تعهد پاکستان برای اجرایی کردن خط لوله صلح / پارادایم جدید از قدرت اقتصادی ایران در آسیا
معاون سیاسی دفتر رییس جمهور گفت: در سفر آیت الله رئیسی پاکستان پذیرفت که تعهدات خود در رابطه با خط لوله صلح را به صورت کامل اجرایی کند.
محمد جمشیدی معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور در گفت وگویی با اشاره بهدستاوردهای سفر رئیسجمهور به پاکستان و سریلانکا تصریح کرد: سفر آیت الله رئیسی به سریلانکا و پاکستان در چهارچوب سیاست خارجی دولت و بر مفهوم همسایگی و همگرایی صورت گرفت.
معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور سفر آیت الله رئیسی به پاکستان را از منظر ارزش راهبردی سفر و دستاوردهای ملموس آن حائز اهمیت عنوان کرد.
به گفته وی در این سفر در حوزههای کشاورزی، انرژی، تجارت و ترانزیت بینالملل توافقات اساسی انجام گرفته بدین معنا که دولت در نظر دارد در بحث کشاورزی کالاهای اساسی مورد نظر خود را از کشورهای دوست و همسایه وارد کند.
جمشیدی خاطر نشان کرد: پاکستان در حوزه گوشت، ذرت و کنجاله ظرفیت خوبی دارد و توافقات خوبی در این حوزه به دست آمده و قطعاً اثر ملموسی در تامین کالاهای اساسی کشور و بهبود وضعیت معیشت جامعه خواهد داشت.
معاون سیاسی دفتر رییس جمهور تشریح کرد: در حوزه انرژی خط لوله صلح در مذاکرات خصوصی و گفتگوهای انجام شده به این نتیجه رسیدیم که طرف مقابل باید به تعهدات خود در این حوزه عمل نماید و این حقی است که متعلق به جمهوری اسلامی ایران است پاکستان پذیرفت که تعهدات خود در رابطه با خط لوله صلح را به صورت کامل اجرایی کند و این علی رغم فشارهایی است که از طرف آمریکا به این کشور وارد میشود.
جمشیدی یکی از مهمترین اهداف دولت سیزدهم را کاهش میزان تجارت غیر رسمی و تبدیل آن به تجارت رسمی دانست و گفت: این فواید بسیاری برای دو طرف و دو کشور دارد. توافقنامههای تجارت آزاد و کاهش هزینههای گمرکی و ایجاد مناطق آزاد تجاری در نزدیکی مرز از دیگر برنامههای این سفر بود.
به گفته معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور تجارت بین ایران و پاکستان که در حال حاضر حدود 2 میلیارد دلار است و قرار است در گام اول به 10 میلیارد دلار افزایش یابد.
جمشیدی با تاکید بر اینکه در حوزه ترانزیت پاکستان علاقه بسیاری برای پیوستن به کریدور شمال جنوب دارد، بیان کرد: حضرت آقا فرمودند که امسال سال جهش تولید با مشارکت مردم است افزایش تولید از طریق افزایش صادرات محقق میشود و این بدون یافتن بازارهای جدید تجاری امکانپذیر نیست.
معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور هدف سفر آیت الله رئیسی به کشورهای مختلف را بازاریابی جدید و تلاش برای افزایش صادرات کشور توصیف کرد وگفت: در دولت سیزدهم تلاش میکنیم که پارادایم جدیدی از قدرت اقتصادی کشور ارائه شود بدین معنا که جمهوری اسلامی کشوری نیست که محدود به خامفروشی باشد بلکه به دنبال صادرات کالاهای دارای ارزش افزوده و فناورانه است.
وی بیان کرد: در حوزه سیاسی امنیتی هم مذاکرات بسیار مهمی انجام شد با مقامات مسئول پاکستان مذاکرات صریح، شفاف و سازندهای داشتیم.
جمشیدی خاطر نشان کرد: عمده مسئلهای که مطرح شد و به توافق رسیدیم این بود که هماهنگیها در حوزه دفاعی و امنیتی افزایش یابد و توافق در این زمینه صورت گرفت تا در حوزههای امنیتی از جمله مبارزه با تروریسم هماهنگی بیشتری داشته باشیم.
معاون سیاسی دفتر رییس جمهور با اشاره به رایزنیهای فرهنگی در این سفر، تاکید کرد: بحث دیگر، حوزه فرهنگی است که آن هم اهمیت ویژهای دارد پاکستان یک عقبه فرهنگی برای ایران محسوب میشود نفوذ زبان فارسی در آنجا بسیار زیاد است.
جمشیدی بیان کرد: اقبال لاهوری با چند هزار بیت شعر به زبان فارسی از محبوبیت بالایی در این کشور برخوردار است. اگر چند صد سال قبل مقامات ایران و پاکستان همدیگر را میدیدند و انگلیس نبود، به زبان فارسی مذاکره میکردند؛ با این ظرفیت جای پای ما در فرهنگ پاکستان وجود دارد.
به گفته وی سفر رئیسجمهور به شهرهای لاهور و کراچی نشان دهنده عمق استراتژیک روابط ایران و پاکستان است.
جمشیدی خاطر نشان کرد: این سفر در شرایط خاصی بعد از ضربه تاریخی جمهوری اسلامی ایران به رژیم صهیونیستی انجام شد که استقبال گسترده دانشگاهیان و جامعه پاکستان را در پی داشت آمریکا نسبت به این سفر موضع گرفت و اساسا از تحرکات جمهوری اسلامی در موضوعات منطقهای و بین لمللی نگران است.
معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور تصریح کرد: جالب اینکه سپاه صحابه از گروههای تروریستی فعال در پاکستان هم از سفر رئیس جمهور به این کشور ابراز نگرانی کرده بودند که چرا اینقدر ایران نفوذ دارد همگرایی آمریکا و سپاه صحابه معنی خاصی دارد.
جمشیدی در پایان تاکید کرد: سریلانکا یک کشور راهبردی است، در روابط مان به کوچکی و بزرگی کشورها توجه نمیکنیم به همه کشورها توجه میکنیم. سریلانکا در ترانزیت دریایی جایگاه ویژهای دارد و ایران حتی در قبل از انقلاب هم به این کشور توجه خاص داشته است. به دنبال این هستیم که تجارت و توسعه روابط اقتصادی را با این کشور دنبال کنیم.
باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت