تشدید تنش در روابط ارمنستان و جمهوری آذربایجان
ارمنستان و جمهوری آذربایجان اتهاماتی در رابطه با گلولهباران مواضع نظامی یکدیگر در منطقه مرزی خودشان رد و بدل کردند.
وزارت دفاع ارمنستان اعلام کرد نیروهای جمهوری آذربایجان مواضع نظامی در استانهای «تاووش» و «گغارکونیک» را گلولهباران کردهاند.
خبر مرتبط پرده برداری الهام علیاف از علت نشست آمریکا، اروپا و ارمنستانرئیسجمهور جمهوری آذربایجان با اشاره به نشست سهجانبه آمریکا، اتحادیه اروپا و ارمنستان گفت این دیدار با هدف مقابله با همکاری در قفقاز جنوبی برگزار شده و ممکن است به فاجعهای بزرگ منجر شود.
این وزارتخانه در بیانیهای اعلام کرد: «در تاریخ 5 آوریل ساعت 17:05 [13:05 به وقت گرینویچ] در روستای چیناری (استان تاووش) و در ساعت 17:30 در ورین شورژا (استان گغارکونیک)، یگانهای نیروهای مسلح جمهوری آذربایجان با استفاده از سلاحهای سبک به سمت مواضع رزمی ارمنستان تیراندازی کردند.»
در همین حال، وزارت دفاع جمهوری آذربایجان اعلام کرد نیروهای ارمنی به سمت مواضعی در مسیر شهرک «منجوغلو» در منطقه «تووز» تیراندازی کردهاند.
خبر مرتبط وزیر خارجه ارمنستان: پیوستن به ناتو در دستور کار نیستوزیر امور خارجه ارمنستان با اشاره به همکاریهای گسترده این کشور با ائتلاف نظامی ناتو، گفت که درخواست عضویت در ناتو در دستور کار این کشور قرار ندارد.
در بیانیه این وزارتخانه آمده است: «حدود ساعت 17:25 [13:25 به وقت گرینویچ] یگانهای نیروهای مسلح ارمنستان از مواضعی در مسیر شهرک چینارلی منطقه «برد» با استفاده از سلاحهای سبک، مواضع ارتش جمهوری آذربایجان مستقر در مسیر شهرک منجوغلو منطقه تووز را هدف شلیک قرار دادند.»
باکو گفته است که نیروهای ارمنستان تلاش کردهاند تا «کارهایی را با هدف بهسازی مهندسی یک سنگر در مقابل مواضع ارتش آذربایجان انجام دهند.» ایروان اما این بیانیه را «یک روایتپراکنی نادرست دیگر» خواند.
تعدادی از رسانههای جمهوری آذربایجان مانند پورتال خبری «آکسار» با انتشار تصاویری از حرکت نیروهای مسلح ارمنستان به سمت مرز با جمهوری آذربایجان مدعی شدند که ارمنستان در حال انباشت تجهیزات نظامی در منطقه مرزی جنوب شرقی «سیونیک» - بخشی از منطقه موسوم به زنگزور - است.
به گزارش اسپوتنیک، ایروان هنوز درباره این گزارشها اظهار نظر نکرده است. چندین رسانه ارمنی ادعا کردند که این تصاویر قدیمی است.
پیشتر نیکول پاشینیان، نخستوزیر ارمنستان در بروکسل با اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا دیدار کرد.
پاشینیان بر تعهد ارمنستان به عادیسازی روابط با جمهوری آذربایجان براساس به رسمیت شناختن متقابل حاکمیت و تمامیت ارضی تاکید کرد. در همین حال، الهام علیاف، رئیسجمهور آذربایجان گفت که این نشست سهجانبه علیه هرگونه همکاری در منطقه قفقاز جنوبی است. علیاف افزود که طرح آماده شده برای قفقاز جنوبی میتواند «به یک فاجعه بزرگ در آینده منجر شود.»
ایروان و باکو بارها یکدیگر را به نقض آتشبس شکننده در مرز خودشان متهم کردهاند. در اکتبر 2022، اتحادیه اروپا اولین هیات خود را برای نظارت بر وضعیت در مرز با جمهوری آذربایجان در ارمنستان مستقر کرد. دو کشور به کار بر روی تحدید حدود و تعیین مرزها ادامه میدهند.
قفقاز جنوبی یکی از پرتنشترین مناطق جهان محسوب میشود که بخشی از آن به دلیل درگیری طولانی مدت میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر منطقه قرهباغ است. در سپتامبر 2023، جمهوری آذربایجان کنترل این منطقه را که عمدتا از ارمنیها تشکیل شده بود، به دست گرفت و تقریبا همه ساکنان محلی به ارمنستان فرار کردند.
--> اخبار مرتبط- جمهوری آذربایجان: ارمنستان منطقهای در نخجوان را گلولهباران کرد
- نشست مهم بین باکو و ایروان
- در سفر امیرعبداللهیان به ارمنستان چه گذشت؟
- اظهار بی اطلاعی کرملین از اظهارات پاشینیان!
- تنش مرزی بین ارمنستان و آذربایجان بالا گرفت
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.