تشریح نحوه فعالیت رستوران ها در ماه رمضان / خطر تراکم جمعیت در پارک ها
متاسفانه در این شرایط، حلقه زنجیر انتقال بیماری کماکان مهیا خواهد بود و این خطر وجود دارد که باز دوباره تعداد مبتلایان در شبکه اپیدمی خصوصا در شهر تهران افزایش پیدا کند.
معاون مرکز سلامت محیط کار وزارت بهداشت شرایط فعالیت رستوران ها در ماه رمضان را تشریح کرد و از مردم نیز درخواست کرد از تراکم در پارک ها خودداری کنند.
مهندس فرهادی، معاون مرکز سلامت محیط کار وزارت بهداشت در گفتگو با برنامه «تهران کلینیک» رادیو تهران، در مورد تصمیمات جدید ستاد ملی مقابله با کرونا برای بازگشایی پارک ها و تراکم جمعیتی که در برخی پارک ها در چند روز اخیر مشاهده شد، گفت: همانطور که اشاره کردید کلا وضعیت تراکم جمعیتی چه در واحدهای صنفی چه در پارکها در شرایط خوبی نیست. شرایط ما در تهران از سایر استان ها بدتر است.
وی با بیان اینکه استراتژی و راهبرد اصلی وزارت بهداشت در پیشگیری از بیماری کوید 19 در کشور، ماندن در خانه است، گفت: ماندن در خانه به این معنا است که ما فقط برای 2 موضوع باید در خیابان تردد کنیم، یک؛ من سر کار می روم و برای رفتن به سر کار اجبار دارم، دو؛ برای خرید ارزاق و ضروریات زندگی باید از خانه خارج شوم که البته در این موضوع دوم هم ما توصیه می کنیم تا جایی که امکان دارد خرید اینترنتی یا تلفنی توسط پیک انجام شود. در هر صورت فقط در این 2 مورد است که توصیه می شود از خانه خارج شوند.
فرهادی ادامه داد: درست است که پارک ها باز شده اند ولی طبیعتا وقتی تراکم جمعیت در پارک رخ می دهد، حتی برای متولیان شهر که شهرداری و سازمان پارکها هستند، اجرای فاصله گذاری اجتماعی دشوار می شود.
معاون مرکز سلامت محیط کار وزارت بهداشت تصریح کرد: ما از مسئولان شهری در راستای الزامات فاصله گذاری اجتماعی و هوشمند خواسته ایم که حتما مبلمان شهری و مبلمان پارک ها، میز و صندلی و تاسیساتی که مردم استفاده می کنند از جمله زمین های ورزشی، اسباب و تجهیزات ورزشی یا قسمت بازی کودکان به طور مرتب گندزدایی شود. وقتی جمعیت تراکم داشته باشد استمرار این کار برای متولیان پارکها مشکل می شود.
وی هشدار داد: متاسفانه در این شرایط، حلقه زنجیر انتقال بیماری کماکان مهیا خواهد بود و این خطر وجود دارد که باز دوباره تعداد مبتلایان در شبکه اپیدمی خصوصا در شهر تهران افزایش پیدا کند.
این مقام مسئول وزارت بهداشت در پاسخ به این سوال چرا با وجود چنین مشکلاتی خصوصا در کلانشهر تهران بازهم شاهد بازگشایی پارک ها و بوستان ها بودیم، گفت: واقعیت مطلب این است که اجرای برنامه فاصله گذاری اجتماعی الان در کل جهان با عنوان یک رویکرد اساسی مقابله با بیماری، زندگی کردن در کنار آن و بازگشت به زندگی عادی حتی در کشورهای اروپایی مطرح است. طبیعتا این فاصله گذاری اجتماعی چون اسم هوشمند هم در ایران دارد، فقط توسط خود مردم و کسانی که این کار را می کنند عملی است نه با بازرسی و فشار قوه قضاییه و نیروی انتظامی. فرهادی ادامه داد: طبیعتا بازگشایی پارکها هم درهمین راستا بوده است، برای اینکه مردم بتوانند به شرایط عادی خودشان برگردند، ولی یک پیش شرط وجود دارد که در این شرایط بازگشایی آن فاصله گذاری اجتماعی را فراموش نکنیم.
وی تاکید کرد: من در ابتدای صحبتمان عرض کردم که به هرحال اجرای فاصله گذاری اجتماعی زمانی می تواند انجام شود که ما تراکم در اتوبوس یا مترو نداشته باشیم یا تاکسی های ما کماکان با ظرقیت اصلی خودشان سرویس دهی نکنند. طبیعتا وقتی که این تراکم وجود داشته باشد چه در پارک، چه در مراکز خرید، چه در فروشگاه های زنجیره ای، چه در قصابی و نانوایی ها عملا امکان فاصله گذاری اجتماعی مقدور نیست، وقتی که این فاصله گذاری اجتماعی به دلیل تراکم اجتماعی مردم مقدور نباشد قطعا ما حلقه زنجیره بیماری را فراهم کرده ایم.
فرهادی در ادامه برنامه رادیویی تهران کلینیک درپاسخ به این سوال که «بازگشایی مراکز خرید به خاطر مسائل اقتصادی الزام بود ولی آیا این الزام در بازگشایی پارک ها وجود داشت؟ آیا نباید مردم بیشتر با واقعیت کرونا آشنا شوند؟» گفت: تا جایی که من اطلاع دارم هم شما و همکارانتان چه در صدا و چه در سیما و هم رسانه های دیگر و هم خود مسؤلان خصوصا مسؤلان وزارت بهداشت همیشه اعلام کرده اند که شرایط عادی نیست. ببینید پارکها و تفرجگاه ها در شرایط قرنطینه ای خاص در کشورهای خارجی برای مدتی کوتاه بسته شدند، الان در اغلب کشورهای اروپایی استفاده از پارکها و فضای باز آزاد است ولی خود مردم دارند آن فاصله گذاری اجتماعی را رعایت می کنند. این زحمت شما و دوستانتان است که به مردم اعلام کنید که رعایت این فاصله گذاری اجتماعی جزء الزامات شرایط فعلی این بیماری است.
فرهادی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت خدمات دهی رستوران ها در ماه مبارک رمضان نیز گفت: رستوران ها و کلا مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در سطح کشور به شکل بیرون بر آزاد هستند. اما کدام جنس را باید بیرون بر کنند؟ آن ماده غذایی را باید بیرون بر کنند که در پک خوبی بسته بندی شده باشد و موقعی که مردم خریداری می کنند مثل آش و حلیم و.. حتما بتوانند این پک را گندزدایی کنند و آن را باز کنند و بتوانند آن را به ظروف خودشان منتقل کنند و آن را گرم کنند، زمانی که قبل از استفاده، آن را گرم کنند مطمئن باشند که ویروس در مقابل گرما ناتوان و ضعیف است.
این مقام مسئول وزارت بهداشت تاکید کرد: عکس آن یعنی فروش غذاهای بیرون بر سرد مثل انواع ساندویچ های سرد یا انواع سالاد ممنوع است، چون مثلا من به عنوان فروشنده اگر آلوده باشم و با دست خودم این غذاهای سرد را آماده کرده باشم چون امکان گرم کردن آن وجود ندارد پس بیماری انتقال پیدا می کند. همچنین پذیرش هرگونه مشتری در فاصله افطار تا سحر کماکان ممنوع است.
لینک کوتاه: asriran.com/0032kJ