تشریح سؤالات نمایندگان از وزیر نفت / رضاخواه قانع نشد
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گفت: در جلسه امروز این کمیسیون سؤال چند تن از نمایندگان از وزیر نفت بررسی شد که نماینده تهران از پاسخهای وزیر قانع نشد.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گفت: در جلسه امروز این کمیسیون سؤال چند تن از نمایندگان از وزیر نفت بررسی شد که نماینده تهران از پاسخهای وزیر قانع نشد.
مالک شریعتی در گفتگو با خبرنگار مهر، در تشریح جلسه امروز کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، گفت: وزیر نفت و رؤسای شرکت ملی نفت و گاز در این کمیسیون به منظور پاسخگویی به سوالات تعدادی از نمایندگان حضور یافتند.
وی بیان کرد: در ابتدا سید مصطفی میرسلیم سوال خود را درباره علت همزمانی و موازی بودن دو شبکه گاز و برق در کشور و اینکه چرا صرفاً یک شبکه با هدف صرفهجویی در هزینهها نداریم مطرح کرد که وزیر نفت توضیحاتی در این باره داد.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: وزیر نفت در پاسخ به این سوال گفت که اصل این ایده درست است و به ویژه در بحث پدافند غیرعامل باید به این موضوع توجه کرد چراکه علاوه بر کم شدن تلفات، راندمان CHP، CCHP از حدود 35 درصد به بالای 85 درصد میرسد. همچنین در حال حاضر تراز گاز منفی است و باید به سمت ایجاد ارزش افزوده برویم.
شریعتی ادامه داد: در نهایت این سوال مراعا ماند و قرار بر این شد که کمیته مشترکی با حضور وزرای نفت و نیرو تشکیل شده و تصمیمات لازم در این مورد اتخاذ شود.
وی افزود: علی اکبر بسطامی نیز درباره بلاتکلیف ماندن توسعه میدان نفتی چنگوله از وزیر نفت سوال کرد که وزیر پاسخ داد که میدان چنگوله بسیار پیچیده و حفاری آن سخت است. البته وی تاکید کرد که توسعه میادین مشترک در اولویت کاری وزارتخانه نفت است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: طبق گفته وزیر نفت مطالعات میدان نفتی چنگوله کامل شده و فردا در دستور کار شورای اقتصاد قرار دارد. وی تاکید کرد که تمام میادین منطقه ایلام فعال هستند و فاز اول میدان نفتی آذر با 45 هزار بشکه در روز انجام شده و عملیات توسعه فاز دوم آغاز شده است. نماینده مردم ایلام مهلت 45 روزه به وزیر نفت به منظور آغاز توسعه میدان نفتی چنگوله داد.
وی بیان کرد: علی اکبر بسطامی سوال دیگری درباره عدم انجام مسئولیتهای اجتماعی وزارت نفت در استان ایلام مطرح کرد و پس از استماع توضیحات وزیر به وی فرصت ده روزه داد تا این موضوع هم پیگیری شود.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: سوال مجتبی رضاخواه هم درباره این بود که چه اقدام عملی برای برداشت از میادین مشترک و استحصال گاز فلر انجام شده است.
وی بیان کرد: با وجود توضیحات وزیر نفت در این خصوص مبنی بر اینکه در زمینه جلوگیری از هدررفت گاز فلر برنامه مصوب و در زمینه فشارافزایی گاز پروژه داریم و مطالعات خوبی در این زمینه صورت گرفته است، اما نماینده سوالکننده از این پاسخها قانع نشد و به همین دلیل این سوال به صحن علنی مجلس ارجاع خواهد شد.
شریعتی گفت: سوال علیاکبر کریمی درباره چگونگی تفکیک و توزیع هزینههای مسئولیت اجتماعی وزارت نفت در کشور و این مسئله بود که این مبالغ به طور عادلانه در کشور تقسیم نمیشود که اوجی توضیح داد که این مبلغ طی 10 سال گذشته حدود 6 همت بوده که 4 همت در 6400 پروژه عمرانی هزینه شده و 4900 پروژه تکمیل شده است و در نهایت مقرر شد جدول تفکیکی آن تا یک هفته دیگر برای نماینده سوال کننده ارسال شود.
سخنگوی کمیسیون انرژی با اشاره به سوال ملی رمضانعلی سنگدوینی درباره آخرین اقدامات انجام شده در حوزه بهینهسازی مصرف انرژی، گفت: وزیر نفت در پاسخ به این سوال از بهینهسازی موتورخانهها به صورت رایگان، ایجاد کنتورهای هوشمند، افزایش پلکانی کردن تعرفه گاز و تلاش برای اخذ مجوز تعویض 6.5 میلیون بخاری خبر داد و در نهایت سنگدوینی از پاسخهای وزیر قانع شد.
شریعتی بیان کرد: سوال دیگر این نماینده از اوجی درباره تأمین اعتبار 2 همت جهت برقدار کردن چاههای کشاورزی بود که وزیر پاسخ داد که وزارت نفت تعداد 5 تضمین 400 میلیارد تومانی برای این موضوع صادر کرده است که در ادامه نماینده از پاسخهای وزیر نفت به این سوال هم قانع شد.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی مطرح کرد: در ادامه جلسه بنده نیز درباره آخرین وضعیت آئین نامه اتوگاز در دولت سوال کردم که وزیر نفت پاسخ داد که پیشنویس آئیننامه اجرایی در کمیسیون اقتصادی دولت تصویب و در نوبت طرح در هیأت وزیران است و ظرف یک ماه آینده این طرح تصویب خواهد شد.