شنبه 3 آذر 1403

تخصیص 250 میلیارد تومان اعتبار مالی فوری برای رفع مشکلات خوزستان

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع

معاون وزارت نیرو و مدیرعامل آبفا از تخصیص بیش از 250 میلیارد تومان اعتبار مالی فوری برای رفع مشکلات استان خوزستان خبرداد.

معاون وزارت نیرو و مدیرعامل آبفا از تخصیص بیش از 250 میلیارد تومان اعتبار مالی فوری برای رفع مشکلات استان خوزستان خبرداد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، قاسم تقی زاده خامسی در استودیو گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما در خصوص آخرین اقدامات و عملکردهای آبی در استان خوزستان افزود: جمعه اخیر به اتفاق نمایندگان دو قوه مجریه و مقننه و همینطور نماینده دادستان کشور و نماینده سازمان برنامه و بودجه راهی خوزستان شدیم و پس از جلسه مفصل، مشکلات موجود در این استان را مورد بحث و بررسی قرار دادیم و نتیجه آن شد که اعتبارات فوری برای این استان در نظر بگیریم.

او ادامه داد: پس از تبدیل دستاوردهای این جلسه به صورتجلسه، آن را به هیئت وزیران تقدیم کردیم و طبق آن تاکنون هزار و 115 میلیارد تومان برای پروژه‌های سریع این استان تخصیص یافت و همینطور 250 میلیارد تومان از محل تأمین خسارات ناشی از خشکسالی به خوزستان داده شد و تا این لحظه باخبرم که 50 درصد از این مبالغ احتمالا امشب به حساب واریز می‌شود از طرفی هم 70 میلیارد تومان به حساب جهاد کشاورزی و همینطور 250 میلیارد تومان هم برای خسارت سیل واریز شد، این 250 میلیارد تومان بابت پرداخت به کسانی بود که برای تأمین خسارت ناشی از سیل اقدام نکرده و ثبت نام ننموده بودند.

گفتنی است تا این لحظه مصوب شده که 50 درصد از این مبلغ تا فردا واریز شود.

او به اقدام‌های صورت گرفته در این استان اشاره کرد و افزود: تا این لحظه نیروهای مسلح آمدند تانکرهایی را در اختیار قرار داده اند، عمده کاری که انجام گرفته مربوط به افزایش خروجی سدهای این استان می‌شود، خروجی سد کرخه 75 متر مکعب بر ثانیه بود که این رقم را به 160 افزایش دادیم خروجی سد دز هم 120 متر مکعب بود که به 140 متر مکعب افزایش یافت. می‌توان گفت آبی که تا امروز از سدها خارج شده کفاف نیاز این استان را می‌دهد و مشکلات را برطرف می‌سازد.

امیرحسین مدنی مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) نیز درباره آخرین عملکرد این بنیاد در استان خوزستان گفت: مشکلات کم آبی استان خوزستان در چند بخش کشاورزی، آب شرب و دامداری است که در حوزه آب شرب با توجه به اتفاقاتی که در این استان رخ داده و سبب شده تا تنش‌های آبی شکل بگیرد پس از بازدیدهایی که از روز شنبه در این استان به عمل آوردیم با همراهی اداره آب و فاضلاب این استان حدود 702 شناسایی شد، البته این بدان معنا نیست که در این روستاها لوله کشی آب نرفته فقط ممکن است خطوط آب رسانی و یا لوله‌ها معیوب باشند و یا ممکن است پمپی برای رساندن آب به خطوط لوله وجود نداشته باشد در این خصوص با بررسی‌های انجام شده قرار شد تا بنیاد برکت با همکاری شرکت آب و فاضلاب این استان اقداماتی را جهت رفع مشکلات را به عمل آورد

در این راستا تفاهمنامه‌ای به امضا رسید که نتیجه آن تأمین 150 میلیارد تومان سهم بنیاد بود که با مجموعه آبفا به وضعیت 471 روستا رسیدگی و مشکلات آبرسانی برطرف شود.

او ادامه داد: البته بعدا قرار شد که برای رفع مشکل 702 روستا ورود کنیم برای این منظور 350 میلیارد تومان بودجه تعریف شد که ستاد اجرایی فرمان امام هم پذیرفت که یک سوم این مبلغ را پرداخت نماید، ستاد اجرایی فرمان امام برای اینکه بخشی از کار سریع‌تر و زودتر از موعد انجام شود سهم خود را پرداخت نمود، می‌توان گفت تا امروز 30 درصد از مبلغی را که می‌باید، پرداخت شده است.

مدنی اضافه کرد در مراحلی از آبرسانی قرار شد منبع‌های سیاری مورد استفاده قرار گیرد، تا امروز حدود 100 منبع 5000 لیتری و 10 هزار لیتری برای آبرسانی به روستاها تعبیه شده، اما فعلا در مجموعه ستاد اجرایی فرمان امام توانسته‌ایم حدود 50 منبع را تهیه کنیم روی هم رفته فکر می‌کنم حدود 100 تا 150 تانکر وظیفه آبرسانی به این مخازن را بر عهده دارند.

مدنی گفت: برای آبرسانی به 471 روستا فکر می‌کنم خطوط لوله این روستاها حدود 400 کیلومتر لوله نیاز دارد تا این لحظه هم در حال خریداری آن هستیم همچنین 50 الکتروپمپ و همینطور تجهیزات الکترو مکانیکال خریداری خواهد شد.

همچنین در خصوص احتمال از بین رفتن دام‌های سنگین در این استان، با توجه به وضعیت بحرانی خوزستان، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی با همکاری بنیاد برکت بودجه‌ای را برای تأمین جایگزینی دام‌های سنگین از بین رفته در نظر گرفته است که به زودی تخصیص خواهد یافت.