرآب ابراز تمایل کردند
وی خاطرنشان کرد: نکته بعدی در خصوص شرکت آذرآب مسئله سهامداری است که در حال حاضر سهامدار عمده بانک کشاورزی است که ازنظر ما اهلیت ندارد به جهت اینکه بانک تخصصی این حوزه نیست اما به دلیل طلبی که بانک از مالک قبلی داشته سهام بانک را بر میدارد اما بانک کشاورزی وظایف سهامداری خود بهویژه بحث تزریق پول و سرمایه در گردش عمل نکرد لذا در گام بعدی نسبت به تغییر سهامدار شرکت تصمیماتی اتخاذ شد و مذاکراتی انجام گرفت.
میرزاخانی افزود: در مجموع سه مشتری دارای اهلیت برای خرید آذرآب ابراز تمایل کردند اما هرکدام از خریداران شرایط خاصی که مدنظرشان بود.
این مقام مسئول اظهار داشت: البته در دولت قبل نیز اقداماتی برای پرداخت بدهیها و تغییر سهامدار آذرآب در حوزه معاون اول رئیسجمهور انجامگرفته بود ازجمله اینکه با تجدید ارزیابی داراییهای آذرآب و از طریق صرف سهام بدهی آذرآب به طلبکاران پرداخت شود که بانکها عموماً زیر بار نمیرفتند و این مسئله راه بهجایی نبرده بود.
وی ادامه داد: با آغاز به کار دولت سیزدهم پیگیریهایی در حوزه آقای مخبر و در استان انجام شد همچنین جلساتی را با شورای کار آذرآب و هیئتمدیره شرکت برگزار کردیم علاوه بر این جلسهای با حضور آیتالله دری نجفآبادی، استاندار، هیئتمدیره شرکت، سردار کریمی، فرمانده انتظامی استان و جمعی از مدیران برگزار شد و واقعاً حمایتهای آیتالله دری نجفآبادی و تأکیدات مستمر ایشان به آقای مخبر و مسئولان ذیربط بسیار مؤثر بود.
ظرف سه ماه آینده سهام آذرآب به زیرمجموعه یک سازمان مهم دولتی واگذار می شود / سهامدار جدید تمام محدودیت های آذرآب را رفع می کند
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی تأکید کرد: در خصوص مسائل آذرآب بیش از 50 مکاتبه با آقای رئیسجمهور، معاون اول و دستگاههای مختلف داشتیم همچنین با برخی مسئولین در سفری که به استان مرکزی داشتند مذاکراتی صورت گرفت و امیدواریم با اقدامات انجامگرفته بتوانیم ظرف دو تا سه ماه آینده سهام آذرآب را به زیرمجموعه یکی از سازمان های مهم دولتی منتقل کنیم.
میرزاخانی با بیان اینکه واگذاری آذرآب در حال در طی پروسه اداری بین بانک کشاورزی و بورس است گفت: خریدار مشخص است و سازمان مربوطه هم موضوع را دنبال میکند چراکه آذرآب مجری برخی پروژههای این سازمان است و نسبت به مالکیت آذرآب تمایل دارند.
وی خاطرنشان کرد: با واگذاری آذرآب محدودیتهایی که موقتاً از پیش روی آذرآب کنار زدهشده بهصورت کامل توسط خریدار برداشته خواهد شد و سهامدار جدید با تزریق نقدینگی و سرمایه نسبت به تسویه بدهی طلبکاران اقدام خواهد کرد لذا امیدواریم این اتفاق بهزودی رقم بخورد و یک مالک اهلیت دار آذرآب را در اختیار بگیرد.
حرکت آذرآب بیش از 50 واحد تولیدی و صنعتی در اراک را فعال می کند / ماشین سازی نیاز به تغییر مدیریت داشت که انجام شد
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی تصریح کرد: هیئتمدیره توانمند، مالک دارای اهلیت و کارفرمای دستبهدست هم میدهد تا اصطلاحاً این غول صنعت استان مرکزی و کشور بلند شود البته میتوان گفت تا حدودی بلند شده اما هنوز گیج است و اگر یکقدم رو به جلو بردارد بیش از 50 واحد تولیدی و صنعتی کوچک در همین شهر اراک را با خود به حرکت خواهد انداخت.
میرزاخانی اذعان داشت: احیای ماشینسازی و آذرآب یعنی احیای بسیاری از واحدهای کوچک صنعتی در اراک و به راه افتادن و شتاب گرفتن پیشرفت پروژههای عظیم صنعتی در کشور که عموماً پروژههای مهم حوزه نفت و گاز هستند.
این مقام مسئول همچنین تأکید کرد: امیدواریم بتوانیم اتفاقات خوبی را نیز برای ماشینسازی رقم بزنیم هرچند موانع پیش روی این مجموعه مثل آذرآب نبود و نیاز به یک تغییر مدیریت داشت که انجام شد و هیئتمدیره خوبی منصوب شدند، مدیرعامل شرکت هم از ابتدا در حوزه صنعت فعالیت داشته و از تجربه خوبی برخوردار است.
آینده بسیار خوبی برای آذرآب متصوریم / بدنه کارگری و مهندسان آذرآب امیدوارند
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: آینده بسیار خوبی برای آذرآب متصور هستیم و با اتفاقات خوبی که برای این شرکت افتاده و تغییر مالکیتیای که انجام خواهد شد میتوان گفت برای آذرآب به یک بازه زمانی 6 ماهه نیاز داریم تا بتواند گامهای مستحکمی را بردارد و بهروزهای اوج برگردد.
میرزاخانی با تأکید بر اینکه قیاس شرایط آبان ماه 1400 آذرآب با آبان ماه امسال بهخوبی نشان میدهد که چه اتفاقات مثبتی در این شرکت رقم خورده است افزود: الآن بدنه کارگری و مهندسان آذرآب به آینده این مجموعه امیدوارند و در حال کار هستند.
وی با اشاره به اینکه آنچه در خصوص آذرآب انجام شد یک کار جهادی بود گفت: بخش عمدهای از پیگیریها و تلاشها برای رفع موانع صنایع بزرگ استان رسانهای هم نشد و امروز کمتر واحد تولیدی و صنعتیای را در استان میبینیم که دچار مشکل و مانع اساسی باشند.
در استان مرکزی صنعت پیشران اقتصاد است / مرکزی در شاخص GDP کشور نقش مهمی را ایفا میکند
این مقام مسئول در استانداری مرکزی ادامه داد: در استان مرکزی صنعت پیشران اقتصاد است و این یعنی اگر چرخ صنعت استان بچرخد سایر حوزهها فعالیت و حرکت خواهند کرد.
میرزاخانی تصریح کرد: استان مرکزی با بیش از 3 هزار واحد تولید و صنعتی قطب چهارم صنعت کشور، قطب دوم صنایع مادر و قطب اول تولیدات صنعتی ازلحاظ تنوع است و با 7 هزار 900 نوع کالای صنعتی که در استان مرکزی تولید میشود از استان تهران هم جلوتر هستیم لذا اهمیت بخش صنعت استان در اینجا خود را نشان میدهد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی خاطرنشان کرد: استان مرکزی در شاخص GDP کشور نقش مهمی را ایفا میکند و اگر صنعت استان پویایی داشته باشد تأثیرگذاری زیادی بر روی تولید ناخالص داخلی خواهد داشت و از این منظر استان مرکزی بسیار استراتژیک است و حساسیت آن قابلچشمپوشی نیست.
انتهای پیام /