جمعه 9 آذر 1403

تزریق واکسن کرونا به 12 درصد مردم جهان، سهم فقرا کجاست؟

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
تزریق واکسن کرونا به 12 درصد مردم جهان، سهم فقرا کجاست؟

تهران - ایرنا - در حالیکه میانگین تزریق جهانی واکسن کرونا به 12 دوز برای 100 نفر رسیده است، هنوز برخی از کشورهای فقیر برنامه واکسیناسیون اتباع خود را آغاز نکرده‌اند.

به نوشته نیویورک‌تایمز تا امروز بیش از 919 میلیون دوز واکسن کرونا در سراسر جهان تزریق شده که نشان‌دهنده میانگین جهانی تزریق 12 درصد است. در حالیکه برخی از دولت‌ها صدها میلیون دوز واکسن کرونا به مردم خود تزریق کرده‌اند، ساکنان برخی از کشورها هنوز یک دوز واکسن نیز دریافت نکرده‌اند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، این اطلاعات دولتی را دانشگاه آکسفورد جمع‌آوری کرده و بر اساس آن فرد واکسینه به شخصی که یک دوز واکسن را دریافت کرده باشد و فرد کاملا واکسینه به فردی که تمامی دوزهای لازم را دریافت کرده باشد، گفته می‌شود. اغلب واکسن‌های رایج نیاز به دو نوبت تزریق دارند هر چند که واکسن جانسون‌اند جانسون تک دوز است.

بر اساس جدیدترین اطلاعات، رژیم صهیونیستی بیشترین آمار واکسیناسیون به نسبت جمعیت را به خود اختصاص داده و پس از آن جزایر سیشل، امارات متحده عربی و شیلی قرار دارند.

در حالیکه آمریکای شمالی با نرخ واکسیناسیون 40 درصد پیشتاز قاره‌هاست، آفریقا با میانگین تزریق 1 درصداز قافله جهانی واکسیناسیون به‌شدت عقب بوده و برخی از کشورهای این پهنه هنوز واکسیناسیون را آغاز نکرده‌اند.

واکسن انگلیسی - سوئدی آسترازنکا محبوب‌ترین واکسن کرونا بوده و بیش از 130 کشور در برنامه واکسیناسیون خود از این واکسن استفاده می‌کنند. واکسن‌های آمریکایی فایزر و مدرنا نیز در رده‌های بعدی کاربرد قرار دارند.

ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر 2019 (24 آذر 1398) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از بیماری کووید - 19 به‌عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در 30 دسامبر سال 2019 (9 دی 98) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

طبق آخرین آمار، آمریکا با بیش از 582 هزار فوتی و برزیل و مکزیک با به ترتیب 378 هزار فوتی و 213 هزار فوتی در رده‌های اول تا سوم جدول فوتی‌های بیماری کووید قرار دارند.

رئیس سازمان تجارت جهانی دیروز (31 فروردین) گفت: برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، باید چندجانبه گرایی و مکانیسم تجارت چندجانبه تقویت شود، زیرا چندجانبه گرایی تنها راه شکست کرونا است.

«انگوزی اوکونجو ایوالا» در ویدیو کنفرانس اجلاس سالانه مجمع آسیایی بوائو در جنوب چین افزود: مشکل توزیع یک محصول عمومی جهانی مانند واکسن را هیچ کشوری به تنهایی نمی‌تواند حل کند؛ بنابراین، ما نیاز به همکاری بیشتر برای افزایش اعتماد بین‌المللی و تقویت چندجانبه گرایی و مکانیسم تجارت چندجانبه داریم.

او گفت: شیوع کرونا برای زنجیره تأمین تجارت جهانی چالش‌های جدیدی ایجاد کرده که در میان آنها، موضوع محدودیت‌های صادرات لوازم پزشکی به شکلی ویژه برجسته است.

انگوزی اظهار کرد: علاوه بر آن، مشکل متمرکز شدن بیش از حد تولید واکسن در برخی کشورها در کنار محدودیت‌های تجاری، نه تنها زنجیره تأمین جهانی را تحت تأثیر قرار داده، بلکه باعث کمبود واکسن در سراسر جهان شده است.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*
تزریق واکسن کرونا به 12 درصد مردم جهان، سهم فقرا کجاست؟ 2