تشکیل قرارگاه جمعیت در دانشگاههای علوم پزشکی با هدف ترویج فرهنگ فرزندآوری
به گزارش حوزه تشکلهای خبرگزاری فارس، به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی ایران و به مناسبت گرامی داشت هفته ملی جمعیت، مراسمی با حضور عبدالرضا پازوکی رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، حجت الاسلام والمسلمین عیسوی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه و بانکی پور رییس کمیسیون مشترک جمعیت مجلس شورای اسلامی و صابر جباری رییس اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.
* تکلیف سنگین وزارت بهداشت در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت
صابر جباری رئیس اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت در این مراسم اظهار داشت: در راستای اجرای سیاستهای کلی سلامت، جمعیت و خانواده؛ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در سال 1399 تصویب و در سال 1400 به دستگاههای اجرایی ابلاغ شد.
وی گفت: بیش از 50 درصد این تکلیف قانونی بر عهده وزارت بهداشت است که اولویت اصلی، حسن اجرای قانون و پیگیری بحث جوانی جمعیت است.
جباری بیان کرد: وزارت بهداشت در این راستا چندین برنامه را در نظر گرفته است که اولین محور مربوط به موضوع زایمان آسان، ارزان و کریمانه برای مادران باردار است لذا در همین زمینه خدمات زایمان در سراسر کشور رایگان است و تمامی مراکز زنان و زایمان باید بهسازی و زیبا سازی شود و پرداخت کارانه به پرسنل بر اساس رضایت مادران انجام شود.
رییس اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: محور دوم در برنامه های وزارت بهداشت شامل پیشگیری، تشخیص به هنگام و درمان ناباروری که دستورالعمل های ابلاغی آن در حال تکمیل است.
به گفته وی، بیش از سه و نیم میلیون زوج نابارور در کشور وجود دارد که مقرر شده تمامی خدمات درمانی آنها تحت پوشش بیمه قرار گیرد.
جباری تاسیس مراکز ناباروری سطح دو در دانشگاه ها و دانشکده ها را گام بلندی برای ارائه خدمات آسان تر و با کیفیت تر به مردم دانست و افزود: به منظور دسترسی آسان تر به خدمات پیشگیری و درمان ناباروری، در نظر است خدمات طب ایرانی در کنار طب کلاسیک به مردم ارائه شود.
جباری با بیان این نکته که نسخه جدید آموزش های قبل، حین و بعد ازدواج آماده شده است، افزود: به منظور انجام ازدواج های آسان و ماندگار، این آموزش ها بر اساس فرهنگ اسلامی، ایرانی ارائه می شود و در همین راستا مراکز خدمات مشاوره تاسیس شده است تا از آسیب های ناشی از طلاق به ویژه طلاق عاطفی پیشگیری شود.
وی افزود: حمایت بیمه ای از مادران تا دو سالگی فرزند و کودکان تا پنج سالگی و تهیه بسته های غذایی و بهداشتی برای خانواده های بی بضاعت از دیگر برنامه های در دست اقدام است.
جباری با بیان این نکته که حدود 13 درصد از افراد شاغل در سازمان ها را مادران شاغل تشکیل می دهند، افزود: امتیازات قانونی برای مادران باردار شاغل و دانشجو در دوره تحصیل و اشتغال در نظر گرفته شده است که از آن جمله می توان به مرخصی تحصیلی، مرخصی 9 ماه زایمان برای مادران با حقوق و مزایای کامل و اختیاری شدن شیفت شب برای خانم های شاغل اشاره کرد.
* ارائه تسهیلات برای اجرای قانون خانواده و جوانی جمعیت
امیرحسین بانکی پور؛ رئیس کمیسیون مشترک حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مجلس شورای اسلامی هم پیری جمعیت را یک ابر بحران دانست و عنوان کرد: در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده وجوانی جمعیت؛ تسهیلات متنوع مالی، بانکی، مسکن، بیمه، اشتغال، آموزشی و... در نظر گرفته شده که شامل 73 ماده و 250 حکم است.
به گفته بانکی پور، افزایش چهار تا پنج برابری تسهیلات وام ازدواج نسبت به دو سال گذشته و اختصاص زمین 200 متری برای فرزند سوم به بعد از جمله این تسهیلات است.
رییس کمیسیون مشترک حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مجلس شورای اسلامی یادآور شد: به منظور تبلیغ و ترویج فرهنگ فرزند آوری، قرارگاه جمعیت به ریاست وزیر بهداشت در سطح دانشگاههای علوم پزشکی کشور تشکیل شده است.
در پایان، بانکی پور به همه شهروندان توصیه کرد تا مفاد قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را برای بهره مندی از حقوق فردی در سطح جامعه مطالعه کنند.
انتهای پیام /