تحلیل بلومبرگ از اقتصاد پساترامپی آمریکا
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، ترامپ تنها رئیس جمهور تاریخ بود که از قیمت فولاد گرفته تا تولید سویا در مورد همه عناصر موجود در اقتصاد کشورش یا فرمان اجرایی صادر کرد یا لایحه تنظیم کرد یا حداقل توییت کرد. مداخلات پی در پی وی موجب مجادلات زیادی با کشورهای مختلف شد. در دوره بایدن احتمالا این مجادلات کاهش یابد. بر اساس تحلیل گاردین در مورد فولاد و آلومنیوم بعید است بایدن بتواند...
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، ترامپ تنها رئیس جمهور تاریخ بود که از قیمت فولاد گرفته تا تولید سویا در مورد همه عناصر موجود در اقتصاد کشورش یا فرمان اجرایی صادر کرد یا لایحه تنظیم کرد یا حداقل توییت کرد.
مداخلات پی در پی وی موجب مجادلات زیادی با کشورهای مختلف شد. در دوره بایدن احتمالا این مجادلات کاهش یابد. بر اساس تحلیل گاردین در مورد فولاد و آلومنیوم بعید است بایدن بتواند تعرفههای سنگین وضع شده برای واردات را بردارد، چون موجب اعتراضات سنگین کارگری خواهد شد.
در مورد گاز مایع LNG بایدن احتمالا با بازگشت به معاهده پاریس به دنبال کاهش تولید محصولات مولد متان خواهد رفت، اما اینکار ضرری به صادرکنندگان امریکایی نخواهد رساند. اما صادرات به اروپا و اسیا بسیار وابسته به نوع سیاست خارجی بایدن خواهد بود.
در مورد نفت از آنجایی که چین بزرگترین مصرف کننده حاملهای انرژی در جهان است، احتمالا کاهش جنگهای تجاری با چین به ثبات بازار خواهد انجامید. تجربه تحریم ناموفق ونزوئلا و ایران نیز احتمالا باعث خواهد شد که بایدن از ابزار فشار تحریم نفتی بر این تولید کنندگان نفت بکاهد به نحوی که تا نیمه دوم 2021 پیش بینی میشود ایران به حداقل صادرات 1 میلیون بشکه نفت در روز برسد.
در مورد محصولات لبنی بایدن بدبینیهای ترامپ به سایر صادرکنندگان نظیر کانادا را نخواهد داشت و از طریق تعامل با آنها احتمالا میتواند آنها را برای افزایش قیمت مجاب کند به نحوی که تولیدکنندگان امریکایی نیز توان رقابت بیابند. در مورد غلات نیز پیش بینی میشود با بهبود رابطه با چین شاهد جهش تولید و صادرات باشیم.